Vaatteet ja varusteet 06.10.2016 Päivitetty 31.10.2022

Sutta Pakoon -bloggaajien kolumni: Meneekö vauvavarustelu jo överiksi?

Vievätkö vauvaan liittyvät varusteet ja tarvikkeet huomion siltä kaikkein tärkeimmältä, pohtivat Sutta Pakoon -blogin Anna ja Minna Kaksplussan kolumnissaan.

Teksti
Anna ja Minna Finstad
Kuvat
iStock, Mirva kakko/Otavamedia

Kiihkeät markkinavoimat ja yltiöpäinen materialismi uhkaavat ottaa meidät valtaansa jo heti syntymän hetkellä. Välillä mietityttää, unohtuuko kaikkien vauvahankintojen keskellä se tärkein, itse vauva.

Mietitäänpä vaikka, mitä jokaisen vanhemman tulee ottaa huomioon kun lapsi syntyy.

Vauvalle varusteet, vaatteet ja lelut

No ensinnäkin varusteet. Kannattaa hankkia ainakin läpimotorisoitu design-pinnasänky automaattihyssytyksellä ja tähtitaivassimulaatioharsokatoksella. Kuultolakattu kolmivaihesyöttäri kosketussynkronoidulla mobiiliviihdyttimellä, hybridirattaat peruutustutkalla, uudessa Kukkuu-kuosissa ja tietysti nano-tekniikkaa hyödyntävä allergiaystävällinen imetystyyny sisäänrakennetulla tablettitietokoneella. Pitäähän äidinkin viihtyä.

Toiseksi, vaatteet. Kun raskaus varmistuu, tärkeintä on tarkistaa, että trendimerkiltä on tulossa uusi mallisto sinä keväänä, kun vauva putkahtaa ulos. Kannattaa myös vertailla, onko se persikansävy sittenkin liian tumma tytölle, ja pystyykö murrettua turkoosia ylipäänsä yhdistämään harmaakarhukuosiin, jos tulokas onkin poika. Ja äitiyspakkauksesta ei kehtaa kyllä käyttää mitään, se on niin rahvaanomaista!

Kolmanneksi, lelut. Aktivointia, aktivointia, aktivointia! Ainakin Baby Gym -aktiivileikkimatto kääntymisenesto-nousunesto-istumisenesto-turvakaarilla, Baby Scooter -kauko-ohjattava kylpymopedi ja tietysti älytoiminnolla varusteltu ensipuhelin.

Mitä vauva itse tarvitsee?

Unohtuiko vielä jotain? Ai niin, tämän kilpavarustelun ohella voidaan toki myös miettiä, mitä vauva itse toivoisi vanhemman ottavan huomioon.

Me luulemme, että hän toivoisi seuraavaa: Olla turvassa ja lähellä, suojassa hätäilevältä maailmalta. Ihaninta olisi olla äidissä kiinni, iholla, lämpimässä. Makoilla sylissä, tuijotella ja tapittaa, se riittää. Pullea nyrkki on paras purulelu, ihaninta on leikkiä äidin hiuksilla.

Ehkä vauva kysyisi: Vaikka soinnun niin hyvin vaunujeni väriin uusissa varusteissani, niin näetkö sinä, kuinka haluan syliisi? Vaikka kuvastani facessa tykkää jo lähes 100 kaveriasi, niin tykkäätkö sinä Minusta? Vaikka huomaat uusimman merkkibodyn minulle nettikaupan alessa, huomaatko sinä Minut?

Arvoisa vanhempi, vaikka kaiken valtaava kaupallisuus ja sietämätön somettuminen narraavat helposti halpaan kuplaansa, niin kannattaa olla tarkkana. Sinä itse päätät, otatko vauvasi vastaan uutena kuluttaja-asiakkaana vai uutena vastasyntyneenä ihmissieluna.

Sutta pakoonAnna, 32, ja Minna Finstad, 35, ovat siskokset, jotka tykkäävät huutaa toistensa päälle puhuessaan, syttyvät soul-musiikista ja salaliittoteorioista ja satuilevat ihan mitä sattuu Sutta Pakoon -blogissaan

Lue Annan ja Minnan edelliset kolumnit:
Mörköjä on muuten olemassa
Mikä on ruma sana?
Tällaista on olla poikien äiti

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X