Vaatteet ja varusteet 27.10.2015 Päivitetty 01.11.2022

Helppo halloween-asu lapselle – viisi tapaa mennä sieltä, missä aita on matalin

Mitä lapselle naamiaisasuksi päiväkodin, koulun tai kerhon halloween-juhliin? Valitsimme hauskat mutta helpot naamiaisasut pienille lepakoille, luurangoille ja noidille.

Teksti
Oili Urmas
Kuvat
iStock

Loka-marraskuun vaihteessa juhlitaan halloweenia – tai kotoisammin pyhäinpäivää – ja pukeudutaan hirveän hurjiin asuihin. Lapsen halloween-asu on yleensä tarpeen ainakin päiväkodin ja ehkä koulunkin naamiaisissa.

Lapsen naamiaisasu voi aiheuttaa vanhemmalle päänvaivaa, sillä käyttöä on vain vähän ja seuraavana vuonna edellisen vuoden asu on melko suurella todennäköisyydellä jo aivan liian pieni.

Lapsen asustaminen onnistuu kuitenkin myös pikkurahalla, sillä keksimme viisi asuideaa puolestasi. Nämä asut syntyvät mahdollisimman vähillä tarpeilla ja minimivaivalla, mutta ilahduttavat silti lasta.

Muista varautua karkkikulhon kera myös pieniin ovikellon soittelijoihin, kun karkki tai kepponen -kierroksella olevat naapuruston lapset tulevat kummittelemaan ovesi taakse!

1. Lepakkonaamio

Lepakkonaamari on helppo halloween-asu lapselle. Askartele itse tai käy läpi vaateketjujen lastenvaateosastot: useimmissa on tarjolla jos jonkinlaisia naamareita halloweenin alla.

2. Pikku-luuranko

Luurankopaitoja löytyy halloweenin alla useista eri lastenvaateliikkeistä. Jos ostat paidan tänä vuonna hieman liian isona, saattaa se sopia vielä ensi vuonnakin. Muista kierrättää asu eteenpäin, jos omaa käyttöä ei enää myöhemmin ole!

Luurankopaidan ja -housujen teko onnistuu myös kotona. Tarvitset mustan trikoopaidan ja housut sekä valkoista huopakangasta. Leikkaa luut huovasta, mallia voit katsoa vaatekauppojen luurankoasuista. Ompele tai liimaa luut kiinni paitaan ja housuihin.

3. Kasvomaalaus

Kasvomaalaus on helppo tehdä itse ja ilahduttaa lasta hauskalla kuvioinnilla. Kasvomaalit säilyvät melko pitkään, joten voit turvautua niihin uudelleen myöhemminkin.

4. Kissa on helppo halloween-asu

Kissankorvat päähän ja viikset naamalle! Kissa-asu syntyy hyvin vähällä vaivalla. Korvat voi askarrella myös itse, jos kotoanne löytyy panta valmiina.

5. Noita on perinteistä perinteisin halloween-asu

Noidan hattu päähän ja menoksi! Lastenvaateliikkeistä löytyy iso valikoima halloween-vaatteita, kuten noidan mekkoja. Myös lelukaupoista löytyy teemaan sopivia naamiaisasuja.

Jos kokonainen asu tuntuu liian isolta hankinnalta, riittää pelkkä hattukin mainiosti. Sen voi yhdistää vaikka mustiin vaatteisiin. Silloin halloween-asu on hyödynnettävissä vaikka monena vuonna putkeen siitä huolimatta, että lapsi kasvaa.

Lue myös: Julkkisten lapset viettivät eilen Halloweenia, me valitsimme parhaat asut! 

Päivitetty 13.10.2022. Jutun kuvitusta muutettu.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X