Vaatteet ja varusteet 03.01.2019 Päivitetty 31.10.2022

Kolumni: Aamun ulkovaatebingo on yhtä sirkusta – tunnistatko itsesi?

Hyvää huomenta äidit ja isät, mummit ja vaarit, tädit ja sedät! On joka-aamuisen vaaterumban aika. Mitkä ulkovaatteet valitaan tänään?

Teksti
Piia Sainio
Kuvat
iStock

Sääolosuhteet ovat tänään harmaat, ja tehtävämme on valita lapselle sopivat ulkovaatteet. Tihuuttaa, mutta myöhemmin voi kyllä sataa ihan kunnolla – lunta, räntää, vettä, kuka tietää. Tenavapukeutumisen rankinglistan ehdottomana ykkösenä killuvat siis kuravaatteet. Otetaanpa ne esiin tähän eteisen lattialle.

Vaan entäpä tuuli? Onko se hyytävää, jäätävää vai puuskaista? Listaykkösen paikasta kilpailee toden teolla toppahaalari. Mutta mahtuuko se tuon viime keväänä ostetun kurahaalarin alle?

Ulkovaatteet ja oikein pukemisen valtava vaikeus

Hei, otetaanpa tähän väliin kisa! Se, kuka saa ensimmäisenä ahdettua lapsen sekä toppahaalariin että hiukan liian pieniin kurahousuihin ilman oman äänen korottamista, saa palkinnoksi reippauspisteitä.

Naps vaan, henkselit kiinni. Hienoa. Loistavaa. Upeasti on mennyt tähän saakka!

Vaan hetkinen. Naulakossa roikkuu fleecehaalari. Pitäisikö sen siis olla toppahaalarin alla? Vai tuleeko naperolle sitten liian kuuma? Olisiko toppahaalari vaihdettava sittenkin pois – ja tämä on vain kysymys, ei saa hermostua – ja pitäisikö tilalle pukea välikausihaalari ja fleecepuku?

Päätöksiä, päätöksiä! Nyt niitä tarvittaisiin kuumeisesti. Pidetäänkö toppapuku? Vai aletaanko riisua? Mikä on huoltajan seuraava liike?

Hiki valuu otsalla ja niskassa, selässä ja kainaloissa. Päätös on tehtävä. Käsi ojentuu kohti naulakkoa. Ja tarttuu kassiin. Hän ottaa käteensä kassin! Ja siihen hän pakkaa välikausihaalarin ja fleecet. Kuuluu mutinaa: ”Saavat sitten päiväkodissa päättää.”

Ihailtavaa itsevarmuutta! Päätöksenteko on ulkoistettu, ja show on tältä erää ohi. Kiitoksia seurasta ja oikein ihanaa päivän jatkoa kaikille!

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X