Käteviä kantoreppuja ja kantoliinoja! Esittelemme 11 kiinnostavinta – aloittelijalle, hurahtaneelle ja keskosesta taaperoon

Lapsia on kannettu kautta aikojen erilaisilla liinoilla. Nättien ja näppärien liinojen ja reppujen valikoima on laaja, joten kokosimme vinkit, joiden avulla löydät itsellesi sopivan kantovälineen.

Teksti
Elisa Hurtig
Kuvat
Kristiina Kurronen ja valmistajat

Paras kantoreppu tai paras kantoliina määräytyy sen mukaan, mihin tarpeisiin juuri sinä sitä kaipaat:

Jos etsit edullista kantovälinettä, sinulle sopii trikooliina, rengasliina tai kudottu liina. Jos haet pitkäikäistä välinettä, kokeile kudottua liinaa, kantoreppua tai neliöliinaa.

Jos et halua opetella sitomisia, osta kantoreppu tai neliöliina. Nopeaksi kantovälineeksi sopii rengasliina, kantoreppu tai neliöreppu. Mahdollisimman tukevaa kantovälinettä etsivälle suosittelemme kudottua liina, kantoreppua tai neliöliinaa.

Kantoliinat

Minimonkey sling 4 in 1

Minimonkey sling 4 in 1 on kantorepun ja -liinan välimuoto, jota voi kantaa edessä tai lantiolla lapsen iästä riippuen. Repun saa muutettua myös riippukehdoksi, joten se on oiva apuväline esimerkiksi matkoilla. Pientä ja kevyttä reppua voi käyttää myös imetyssuojana, 46 e, Matkamuksu.

 

Nona Imagine Syzygy kantoliina

Nona Imagine Syzygy -liina on keskipaksu liina, jossa voi kantaa niin vastasyntynyttä kuin taaperoakin. Rengasliina kiristyy helposti ja mukautuu lapsen muotojen mukaan. Villa on hengittävä materiaa­li, joka ei tunnu märältä sadepäivänäkään, 72 e, Kantoliinakauppa. Samanlainen liina saatavilla myös nukelle.

 

Manduca sling kantoliina

Manduca Sling on luomupuuvillainen kantoliina, joka on pehmeä, joustava ja tukeva. Liina soveltuu jopa keskosvauvan kantamiseen ja kasvaa lapsen mukana ilman erillisiä säätöjä. Liina on helppo sitoa kontrastiväristen saumojen ansios­ta. Kahdeksan eri värivaihtoehtoa, 63 e.

 

Vanamo Kide Hiili kantoliina

Vanamo Kide Hiili -kantoliina on pehmeä, joten sen kanssa on helppo harjoitella erilaisia sidontoja. Kotimaisen liinan kudonta on vinojoustava, minkä ansiosta kangas mukautuu hyvin ja tukee lasta ja kantajaa optimaalisesti. Kantoliina soveltuu ympärivuotiseen käyttöön, vauvasta taaperoikään asti. Seitsemän eri kokoa, hinta koon mukaan 111–246 e.

Kantoreput

 

 

BabyBjörn One kantoreppu

BabyBjörn One -kantorepun uusitussa mallissa on levennetty istuinosa ja korkeampi pääntuki. Istuinosa pitää reidet leveässä haara-asennossa, jolloin vastasyntyneen lonkat saavat oikeanlaista tukea jalkojen kääntyessä optimaalisesti ulospäin. Vyötäröhihnan ansiosta lapsen painoa voi siirtää lanteille. Painoraja 3,5–15 kg, 189 e.

 

Ergobaby Adapt kantoreppu

Ergobaby Adapt -repussa voi kantaa lasta vastasyntyneestä taape­roksi asti, sillä sen painoraja on 3,2–20 kg. Repussa on säädettävä, ergonominen istuin ja risteävät, pehmustetut olkaimet. Pitkä vyötärövyö sopii eri kokoisille kantajille ja tekee kantamisesta miellyttävää. Reppua voi kantaa edessä, takana tai lonkalla. Repussa on huppu ja imetyssuoja, 139,90 e.

 

Wompat-kantoreppu

Wompat-kantoreppu valmistetaan käsityönä Suomessa. Repulla voi kantaa lasta edessä, selässä ja lonkalla. Unituki antaa näkösuojaa lapselle, ja huppu toimii tuulen- ja sateensuojana kurjalla kelillä. Repun pehmeitä olkaimia ja vyötäröä voi säätää portaattomasti. Reppu on saatavilla neljässä koossa, painoraja on 3,5–20 kg, 189 e.

 

Maxi-Cosi Easia kantoreppu

Maxi-Cosi Easia-kantoreppu on suunniteltu huomioimaan vastasyntyneen vauvan fysiologiset tarpeet. Sisäänrakennetun tuen ansiosta pieni vauva on kannettaessa mahdollisimman luonnollisessa asennossa. Kun lapsi kasvaa, hänet voi kääntää kasvot eteenpäin. Rintarepussa on pehmustettu ja vahvistettu selkäosa, joka jakaa painon tasaisesti kantajan lantiolle. Painoraja 3,5–13 kg, 99 e.

 

Manduca First kantoreppu

Manduca First on ergonomisella lantiovyöllä varustettu kantoreppu, joka sopii niin vastasyntyneelle kuin 20 kiloa painavalle lapsellekin. Sisäänrakennettu pääntuki tukee nukkuvan lapsen päätä. Kevyt reppu sopii säädettävän lantiovyön vuoksi eri kokoisille kantajille. Reppua voi kantaa edessä, takana tai lonkalla. Useita värivaihtoehtoja, 124 e.

 

Tula Half Buckle kantoreppu

Tula Half Bucklessa on säädettävä paneeli ja vyötärö sekä liinamaiset topatut olkaimet. Neliöliinalla voi kantaa lasta edessä, selässä ja lonkalla. Selän takana ristiin menevät olkaimet jakavat painon tasaisesti, joten kantaminen on kevyttä ja mukavaa. Liinan voi pestä koneessa. Pieneen tilaan mahtuvan liinan painoraja on 3,2–20 kg. Runsaasti värivaihtoehtoja, 149 e.

Lue myös: Eveliina Matilda -bloggaajan BabyBjörn vs. Manduca -vertailu

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X