Ruoka 12.04.2017 Päivitetty 21.08.2023

Terveelliset herkut arkeen ja juhlaan – äitibloggaajien suosikkireseptit

Terveellinen herkku ei todellakaan tarkoita mautonta tai tylsää. Kaksplussan bloggaajien suosikkiohjeissa sokerin sijaan makua tuovat marjat, hedelmät ja pähkinät. Juhlaherkkujakaan ei tarvitsee upottaa sokeriin. Kokosimme ihanat ideat väli-, aamu- tai iltapaloiksi sekä juhlapöytään!

Teksti
Maria Mäkelä
Kuvat
Bloggaajat

Terveelliset herkut väli-, ilta- tai aamupalaksi

Synninpäästö sipseille  

Äidin sanoin -blogin Meri halusi lisätä vihreää perheensä herkkuhetkiin. Nopeasti uunissa kypsyviin lehtikaalisipseihin tarvitsee vain kolmea raaka-ainetta.

Karkin korvikkeeksi

Joskus eksoottisen kuuloisista aineksista voi sukeutua suosikkiherkku, huomasi Eat Hoop Love -blogin Jerina yhdistäessään makeat taatelit lakritsijauheeseen.

Sallittu keksi – myös gluteenittomalle

Lukuisia terveyskeksireseptejä vertailtuaan Elisaerika-blogin Elisa päätyi suosikkiohjeeseensa, jossa erilaiset pähkinät, banaani ja ripaus suklaata takaavat tuhdin lopputuloksen.

Lue myös: ”Lapsen keliakia ei ole maailmanloppu”

Piristystä puuroon

Jos perusversio kaurapuurosta kyllästyttää, kokeile In Her Eyes -blogin Minnan tuunausvinkkejä: sekaan mehukeittoa ja marjoja, valmiita hedelmä- tai marjasoseita tai kovaan nälkään banaania ja pähkinää.

Burgerit ilman pullamössöä

Elämä on herkkua -bloggaaja, pienen Hermannin äiti, ei kaipaa burgereihinsa vehnäsämpylöitä, vaan tarjoaa ne avoversioina. Täytteitä vaihtelemalla herkusta saa juuri niin terveellisen (tai epäterveellisen) kuin haluaa.

Smoothie – arjen pikaruokaa

Kiljusten blogia pitävä Minna vaihtoi välipalaleivät ja -suklaat helppoon smoothieen. Nopeasti valmistuvaan energiapommiin sujahtaa ainakin kauramaitoa, mustikkaa, banaania ja chia-siemeniä.

Energiaa raakapatukoista

Maidottomat, gluteenittomat ja lisäaineettomat raakapatukat ovat Hei meillä valvotaan -blogin Emmin terveellinen ratkaisu herkkunälkään. Makunsa patukat saavat muun muassa taateleista ja cashewtahnasta.

Lue myös: 7 helppoa ruokaa lapsiperheelle – viikon ruokalista bloggaajien suosikkiresepteillä

Terveelliset herkut juhliin

Se terveellisempi mutakakku

Mutakakkuun ei ole pakko upottaa puolta kiloa suklaata herkullisen lopputuloksen aikaansaamiseksi, todistaa Unelmalandia-blogin Doris, jonka versioimassa mutakakussa ei ole lainkaan lisättyä sokeria.

Muffinsit ilman sokeria

Yhtä kuin kolme -blogin Janen banaani-mustikkamuffinsien reseptissä yhdistyvät taaperoiden suosikkimaut, mutta leivonnaiset maistuvat aikuisillekin.

Suklainen raakakakku

Eri reseptejä yhdistelemällä Mutsi hoitaa -blogin Taru pyöräytti semiraakasuklaakakun, joka sopii houkuttelevan ulkonäkönsä puolesta mihin tahansa kevään juhlaan.

Smoothietäytteinen raakakakku

Love Beyond Words -blogin Marian ensimmäinen raakakakkukokeilu oli heti hitti: hedelmäinen kakku valmistuu helposti ja maistuu lapsillekin.

Lue myös:
Herkkujen antaminen lapselle: Tämän takia karkkipäivä voi olla huono juttu
Monet lapset syövät liikaa suolaa, sokeria ja rasvaa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X