Harsot poistetaan loppuvuoden äitiyspakkauksista – haisevat oudolle

Hajuun havahduttiin pakkausvaiheessa. Korvaavia harsoja ei ole saatu.

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
Kela

Loppuvuoden vauvoille ei ole luvassa Kelan kustantamia harsoja. Äitiyspakkauksia pakatessa huomattiin, että harsoissa on asiaankuulumaton haju. Harsot poistetaan lopuista vuoden 2019 pakkauksista.

Kelan tilaamissa laboratoriotutkimuksissa ei kuitenkaan ole huomattu, että harsoissa olisi haitallisia aineita. Omituisen hajun harsoja ei ole päätynyt asiakkaille saakka, vaan jo jaetut harsot ovat aiempaa erää.

Kela ei ole saanut loppuvuoden äitiyspakkauksiin korvaavia harsoja. Vuoden 2019 äitiyspakkauksia jaetaan tavallisesti niin pitkään kuin niitä on varastossa. Harsottomia äitiyspakkauksia lienee luvassa myös ensi vuoden kevään vauvoille, sillä yleensä vuosikertapakkausta on joiksikin kuukausiksi seuraavan vuoden puolelle.

Äitiyspakkauksen harsot on toimittanut liettualainen Imlitex. Pakkaukseen on kuulunut neljä isokokoista harsoa.

Esittelimme tämän vuoden äitiyspakkauksen ja sen yli 60 tuotetta maaliskuussa. Harsot ovat olleet vuosikymmenien ajan yksi äitiyspakkauksen kulmakivitarvikkeista.

Aiemmin on puhuttanut, miten ekologisia ja vastuullisia äitiyspakkaukseen päätyvät tekstiilit ovat. Finnwatchin selvityksessä monesta tuotteesta paljastui vakavia eettisiä ongelmia.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X