Vaatteet ja varusteet 04.03.2016 Päivitetty 02.12.2021

Tässä on äitiyspakkaus 2016 – Katso kuvat vaatteista vauvan päällä!

Kela lipsautti vuoden 2016 äitiyspakkauksen kuvat vahingossa etuajassa nettiin. Tässä vihdoin viralliset kuvat uuden äitiyspakkauksen vaatteista, nyt kuvattuna vauvan päällä!

Teksti
Oili Urmas
Kuvat
Annika Söderblom © Kela
6 kommenttia

Tämän vuoden äitiyspakkauksen uudet tuotteet ovat pupu-uniriepu ja talkki, joita äidit ovat toivoneet mukaan. Pakkauksessa on myös enemmän puolipotkuhousuja potkupukujen sijaan. Myös bodyjen määrää on lisätty. Kaikkiaan äitiyspakkauksessa on tänä vuonna 56 tuotetta.

Makuupussi, talvihaalari ja kevyttoppahaalari ovat edelleen suosituimmat tuotteet. Viime vuonna pakkaukseen lisättiin kuolalappu ja kuumemittari, joista äidit ovat antaneet paljon myönteistä palautetta Kelalle.

Kuvat äitiyspakkauksesta levisivät etuajassa nettiin

Kela esitteli äitiyspakkaus  virallisesti perjantaiaamuna 4.3., mutta kuvia sen sisällöstä julkaistiin blogeissa jo keskiviikkona.

– Latasimme kuvia äitiyspakkauksesta keskiviikkona Kelan sivuille ja piilotimme linkit. Jotkut bloggaajat löysivät ne ja latasivat kuvia. Heti kun huomaisimme, mitä oli tapahtunut, poistimme kuvat sivuiltamme, Kelan viestintäjohtaja Pipsa Lotta Marjamäki kertoo.

Ovatko vaatteet tänä vuonna liian poikamaisia?

Tänä vuonna äitiyspakkauksen vaatteissa on paljon sinisen ja ruskean sävyjä. Kela onkin varautunut siihen, että äidit antavat palautetta liian poikamaisista vaatteista. Esimerkiksi Kaksplussan Facebook-ryhmässä sikisi heti kuvien leviämisen jälkeen vilkas keskustelu pakkauksen ”poikamaisuudesta.

Kela ei päätä väreistä tai kuoseista, vaan valmistajat määräävät ne.

– Saamme joka vuosi valituksia siitä, että vaatteet ovat joko liian poikamaisia tai tyttömäisiä. Kun hankimme vaatteet, tärkeimmät asiat ovat kuitenkin käytännöllisyys ja turvallisuus. Toki toivomme, että värit ovat neutraaleja, Pipsa Lotta Marjamäki kertoo.

Lue myös: Nämä tavarat vauva tarvitsee

Kondomit ja kestovaipat jakavat mielipiteitä

Äitiyspakkauksessa on kaksi tuotetta, jotka jakavat äitien mielipiteet jyrkästi. Ne ovat kondomit ja kestovaippa. Osa äideistä pitää niitä täysin turhina.

Lue myös: Kesto- vai kertisvaippa? Eri vaippojen hyödyt

Valtaosa perheistä on tyytyväisiä äitiyspakkaukseen. Esikoisen odottajista 95 prosenttia ottaa äitiyspakkauksen 140 euron äitiysavustuksen sijaan. Kaikista perheistä 75 prosenttia ottaa äitiyspakkauksen.

Äiityspakkaus on viime vuosina saanut paljon julkisuutta maailmalla. Kun prinsessa Catharinelle lahjoitettiin oma äitiyspakkaus, Englannin yleisradioyhtiö BBC uutisoi sen näyttävästi. Jutusta tuli BBC:n kaikkien aikojen some-hitti. Äitiyspakkaus-juttua jaettiin yli miljoona kertaa.

Myös Ruotsin kruununprinsessa Victoria sai äitiyspakkauksen prinsessa  Estellen syntymän jälkeen. Ruotsin hovi ei saa uutta lähetystä Suomesta pikkuprinssin syntymän johdosta, vaan Oscar saa tyytyä siskonsa vanhoihin vaatteisiin.

Katso alta, miltä äitiyspakkauksen vaatteet näyttävät vauvan päällä!

Äitiyspakkaus 2016: toppahaalari Äitiyspakkaus 2016: ulkohaalari ja tumput ja töppöset

Ulkohaalari, tumput ja töppöset

Äitiyspakkaus 2016: peitemakuupussi

Peitemakuupussi

Äitiyspakkaus 2016: kevyttoppapuku

Kevyttoppapuku hupulla

Äitiyspakkaus: raitahousut ja apinabody Äitiyspakkaus 2016: puolipotkuhousuja

Puolipotkuhousuja

Äitiyspakkaus 2016: Pehmolelu / uniriepu

Pehmolelu / uniriepu

Äitiyspakkaus 2016: laatikko

Äitiyspakkaus 2016: kietaisubody

Kietaisubody

 

Äitiyspakkaus 2016: bodyja

Bodyja

Äitiyspakkaus 2016: Potkupuku ja potkuhousut
Potkupuku ja potkuhousut

Äitiyspakkaus 2016: Hygieniatarvikkeet

Hygieniatarvikkeet

Äitiyspakkaus 2016: Kuolalappu, ruokalappu ja hauskat sukat

Kuolalappu, ruokalappu ja hauskat sukat

Lue lisää: Kelan äitiyspakkaus

Kommentit (6)

Aivan ihana pakkaus, paras tähänastisista.
En muutenkaan kyllä valittaisi ainakaan julkisesti, on nimittäin todellinen etu saada tällainen pakkaus ja vieläpä Kelalta.

Tosi kivoja värejä ja kuoseja, ei mielestäni ollenkaan liian poikamaisia tms.

Miksi ihmeessä pakkauksessa on pehmolelu? Niitä tulee perheille muutenkin ihan järkyttävät määrät lahjoina. Musta se on turhake. Mielummin lisää käyttövaatetta.

Mikään vaate ei sovi minkään kanssa yhteen.

Kyllä muotivauvaa nyt harmittaa :(((((

No voi helkkari, jos valitetaan ilmaisista vatteista, että ovat liian tyttömäisiä/ poikamaisia. Kun on ilmaista, niin ei kannata valittaa. Vaikka veronmaksajienhan rahoista nuo menee.

Pukeudutko itse ihan mihin tahansa, jos vaan ilmaiseksi saa?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X