Vaatteet ja varusteet 21.05.2017 Päivitetty 13.08.2019

Lastenvaunut vertailussa – katso kevään 2017 mallit

Lastenvaunuja valitessa kannattaa miettiä oman perheen tarpeet. Kevään uusista vaunuista löytyy mieluisat moneen menoon.

Teksti
Anna Intovuori
Kuvat
Pekka Holmström/Otavamedia ja valmistajat

1. Kevyt ja ketterä: Emmaljunga Viking

Pääkuvassa olevat Emmaljunga Viking lastenvaunut ovat näppärät kaupunkioloissa, sillä niiden leveys on vain 52 cm. Vaunuihin on kolme erilaista, uutta runkomallia. Kuomun kangasosan voi myös valita monista eri sävyistä. Perheen kasvaessa vaunuihin voi ostaa tuplarungon, johon samat vaunukoppa ja ratasistuin sopivat. Runko 389 e, ratasistuin 269 e, vaunukoppa 269 e.

2. Mustanpuhuvaa tyyliä: Xplory

Stokken Xplory-malli.

Stokken Xplory-lastenvaunumalli.

 Stokken uudessa Xplory-mallissa on kokomusta alumiinirunko ja 360 astetta kääntyvät eturenkaat. Rattaan istuinosaa voi säätää korkeussuunnassa 20 eri korkeuteen. Koko setti 1 301 e (runko, istuin, vauvakoppa, päivänvarjo ja kuppiteline, sade- ja hyönteissuoja).

3. Tyylitietoiselle: Bugaboo Donkey Weekender

Bugaboo Donkey Weekender.

Bugaboo Donkey Weekender -lastenvaunut.

Bugaboon uusin, rajoitetusti saatavilla oleva erikoismalli on Bugaboo Donkey Weekender. Se muuntuu kolmella napsautuksella yhden lapsen rattaista kahden lapsen tuplarattaiksi. Isojen pyörien ansiosta vaunut sopivat moneen maastoon. Mono Complete -paketti 1400 e, sisältää vaunukopan ja sivulaukun.

4. Kevyet kolmipyöräiset: Bumbleride Indie

 

Bumbleride Indie.

Bumbleride Indie -lastenvaunut.

Bumbleride Indien kevyt runko ja ilmatäytteiset, jousitetut 12 tuuman renkaat sopivat kaupunkiin ja maastoon. Hinta 599 e sisältää pumpun, turvaremmin, irrotettavan turvakaaren ja ilmarenkaat. Vaunukoppa 189 e.

5. Joustavat ja edulliset: Nord Active

Nord Active

Nord Active -lastenvaunut.

Nord Active -vaunut ovat suomalaista suunnittelua. Sekä runko että ilmakumipyörät on jousitettu, ja etupyörät kääntyvät 360 astetta. Vaunupaketti vaunukopan ja istuinosan kanssa 549 e.

6. Kotimaista kuosilla: Oran Onni

Oran Onni-lastenvaunut.

Oran Onni-lastenvaunut.

Oran Onni-vaunut ommellaan Porissa, ja niihin saa halutessaan valita vaunukopan sisäkankaan useista kotimaisista kuoseista. Ulkovärivaihtoehtoja on kaksi, sininen ja harmaa. Saatavilla kiinteillä tai kääntyvillä etupyörillä, 1 090 e.

7. Moneen maastoon: Evo Avant

Gracon uutuus Evo Avant -lastenvaunut.

Gracon uutuus Evo Avant -lastenvaunut.

Gracon uutuus on Evo Avant -malli. Vaunuissa on erillisjousitetut kumipyörät ja kääntyvät etupyörät. Ergonominen, korkeussuunnassa säädettävä työntöaisa. Runko + ratasistuin 399 e, vaunukoppa 199 e. Kuvassa runko ratasistuimella.

8. Kunnon tavaratila: Britax Go Big

Britax Go Big -lastenvaunut.

Britax Go Big -lastenvaunut.

Britax Go Big sopii puhkeamattomien ja helposti kääntyvien etupyörien ansiosta maastoon ja kaupungille. Saatavilla vaunukopalla tai pehmeällä kantokassilla. Ergonominen työntöaisa. Tavarakori kestää 10 kilon painon. Alkaen 1 069 e.

Tiedustelut: Britax ja Nord Active/lastenturva.fi, bugaboo.com, bumbleride.com, emmaljunga.fi, gracobaby.eu, ora.fi, stokke.com.

Juttu julkaistiin Kaksplussassa 3/2017.

Asiantuntijan vinkit turvallisten lastenvaunujen valintaan

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X