Vaatteet ja varusteet 28.05.2017 Päivitetty 13.08.2019

Matkarattaat esittelyssä – katso kesän 2017 uutuusmallit

Hyviltä matkarattailta vaaditaan keveyttä, kestävyyttä ja helppoa kasattavuutta. Matkarattaissa lapsi saattaa viettää ison osan lomapäivästä, joten niiden pitää olla mukavat myös päiväunihetkinä.  

Teksti
anna intovuori
Kuvat
Jarno Wright/Otavamedia ja valmistajat

1. Kevyet työntää ja kantaa: Baby Jogger City Tour

Pääkuvassa yllä olevat, pieneen kokoon taittuvat, kevyet Baby Jogger City Tour -matkarattaat mahtuvat käsimatkatavaroihin (huomioi lentoyhtiökohtaiset rajoitteet). Selkänoja menee makuuasentoon. Pitkälle ulottuva kuomu ja tilava istuinosa. Kuljetusreppu kuuluu hintaan. Rattaiden paino 6,5 kg, 339 e.

2. Edulliset ja näppärät: Milla & Måns SoMa

millamåns matkarattaat

Milla & Måns SoMa

Milla & Måns SoMa -matkarattaissa on kääntyvät eturenkaat ja täyteen makuuasentoon säädettävä selkänoja. Takapyörät saa irti yhdellä napinpainalluksella. Kantokahvan avulla kokoon taitettua ratasta voi kantaa kuin laukkua. Kantokassi kuuluu hintaan. Rattaiden paino 7,7 kg, 149 e.

Nämä tarvikkeet vauva tarvitsee

 3. Kaupungille kahvitteluihin: Stokke Scoot

stokke scoot matkarattaat

Stokke Scoot

Stokke Scoot -rattaissa on joustavat, vaahtotäytteiset kumipyörät. Kallistettava ja käännettävä istuinosa. Kääntyvät ja lukittavat etupyörät. Istuinosa on korkealla, joten lapsen saa helposti pöydän ääreen vaikka kahvilassa. Rattaiden paino 12,8 kg, 629 e.

4. Sopii vastasyntyneelle: Bugaboo Bees

Bugaboo Bee5 matkarattaat

Bugaboo Bees

Uudistettuihin Bugaboo Bees -matkarattaisiin saa myös kevyen kantokopan vastasyntyneelle. Nelipyöräjousitus, käännettävä istuinosa ja makuuasentoon säädettävä selkänoja. Useita värejä ja materiaaleja. Rattaiden paino 8,9 kg, 695 e.

5. Tilava perusmenopeli: Emma BMX Solo

Emma BMX matkarattaat

Emma BMX Solo

Vankoissa Emma BMX Solo -matkarattaissa on tilava tavarakori ja työntöaisassa tarjotinpöytä mukitelineillä. Avattava ja irrotettava turvakaari sekä kääntyvät, lukittavat etupyörät. Selkänoja menee makuuasentoon. Rattaiden paino 10 kg, 169 e.

6. Selkänoja säätyy napilla: Mutsy Nexo

Mutsy Nexo matkarattaat

Mutsy Nexo

Mutsy Nexo -rattaissa on irrotettava turvakaari ja napinpainalluksella säädettävä selkänoja, joka menee täysin makuuasentoon. Jousitetut renkaat saa helposti irrotettua. Työntöaisassa on teleskooppinen korkeussäätö. Rattaiden paino 8,7 kg, 359 e.

7. Kotimaista suunnittelua: Ora Hertta

Ora Hertta matkarattaat

Ora Hertta

Kotimaisia Ora Hertta -rattaita saa neljässä eri sävyssä. Tekstiiliosat saa kokonaan irti pesua varten. Kulku on helppoa myös epätasaisemmassa maastossa kookkaiden ilmarenkaiden ansiosta. Rattaiden paino 10,6 kg, 329 e.

Huolehdi nämä tavarat vauvalle ennen synnytystä

8. Kulkusuunta vaihtelee: Mamas & Papas Armadillo Flip

Mamas & Papas Armadillo Flip matkarattaat

Mamas & Papas Armadillo Flip

Lapsi voi matkustaa joko selkä tai kasvot menosuuntaan Mamas & Papas Armadillo Flip -rattaissa. Säädettävä jalkatuki ja pehmustetut valjaat. Istuinosa kääntyy täyteen makuuasentoon. Rattaat saa taitettua kasaan yhdellä kädellä. Rattaiden paino noin 9 kg, 429 e.

9. Palkittua muotoilua: Cybex Mios

Cybex Mios matkarattaat

Cybex Mios

Cybex Mios -rattaat on palkittu Red Dot Award 2017 -muotoilupalkinnolla. Selkänojaa voi säätää yhdellä kädellä. Käännettävä istuinosa ja jousitetut renkaat. Rattaiden leveys on 50 cm. Runkoon voi ostaa vaunukopan. Paino 8,7 kg. Runko ja ratasistuin yht. alkaen 599 e.

Tiedustelut: Baby Jogger, cybex-online.com/fi, Emma/ lastentarvike.fi, bugaboo.com, mamasandpapas.com, Milla & Måns/verkkokauppa.com, mutsy.com, ora.fi, stokke.com.

Juttu julkaistu Kaksplussassa 4/17.

Katso kevään 2017 lastenvaunujen uutuudet

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X