Perhe-elämä 25.09.2020 Päivitetty 21.08.2023

Sinkkuäiti Kaisa Metso pelkäsi Tinderin sekopäitä, sitten hän sai eteensä TV-yhtiön valitsemat 5 miestä

Kaisa koki realityohjelman luotettavana keinona tavata uusi kumppani. Rakastuminen pelottaa silti.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Tommi Turunen / Dplay

Kun pienen lapsen vanhemmat eroavat, uuden kumppanin löytäminen ei välttämättä ole ensimmäisenä mielessä. Tamperelaisella Kaisa Metsolla, 35, oli takanaan muutama vuosi eron jälkeistä elämää, kun hän tunsi itsensä valmiiksi uuteen suhteeseen.

– Tosi vähän olin käynyt treffeillä ennen kuin koin, että olisin oikeasti valmis tapaamaan uuden ihmisen.

Kaisa oli viettänyt enimmäkseen aikaa lapsensa kanssa. Nyt viisivuotias Jasper-poika oli kaksi vuotta, kun vanhemmat erosivat.

Ero oli tuskallinen Kaisalle, joka oli aina ajatellut oman lapsensa saavan kaksi vanhempaa saman katon alle.

– Lapsen isästä eroaminen oli isoin pettymys, jonka olen kokenut. Olen itse eroperheestä ja ajattelin aina pitäväni huolen, että omalle lapselleni ei tule käymään samoin. Asian käsitteleminen on vienyt paljon aikaa, ja ydinperheestä luopuminen on vieläkin ollut vaikea pala, hän kertoo.

– Ratkaisu oli kuitenkin lapsenkin kannalta paras. Ei ole hyvä elää kodissa, jossa vanhemmat riitelevät alinomaa.

Hotellin palveluneuvojana työskentelevän Kaisan arki on viikolla hektistä. Erityisesti viikonloppuisin yksinäisyys on iskenyt vasten kasvoja, kun monet viettävät aikaa yhdessä perheenä.

Kaisa ei etsi kumppania siksi, että tarvitsisi perheeseen toisen vanhemman.

– Tuntui, että nyt on sopiva hetki löytää enemmän Kaisa-aikaa. Toivoisin tapaavani ihmisen, jonka kanssa voin jakaa arkeni kaikkine puolineen.

Tinder kauhistutti – reality-treffit tuntuivat turvallisilta

– Kun on ollut huonoa tuuria miesrintamalla, on vaikea käyttää Tinderin kaltaista sovellusta, Kaisa toteaa.

Hän etsi turvallisempaa tapaa tutustua mieheen. Kaisalle tarjoutuikin mahdollisuus osallistua Sinkkuäidille sulhanen -tosi-tv-ohjelmaan.

– Ohjelmaan osallistuvien miesten taustat tarkistetaan, joten siellä saattoi luottaa, että sekopäitä ei tule vastaan. Tämä oli ehdottomasti tärkein syy lähteä mukaan ohjelmaan.

Houkuttelevaa oli myös se, että treffit järjestettäisiin ruokailuineen ja aktiviteetteineen.

– Olen kärsinyt selkäkivuista jonkin aikaa, ja normaalisti olisin halunnut tehdä treffeillä jotakin vauhdikasta. Tulipa ainakin istuttua alas ja juteltua ehdokkaiden kanssa kaikessa rauhassa.

Ohjelman kolmelle sinkkuäidille oli kullekin valikoitu viisi miestä, joita he ohjelman puitteissa tapailevat.

– Ai vain viisi, oli ensimmäinen ajatukseni! Matkan varrella tajusin, että sarjadeittailu käy ihan työstä, kun jatkuvasti pitää olla edukseen.

Sulhasehdokkaat olivat erilaisia kuin Kaisa itse olisi valinnut.

– He olivat kuitenkin samanhenkisiä keskenään ja todella hyviä tyyppejä. Siskoni kannustivat minua suhtautumaan ohjelman miehiin avoimin mielin.

Kun Kaisa tapasi ensimmäistä kertaa miesehdokkaat, löytyi heti mies, joka sai Kaisan punastumaan.

– Toiseksi ja kolmanneksi tulleiden kandidaattien kanssa ystävystyttiin, ja kaikkien kanssa varmasti halataan, kun tavataan.

Rakastuminen pelottaa

Ohjelman loppua kohden Kaisalla alkoi herätä ihastumisen tunteita, mutta samalla myös pelko nosti päätään.

– Menneisyyden huonojen kokemusten myötä välillä tuntui, että en pysty tähän. Ymmärsin kuitenkin, että ne olivat täysin luonnollisia tuntemuksia. Ohjelman psykologi ja tuotantotiimi tukivat minua eteenpäin.

Oma lapsi on muuttanut Kaisankin arvoja ja sitä, mitä kumppanilta toivoo. Luottamus ja hauskanpito eivät riitä. Toisen on otettava vastuuta myös yhteisestä elämästä ja keskusteltava avoimesti.

– Toivon, että mies haluaisi tehdä perheenä asioita ja olisi valmis lähtemään pulkkamäkeen ja Hoplopiin.

Kaisa ja Jasper viihtyvät suvun mökillä Toijalan kupeessa. Heillä on myös ystäväperheitä, joiden elämäntilanne on samanlainen kuin Kaisalla.

– Vertaistuki on ollut suurin helpotukseni eron jälkeen.

Kun Kaisalla ja hänen ystävillään on omaa aikaa, he käyvät mielellään yhdessä syömässä tai katsomassa keikkoja.

– Lapsi menee kuitenkin kaiken edelle. En ole viime vuosina viitsinyt useinkaan pyytää lapsenvahtia treffien vuoksi.

Ohjelman tekemisen aikana Kaisa oli enemmän poissa lapsensa luota kuin koskaan aikaisemmin.

– Se oli outoa, mutta tiesin, että hän oli hyvissä käsissä.

Sinkkuäidille sulhanen -ohjelman äidit yhdessä piknikillä. Takana juontaja Pirita Hagman.

Sinkkuäidille sulhanen -ohjelman 3 äitiä pitävät kuvausten jälkeenkin tiiviisti yhteyttä. – Tiedän, että he ymmärtävät, Kaisa (oik.) toteaa. Takana juontaja Pirita Hagman.

Miehet tapasivat Kaisan lapsen

Pudotusten jälkeen kaksi viimeistä ehdokasta pääsi tapaamaan Kaisan lapsen. Kaisan mukaan mieskokelaat tekivät tilanteesta helpon.

– Kerroin Jasperille, että he ovat kavereitani. Tapaamiset sujuivat yllättävän luonnollisesti, ja Jasper pystyi olemaan oma itsensä. Aktiviteetit oli valittu Jasperille mieleisiksi, joten hän oli oikein innoissaan.

Tosielämässä Kaisa pitää ihannetilanteena sitä, että lasta ei toisi aivan suhteen alussa mukaan kuvioon. Molemmilta tulee löytyä selkeitä ihastumisen tunteita ja halua olla suhteessa.

– Omassa tilanteessani on kuitenkin melko mahdotonta pitää lapsi ja uusi kumppani kauan erillään. Olen paljon lapseni kanssa, joten varmasti mieskin tulisi kanssamme. Tietenkin haluan tehdä asiat lasta kunnioittaen ja annostella tapaamisia sopivassa määrin.

Jos asiat tuntuvat luistavan, ei Kaisan mielestä kannatta lähteä jarruttelemaan.

– Olen enemmän nopeasti etenevä tyyppi. Haluan, että asioiden annetaan mennä omalla painollaan, jos molemmilla on vahva fiilis suhteen onnistumisesta.

Miehet utelivat lapsihaaveista

Osalla Kaisan miesehdokkaista oli entuudestaan lapsia. Miehet myös tiedustelivat, millaisia suunnitelmia Kaisalla on tulevaisuudessa: haluaako hän lisää lapsia?

Neljän siskon kanssa kasvaneelle Kaisalle sisarukset ovat edelleen valtavan tärkeitä. Kaisa on myös pienestä asti toivonut saavansa lapsia.

– Unelmoin jo pienenä kotiäitinä olosta ja kolmesta lapsesta. Äidiksi tuleminen on ollut kunnia-asia.

Elämä on kuitenkin onnellista yhdenkin lapsen kanssa.

– Tässä tilanteessa on vaikea kuvitella elämääni lisää lapsia, mutta jos elämä tuo eteeni sopivan kumppanin, niin ei uusi raskaus ole poissuljettua.

Sinkkuäidille sulhanen alkaa 28. syyskuuta 2020 Dplaylla.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X