Vaatteet ja varusteet 14.06.2020 Päivitetty 12.07.2022

Nyt voi olla huonoin aika lastenvaunuostoksille – nämä ovat 3 himotuinta vaunua tällä hetkellä

Lastenvaunujen hinnat vaihtelevat vuodenajan mukaan. Kesäkuukausina näyttää olevan kalleinta, Hintaopas kertoo.

Teksti
Johanna Jantunen

Jos odotat loppuvuodesta syntyvää vauvaa, hänelle ei välttämättä kannata ostaa uusia lastenvaunuja ihan vielä.

Kesän syntyvyysbuumi nimittäin nostaa lastenvaunujen hintoja, joten nyt ole välttämättä paras aika lastenvaunuostoksille, hintavertailupalvelu Hintaoppaan tiedot paljastavat.

Suomessa on syntynyt viime vuosina eniten lapsia heinä-elokuussa ja vaikuttaa siltä, että lastentarvikekaupatkin ovat saattaneet panna tämän merkille.

Hintaopas tarkasteli lastenvaunujen hintakehitystä vuoden 2019 toukokuun ja elokuun välisenä aikana. Mukana tarkastelussa oli 25 kauppaa ja 6800 hintaa. Selvitys paljasti, että lastenvaunujen hinnat olivat heinä- ja elokuussa 5–8 prosenttia korkeammat kuin toukokuun ensimmäisenä päivänä.

”Lastenvaunujen reipas hinnannousu erottuu yleisestä hintatrendistä selvästi.”

Tämä tarkoittaisi kaikkein kalleimmissa vaunumalleissa sitä, että vaunut saattavat maksaa kesällä jopa satoja euroja enemmän kuin keväällä.

Lastenvaunujen hinnat kehittyvät päinvastaisesti kuin monien muiden tuotteiden.

– Loppukesällä monessa verkkokaupassa on kesäalet, ja jos katsotaan Hintaoppaan kaikkia tuotteita, heinäkuun lopulla hinnat ovat yleisesti laskeneet keskimäärin 1,6 prosentilla. Tähän verrattuna lastenvaunujen reipas hinnannousu erottuu yleisestä hintatrendistä selvästi, kertoo Hintaoppaan maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett tiedotteessa.

Vauvoja syntyi esimerkiksi vuonna 2019 yli 4000 heinäkuussa, elokuussa ja syyskuussa. Kaikkina muina kuukausina vauvoja syntyi alle 4000:n rajan.

Lue myös: Muista nämä 6 asiaa, kun hankit lastenvaunuja

Nämä ovat etsityimmät lastenvaunut

Hintaoppaan tiedoista selviää myös, että ihmiset tekevät eniten vaunuhakuja huhtikuun ja kesäkuun välisenä aikana (37 prosenttia kaikista hauista), mutta toiseksi eniten kalleimpaan aikaan heinä-syyskuussa (27 %). Lokakuusta maaliskuuhun on hiljaisempaa.

Paras aika lastenvaunuostoksille voi siis hintojen puolesta olla loppu- ja alkuvuodesta, jos vauvalle haluaa ostaa uudet rattaat.

Hintaoppaan mukaan tällä haavaa haetuimmaksi lastenvaunumalliksi on noussut Britax Smile 3 -starttipaketti, joka sisältää sekä yhdistelmävaunut että turvakaukalon. Smile 3 on päivitetty versio suosituista Smile 2 -yhdistelmävaunuista, joten ensimmäinen sija ei yllätä.

Toiseksi eniten haetaan ABC Design Viper 4 -yhdistelmärattaita ja kolmanneksi eniten lenkkeilyyn sopivia Thule Urban Glide 2 -juoksurattaita.

Lue myös: Entä jos lastenvaunut työntäisivätkin itse itsensä? Tältä sähkörattaat tuntuvat oikeasti

Jennyfer 1980 -blogi: Suorat mielipiteet Britax Smile 2 -yhdistelmävaunuista

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X