Vaatteet ja varusteet 08.09.2015 Päivitetty 21.08.2023

Näin tienaat rahaa lastenvaatteilla Facebookissa

Teksti
Anna Nummisto
Kuvat
Colourbox

Pieneksi käyneistä vauvanvaatteista ja lastentarvikkeista pääsee näppärästi eroon Facebookin kirpputoriryhmissä. Selvitä sääntöviidakko ja opi mestarimyyjäksi.

Valitse Facebook-ryhmä oikein

Aiotko myydä edullisia käyttövaatetta vai kalliita merkkivaatteita? Facebookissa on useita erilaisia myyntiryhmiä, joissa on sallittua kaupitella vain tiettyjen merkkien tuotteita. Lisäksi muun muassa ulkovaatteille ja lastenvaunuille on olemassa omia ryhmiä. Valitse tuotteillesi sopivat markkinat. Vaikka ryhmään pääsyä saattaa joskus joutua jopa jonottamaan, se kannattaa, sillä tarkkaan rajatuissa ryhmissä on oma innokas ostajakuntansa ja tavara liikkuu nopeasti hyvään hintaan.

Lue lisää: Näin säästät lapselle 100 000 euroa

Av, yv ja muut lyhenteet haltuun

Aloittelijaa hämmentävät ilmoituksissa vilisevät kummalliset kirjainyhdistelmät. Yleisimmät näistä ovat

  • av = alustava varaus
  • yv = yksityisviesti
  • mmm = myynnissä myös muualla
  • spk = sisältää postikulut.

Jokaisen ryhmän omiin sääntöihin kannattaa perehtyä huolellisesti ennen ilmoituksen lisäämistä. Sallitaanko puhelimella tehdyt ilmoitukset, jotka näkyvät suoraan ryhmän seinällä, vai täytyykö kuvat laittaa tiettyyn kansioon? Saako tavara olla myynnissä muualla? Onko omaa ilmoitusta luvallista nostaa etusivulla? Sääntöjen noudattamista vahtivat ryhmän ylläpitäjät ja väärin laadittu ilmoitus poistetaan yleensä palstalta varoittamatta.

Lue lisää: Voiko intuitiolla tehdä päätöksiä?

Panosta hyviin kuviin

On työlästä kuvata jokainen tavara yksi kerrallaan, mutta vaivannäkö kannattaa. Esimerkiksi vaatepaketit menevät usein huonosti kaupaksi, sillä tyylimaut kohtaavat harvoin täysin ja yhdestä sekavasta kuvasta on vaikea erottaa, missä kunnossa tavarat ovat. Myös kuvakollaasit kannattaa unohtaa samasta syystä. Satsaa siis isoihin, selkeisiin yksittäiskuviin.

  • Kuvaa tavarat mieluiten luonnonvalossa.
  • Varmista, että tuote näkyy kuvassa kokonaan ja kuva on tarkka.
  • Mikäli esimerkiksi vaatteessa on pientä vikaa, kannattaa siitäkin ottaa kuva turhien kyselyjen välttämiseksi.

Mitä enemmän kuvia, sitä parempi. Huomaa, että monissa ryhmissä pyydetään perustamaan omille myyntikuville oma kansionsa tai lisäämään kuvat aihealueittain luokiteltuihin kansioihin.

Näin kannattaa myydä

Anna potentiaalisille ostajille selkeät perustiedot ja mittaa esimerkiksi vaatteet etukäteen. Valmistajien kokojen välillä on isoja eroja ja ”sopi meidän yksivuotiaalle” -kuvaukset karkoittavat kiireisimmät ostajat. Tökeryydet kuten ”en jaksa pestä”, ”kelpasi meille ihan hyvin” tai ”myydään kuvanmukainen tavara” kannattaa jättää pois.

Potentiaalisen ostajan loukkaaminen tai vähättely ei ole hyvä myyntitaktiikka. Unohda myös vitsikkäät murrepläjäykset tai kielioppivirheitä vilisevät hutaisut. Äläkä unohda merkitä ilmoitukseen hintapyyntiä sekä paikkakuntaa – ellet sitten halua halua vastata kymmeniin turhiin kyselyihin.

Keskustele: Kirpputori yrityksenä

Varaudu tinkimään

Hinnoitellessa kannattaa miettiä, tulevatko postimaksut maksettavaksi ostajalle vai toivotko hänen noutavan paketin? Postikulut kannattaa merkitä selkeästi, sillä muutoin ostaja saattaa luulla, että sinä kustannat kuljetuksen. Tinkiminen kuuluu yleensä asiaan eikä omaan hintapyyntöön kannata jumittua. Tärkeintähän on päästä itselle tarpeettomasta kamasta eroon! Yleensä tavaroistaan joutuu luopumaan edullisemmin, kuin mitä itse on joutunut maksamaan – muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Joidenkin erittäin haluttujen merkkitavaroiden kanssa saattaa käydä tuuri ja kaupoilla voi tehdä voittoa.

Miten hoitaa parisuhteen raha-asiat?

Äiti moniosaaja – Mitä imettäessä voi tehdä?

Kommentit (1)

Itse aiemmin möin ja ostin FB:n kirppiksiltä ja todellakin tympäännyin tuohon sääntöviidakkoon ja samaan aikaan löysin nettikirppiksen jossa ei ole noita ongelmia. Yksinkertaista, turvallista ja helppoa, vähänkäytetty.fi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X