Ruoka 22.03.2024

Lapsiraati testasi parhaat pääsiäismunat – toinen voittajista ei sisältänytkään krääsää

Suklaamunatestin voittaja oli sisältönsä puolesta todellinen yllätys!

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Toimitus
Video
Beda Salmi ja Anniina Rintala

Suklaamunia löytyy marketin hyllyiltä joka lähtöön. Nykyään yllätysmunat on yleensä varustettu lapsille tutulla teemalla ja monesti niitä koristavatkin lastenohjelmista tutut hahmot.

Aikuista saattaa pääsiäisen alla pohdituttaa, minkä yllätysmunan ostaminen kannattaa: paljastuuko sisältä hyödytön muovikapistus vai kenties jotakin oikeasti hauskaa lapselle?

Kaksplussan lapsiraati testasi seitsemän erilaista pääsiäismunaa. Ikähaarukaltaan 6–12-vuotias tuomaristo arvioi niin suklaan makua kuin sisältä löytyvää yllätystä.

Lue myös: Mikä pääsiäismuna olet? Tee testi ja ota selvää!

Smarties-suklaahahmo

Ulkonäkö

Suklaamunan ulkokuoressa komeilee iloinen pääsiäispupua muistuttava otus. Kuusivuotias innostuu nähdessään sen. Kääre näyttää houkuttelevalta myös aikuisen silmään.

Maku

Suklaa on perinteistä maitosuklaata. Suklaahahmo on hiukan keskikokoisia suklaamunia suurempi. Lapselle suklaa uppoaa hyvin.

Yllätys

Hahmon sisältä paljastuu mitäpä muutakaan kuin pieniä Smarties-rakeita. Näistä testaaja innostuu tosissaan, ja ne katoavatkin hetkessä suuhun. Tuote saa yllätyksen puolesta testin parhaat pisteet!

Hinta

2,79 euroa

Muumi-suklaamuna

Ulkonäkö

Muumi-munassa lienee testin kaunein ulkokuori. Munasta tekee houkuttelevan myös se, että se on hiukan tavanomaista pääsiäismunaa suurempi.

Maku

Suklaa on melko tyypillistä suklaamunasuklaata. Lapsille se kelpaa, mutta ei kuitenkaan erityisesti säväytä.

Yllätys

Muumi-munasta kuoriutuu pieni figuuri, tällä kertaa Nipsu. Hahmo ilahduttaa lapsia, vaikka aikuisen silmään figuuri ei aivan vastaa niitä muovihahmoja, jotka tulevat esimerkiksi Muumitalo-lelun mukana.

Hinta

3,29 euroa

Pokemon-suklaamuna

Ulkonäkö

Suklaamunan kuorifoliossa seikkailee Pokémonien vetonaulahahmo Pikachu. Iloisenvärinen kääre kerää varmasti ainakin niiden lapsien kiinnostuksen, jotka hahmon tunnistavat. Pääsiäismuna on kooltaan hiukan keskivertoa suurempi.

Maku

Suklaa on melko tyypillistä pääsiäismunasuklaata. Lapsille se uppoaa, mutta maku ei tee erityistä vaikutusta.

Yllätys

Munan sisältä paljastunut pahvinen Pokémon-hahmo on hienoinen pettymys. Munan koon perusteella olisi odottanut ehkä hieman kookkaampaa yllätystä, esimerkiksi keräilyhahmoa.

Hinta

2,19 euroa

Kinder-muna

Ulkonäkö

Klassikkomunan kuoressa hymyilee iloinen pääsiäistipu. Tuttu kääre selvästi houkuttelee testaajia puoleensa. Kokonsa puolesta muna kalpenee testin keskikokoisille yllätysmunille, jotka kiinnittävät lasten huomion ensin uhkeamman kokonsa ansiosta.

Maku

Kinder-munassa on raadin mielestä testin paras suklaa. Etenkin aikuiseen makuun monet suklaamunat ovat melko keskinkertaisen tai jopa tympeän makuisia, mutta Kinder-suklaan omintakeinen vaikkakin varsin imelä maku on tässä poikkeus.

Yllätys

Suklaamunan sisältää paljastuu koottava muovipupu, jota lapsi kyllä alkaa mielellään koota, mutta joka lopulta vaikuttaa kuitenkin melkoisen hankalalta muovirimpulalta. Lelu unohtuu heti kokoamisen jälkeen.

Hinta

1,10 euroa

Barbie-suklaahahmo

Ulkonäkö

Ulkomuodoltaan Barbie-yllätyshahmo on taattua laatua. Kuori on kaunis ja näyttää houkuttelevalta, kuten Barbie-estetiikka yleensä muutenkin.

Maku

Suklaa ei ole kummoista, mutta maistuu lapsille.

Yllätys

Sisältä paljastaa muovinen kaksiulotteinen Barbie-hahmo. Ei sytytä lasten leikkihaluja. Hintaansa nähden hienoinen pettymys.

Hinta

4,19 euroa

Favorina-pääsiäismuna

Ulkonäkö

Käärefolio ei näytä kovin kummoiselta. Toisaalta kuvituksena koreileva pääsiäispupu on ihan sympaattinen.

Maku

Tämä pääsiäismuna on melko tavanomaista suklaata. Maistuu jälleen kerran lapsille paremmin kuin aikuiselle.

Yllätys

Yllätys innostaa melkein yhtä paljon kuin Smarties-rakeet. Pääsiäismunasta kuoriutuu vastaavia, värikkäitä suklaanappeja, mutta ne ovat pienempiä kuin Smarties-versiot.

Hinta

1,29 euroa

Barbie-yllätysmuna

Ulkonäkö

Ulkokuori näyttää lupaavalta. Foliossa komeilee erilaisia Barbie-hahmoja.

Maku

Maistuu, mutta ei kummoista.

Yllätys

Koottava, kaksiulotteinen Barbie-hahmo jalustallaan ilahduttaa aluksi. Se on kuitenkin vaikea koota, koska palat eivät meinaa sopia yhteen. Lopulta lelusta irtoaa pieniä paloja, kun sitä yrittää survoa kasaan.

Hinta

2,19 euroa

Paras pääsiäismuna ei sisältänytkään lelua

Tällä kertaa pääsiäismunatestistä löytyi kaksi voittajaa. Klassikkomuna Kinder sai lapsilta täydet pisteet suklaan puolesta: se oli heistä ehdottomasti maukkainta.

Yllätyksen puolesta testin voitti Smarties-suklaahahmo, jonka sisältä löytyi lisää herkkuja. Hahmo asettui hintansa puolesta testin keskikastiin.

Jos yllätysmunahankinnoissa haluaa säästää, voi virpojille varata esimerkiksi Lidlin Favorina-pääsiäismunan, jonka idea on sama kuin voittajamunassa: sisältä löytyy lisää makeaa.

Jutun alussa näet videon pääsiäismunien sisällöistä.

Lue myös: Mikä pääsiäisherkku olet? Selvitä paikkasi juhlapöydässä!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X