Vaatteet ja varusteet 19.09.2018 Päivitetty 14.08.2023

Kenen hanska?! Näin nimikoit kätevästi lapsen vaatteet – ja saat samalla hetken omaa aikaa!

Päiväkotivaatteiden nimikointiin voi suhtautua yhteisenä askarteluhetkenä, omana aikana tai välineurheiluna. Vaihtoehtoja merkitsemiseen löytyy runsaasti.

Teksti
Maija Kajanto
Kuvat
iStock

Lapsen vaatteiden nimikointi jää usein joko viime tinkaan tai tekemättä, mikä myöhemmin harmittaa. On nimittäin haastavaa arpoa päiväkodin löytötavarat-korista juuri ne oman lapsen hanskat, kun samanlaisia (parittomia) käsineitä on tarjolla korissa kymmenittäin. Suhtaudu tänä syksynä lapsen omaisuuden merkitsemiseen hetkisenä omaa aikaa: häädä jälkikasvu omiin touhuihinsa ja asemoi nimikirjaimet kuntoon!

Vaatteiden nimikointi #1: Merkkaustussi

Kevyin tapa, mutta joka syksy joutuu ostamaan uuden tussin, koska edellinen on piilotettu lasten ulottumattomiin, eikä aikuinenkaan löydä sitä enää. Merkintä kannattaa tähdätä pesulappuun: koska väri ei irtoa kurahanskoista, ei se irtoa myöskään pöydän pinnasta.

Vaatteiden nimikointi #2: Nimikointitarrat

Sotkuton vaihtoehto. Tilaa kasa lapsen nimellä varustettuja tarroja, säilö ne paikkaan, josta ne ovat helposti käsillä ja lätki niitä tarpeen mukaan vaatteiden pesulappuihin. Tarroittaminen onnistuu myös lasten kanssa.

Vaatteiden nimikointi #3: Silitettävät tai ommeltavat nimikointinauhat

Hyvä tekosyy patistaa lapset ja puoliso ulos, koska käsillä on tärkeä silitys- tai ompelu-urakka. Jos häätö onnistuu, tiedossa on parin tunnin zen-kotityö lempimusiikin tahtiin. Toinen vaihtoehto on, että kuuman silitysraudan tai pörisevän ompelukoneen ympärillä pyörii pikkuapulaisia. Se ei ole enää zeniä.

Vaatteiden nimikointi #4: Apteekin teippi

Viime tingan keino. Teippi on tarkoitettu haavasidetaitosten kiinnittämiseen iholle, mutta se tarttuu näppärästi kiinni myös pesulappuun tai kankaaseen. Nimi kuulakärkikynällä teippiin, teippi kiinni pesulappuun ja valmista tuli. Miinusta helposta irtoavuudesta, joka aiheuttaa ”Tää kutittaa!”-huutoa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X