Ruoka 27.03.2023 Päivitetty 18.08.2023

Mikä pääsiäisherkku olet? Selvitä paikkasi juhlapöydässä!

Veikeä testi paljastaa, minkä pääsiäisherkun ihmisversio olet.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Oletko koskaan miettinyt, mikä perinteinen pääsiäisherkku kuvastaa luonnettasi osuvimmin?

Tuskin olet pohdiskellut moisia joutavuuksia ennen tätä. Mutta kerran kun kysymys on heitetty ilmoille, ei siihen auta kuin etsiä vastaus.

Sinun tarvitsee vastata vain kahdeksaan kysymykseen, jotta saat tietää tuloksen perusteluineen. Ennen tositoimiin ryhtymistä on kuitenkin syytä varoittaa: testi voi herättää äkillisen ruokahalun!

Mikä pääsiäisherkku olet? Tee testi alta

Kaipaatko lisää pääsiäislukemista?

Ruokahalu tunnetusti kasvaa syödessä, ja niin käy helposti myös testaillessa – etenkin, jos aihe on niinkin maittava kuin tämä.

Kaksplussan suklaamunatesti jatkaa samalla radalla kuin tämäkin juttu, jos jo pääsit testailun makuun. Testikysymyksiin vastaamalla saat tietää, mikä suosituista pääsiäismunista kuvastaa sinua parhaiten.

Tekisitkö mieluummin pääsiäisaiheisen testin, jonka keskiössä ei kuitenkaan olisi mikään pääsiäisherkku? Anna-lehden hauska testi kertoo, mikä klassinen pääsiäishahmo olet.

Historiasta innostuneet voivat sen sijaan haastaa itseään Kotilieden kinkkisessä pääsiäistestissä, jossa mitataan tietämystä vanhoista pääsiäisperinteistä.

Parhaat vinkit pääsiäisen viettoon: askartelut, pääsiäisherkut…

Mikäli testit saavat jo riittää, mutta pääsiäinen kolkuttelee yhä mielessä, lue parhaat vinkit pääsiäismunajahdin järjestämiseen lapsille. Munajahdin ohelle muuta hauskaa tekemistä pääsiäispäiville löydät puolestaan täältä.

Jos sormet jo syyhyävät puuhaamaan jotain pääsiäiseen liittyvää, ota jokin uusi pääsiäisherkku kokeiluun keväisistä leivontaresepteistä. Ohjeet ovat niin yksinkertaisia, että leivontapuuhiin voi ryhtyä helposti yhdessä lapsenkin kanssa.

Hifistelijän juhlapöydän kruunaa jokin hieman erikoisempi pääsiäisherkku, kuten raakasuklaamunat tai tipumuffinssit.

Voit myös toteuttaa jonkin pääsiäisteemaisista askarteluista: esimerkiksi suloiset helmipuput ja pääsiäismunien värjääminen sukkahousujen avulla sopivat yhteiseksi puuhaksi myös lapsiperheille.

Hauskaa pääsiäisen aikaa kaikille!

Lue myös: Testaa, mikä jäätelö lapsesi on – vieno vaniljavauva vai lahjakas lakritsilapsi? Lue räätälöity luonneanalyysi lapsestasi

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X