Reima vei kultaisen turvallisuuspalkinnon, Cybex jäi varjoon – mutta mikä on porraskävelytin tai vauva autossa -muistutin?

Reima valmistaa mantereen turvallisimpia lastenvaatteita, jos Euroopan komissiota on uskominen.

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
Reima

Euroopan unioni palkitsi torstaina yrityksiä turvallisista lastentuotteista Product Safety Award -gaalassa Brysselissä. Suurten yritysten sarjan voitti suomalainen Reima.

Pohjolassa on totuttu teknisiin lastenvaatteisiin, mutta EU ilahtui palkintoperusteluissaan vaatekappaleiden heijastavuudesta, kovaan käyttöön sopivista materiaaleista ja sekä niiden suojaavuudelta aurinkoa ja hyönteisiä vastaan. Palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa.

Palkinnon jakamisen taustalla on ajatus, että eurooppalaiset yritykset innostuisivat parantamaan kuluttajansuojan tasoa ja kuluttajat olisivat tietoisempia oikeudesta löytää markkinoilta vain turvallisia tuotteita.

Kultaa voittaneen Reima-ulkovaatemalliston perässä suurten yritysten sarjassa palkittiin:

Cybex Priam -lastenrattaat, hopeaa

Erityisesti kiitettiin pimeässä erottumista, lapsen nytkähtelyä minimoivaa täysjousitusta sekä yhden käden koottavuutta, jolloin lapsi voi olla turvallisesti vanhemman sylissä rattaita kasaan äherrettäessä.

Mega Disposables -vaipat, pronssia

Kreikkalainen vaipanvalmistaja oli Euroopan ensimmäinen, joka sai kertakäyttövaipoilleen Ökö-Tex-sertifioinnin. Kansainvälinen standardi takaa, että vaipat on testattu yli 200 kemikaalin varalta.

MAMin tutit, pullot ja tarvikkeet, kunniamaininta

MAMin tuotteita yhdistää se, että pienet vauvat imeskelevät ja purevat niitä varhaisessa lapsuudessaan usein yötä päivää. EU:n palkitsemisperustelujen mukaan MAMilla on tuotteilleen sisäiset vaatimukset ja testauskäytännöt, jotka ovat huomattavasti tiukempia kuin yleisissä säädöksissä.

Pienempien yritysten sarjassa palkittiin:

Remmy-hälytin autoon, kultaa

Hälytin tunnistaa, kun auton virrat sammutetaan ja turvaistuimen kyydissä on lapsi. Näin ei synny tilannetta, jossa vanhempi unohtaisi lapsen autoon siitä poistuessaan. Joka vuosi on kuolemantapauksia, jossa vauva on jäänyt liian pitkäksi aikaa kuumaan autoon.

Evomove-syöttötuoli, hopeaa

Tanskalaistuolissa on putkimainen rakenne eikä siis juurikaan kulmia, joihin törmäillä. Tavallinen syöttötuoleja koskeva vaaratilanne syntyy, kun tuoli kaatuu taaksepäin, mutta Evomoven takajaloissa on kaatumisen estävät pyörät.

Reer -turvavarusteet, pronssia

Reer valmistaa stoppereita, kulmasuojia ja turvaportteja. Erityisesti palkitsemisperusteissa mainitaan yrityksen kehittämä täysin lapsiturvallinen kotiympäristö, jota voi tutkia kolmeulotteisesti verkossa.

Mippaa-porraskävelytin, kunniamaininta

Käytännössä Mippaa on kaide, joka asennetaan portaisiin pikkulapsille sopivalle korkeudelle. Näin lapsi voi harjoitella turvallisesti portaissa kiipeämistä ja laskeutumista.

Lue myös:

Turvallinen koti lapselle – tunnistatko vaaranpaikat?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X