Vaatteet ja varusteet 28.06.2021 Päivitetty 18.08.2023

Lasten kirpputorit Turussa – 5 kirpparia, joille kannattaa tulla matkankin päästä

Lasten kirpputorit Turussa tuppaavat olemaan muualla kuin ydinkeskustassa, mutta usein matkanteko hieman kauemmaksikin kannattaa.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Maria Mäkituomas

Turku on mainio kirpputorikaupunki etenkin aikuisille muodinystäville sekä sisustajille. Myös lasten kirpputoreja on kaupungin kokoon nähden mukava määrä, mutta ne tuppaavat olemaan Turussa muualla kuin ydinkeskustassa. Viiden kohdan listalta vain yksi lasten kirpputori on kävelymatkan päässä keskeisiltä sijainneilta.

Matkanteko hieman kauemmaksikin silti palkitsee. Bussilla, autolla ja pyörällä pääsee joka paikkaan, ja hieman syrjäisempi sijainti takaa mainiot oheismukavuudet, kuten kahviopalvelun, leikkipaikan tai imetyshuoneen.

Alla oleva lasten kirpputorien lista on tarkoitettu kaikille turkulaisille, Turkuun suuntaaville tai muuten vain turunmielisille!

Lasten kirpputori x 5, Turku

1. Lilla Åbo

Puutorin liepeillä sijaitseva Lilla Åbo myy lastenvaatteita koossa 50–164. Keskustasijainnin hintana on muita turkulaisia lastenkirppiksiä pienemmät tilat, joten leikkipaikka ja imetysnurkkaus puuttuvat. Vaunujen kanssa mahtuu, kunhan kirppiksellä ei ole täpötäyttä.

Vaatteet on järjestetty asiakasystävällisesti koon mukaan. Esillepano on kaunis, ja tarjolla on vain sesonginmukaisia vaatteita. Vaatteet ovat hyväkuntoisia ja  järkevästi hinnoiteltuja. Erityisen huomion kiinnittävät pikkuprinsessoille sopivat juhlavaatteet ja näyteikkunan ihastuttavat nukkekotikalusteet.

Kirppiskoira Täplä tervehtii asiakkaita jo ovella. Nettisivujen mukaan muutkin koirat ovat tervetulleita, kunhan tulevat toimeen toisten karvakuonojen kanssa.

Lilla Åbo. Maariankatu 1, 20100 Turku.

2. Vadelmatarha Turku

lasten kirpputori Turku

Viihtyisä lasten kirpputori Vadelmatarha sijaitsee 3,5 kilometriä Turun keskustasta. Kaikista kätevimmin paikalle vievät bussit 60 ja 61.

Kirppiksellä on mukavan rauhallinen ja huoliteltu tunnelma. Jo sisään astuessa kauniisti somistettu tila ilahduttaa. Silmämääräisesti eniten on tarjolla vauvanvaatteita, mutta paljon muutakin löytyy. Myyntitavarat ovat hyväkuntoisia, ja huomio kiinnittyy varsinkin kenkien tasalaatuisuuteen. Naisten vaatteille ja äitiysvaatteille on varattu muutama oma hyllypaikka.

Aivan ahtaimpia nurkkia lukuun ottamatta vaunujen kanssa liikkuminen on helppoa. Pienen ostoskaverin puuhia on helppoa valvoa, sillä leikkipaikka sijaitsee keskellä huonetta.

Vadelmatarhasta löytyy varmasti mieleisiä lahjoja. Varsinaisen kirppistarjonnan lisäksi myynnissä on paikallista käsityötä, ja herkkuhylly notkuu kauniisti pakattua lähiruokaa.

Vadelmatarha. Nuppulantie 41, 20320 Turku.

3. Taika Second Hand Shop

lasten kirpputori turku

Saman tien varrelta kuin Vadelmatarha löytyy lasten kirpputori Taika Second Hand Shop.

Taika on suoranainen pikkuasusteiden paratiisi. Etenkin rusetein koristeltuja hiuslenkkejä ja -pantoja on moneen makuun. Vaatehyllyistä bongaa niin Gugguun, Marimekon kuin Metsolankin tuotteita, ja myynnissä on myös Muumi-astioita. Vilinää on, joten vaihtuvuus on oletettavasti suurta.

Myynnissä olevien lastenvaunujen ohessa on ilahduttavan tarkat tuotetiedot. Kirppiksen yleisilme on siisti ja tilava, ja vaunujen kanssa mahtuu hyvin liikkumaan. Taika-kirppiksellä on listauksen paras imetyshuone. Myös leikkipaikka ja kahvio löytyvät.

Taika Second Hand Shop. Satakunnantie 102, 21280 Turku. Käynti Nuppulantien puolelta.

4. Lastenkirppis Pikkusiili

lasten kirppis Turku

Naantalin pikatien varrella sijaitsevan Manhattan-kauppakeskuksen uumenissa on lasten kirpputori Pikkusiili, jonka sisäänkäynti on rakennuksen takapihalla. Tila on varastomainen, mutta siisti. Runsas parkkitila ja sijainti ison tien varrella takaavat, että paikalle pääsee autolla helposti eri puolilta Turkua. Busseista linja 20 vie näppärimmin perille.

Valikoima on runsas: kaikkea löytyy vauvanvaatteista ja leikki-ikäisten välikausihaalareista polkupyöriin ja häämekkoihin. Lisäpisteitä ropisee myös hauskasta legopalikkalaatikosta, joka on kuin jättimäinen irtokarkkilaari. Täysi pussi legoja maksaa 10 euroa.

Kahviosta saa ostettua virvokkeita, ja Pikkusiilen leikkipaikka on listauksen parhaimmistoa.

Lastenkirppis Pikkusiili. Pitkämäenkatu 4, 20250 Turku, Manhattan-liiketalo.

5. Lasten Seesam

Seesam Turku kirppari

Lasten Seesam sijaitsee Turun lähiseudulla Kaarinassa, mutta kätevimmin sinne vievät bussit 702 ja 704–706. Myös autoilijoiden kelpaa asioida Seesamissa, sillä kirppiksen pihalla on reilusti tilaa parkkeerata.

Kirpputorin käytävät ovat leveät, vessa tilava ja ovetkin avautuvat itsestään. Taukopaikka on varustettu mikrolla. Myös leikkipaikka löytyy.

Valikoima on todella runsas, ja paikoin esillepano suorastaan rönsyilee. Etenkin kenkien kunto vaihtelee välttävästä erinomaiseen. Vaatteita löytyy kuitenkin joka lähtöön: juhla-, ulko-, urheilu- ja vapaa-ajan vaatteita on tarjolla kaiken kokoisille. Vaatteiden lisäksi myynnissä on paljon leluja.

Kirpparilla on vilinää, joten vaihtuvuuden uskoisi olevan suurta.

Lasten Seesam. Ahkiokatu 2, 20780 Kaarina.

Lue myös: Kunto ok vai ei todellakaan ok? Kirpputoritesti kertoo, mitä muut ovat mieltä käytetystä pöllörepusta

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X