Vaatteet ja varusteet 07.03.2017 Päivitetty 07.11.2022

Tässä on äitiyspakkaus 2017 – mukana kaksi uutuustuotetta, katso kuvat!

Kela julkisti vuoden 2017 äitiyspakkauksen 7. maaliskuuta. Mukana on kaksi toivottua uutuustuotetta, collegehaalarin ja unipussin. Katso, kaikkea mitä uusi äitiyspakkaus sisältää – mitä mieltä olet pakkauksen vaatteiden värimaailmasta sekä uusista tuotteista?

Teksti
Lilli Berghäll
Kuvat
Annika Söderblom © Kela.

Äitiyspakkaus täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Äitiyspakkaus 2017 julkistettiin 7. maaliskuuta.

Vuoden 2017 äitiyspakkaus – tätä kaikkea se sisältää!

Äitiyspakkaus 2017.

Äitiyspakkaus 2017.

Vuoden 2017 äitiyspakkauksen uutuustuotteita ovat collegehaalari ja unipussi. Vuoden 2017 äitiyspakkauksessa on yhteensä 53 tuotetta.

Tänä vuonna äitiyspakkauksessa on ensimmäistä kertaa mukana yöpukuna toimiva, alhaalta napitettava unipussi. Toinen uutuustuote on kevyt, vetoketjullinen collegehaalari, jossa on hauska eläinkuosi. Asiakkaiden toiveiden perusteella pakkaukseen on lisäksi otettu entistä enemmän käytännöllisiä puolipotkuhousuja potkupukujen sijaan.

Collegehaalari / jumpsuit Hupullisessa collegehaalarissa metsän eläimet -kuosi harmaalla pohjalla.

Äitiyspakkaus 2017: Hupullisessa collegehaalarissa metsän eläimet -kuosi harmaalla pohjalla.

Unipussi / yöpuku Valkoisella pohjalla sinisiä pilviä. Unipussin alalaidassa on nepparilista, jonka avulla vaipan vaihto sujuu helpommin, sillä vaatetta ei tarvitse riisua kokonaan.

Unipussin valkoisella pohjalla on sinisiä pilviä. Unipussin alalaidassa on nepparilista, jonka avulla vaipan vaihto sujuu helpommin, sillä vaatetta ei tarvitse riisua kokonaan.

Sivulta vetoketjulla suljettavassa makuupussissa värikäs pöllökuosi.

Sivulta vetoketjulla suljettavassa makuupussissa on värikäs pöllökuosi.

 

 

Äitiyspakkaus 2017: Ulkohaalari / makuupussi Ulkohaalarin saa vetoketjun avulla myös makuupussin malliseksi. Haalarissa vihreä-harmaa pallokuosi.

Ulkohaalarin saa vetoketjun avulla myös makuupussin malliseksi. Haalarissa on vihreä-harmaa pallokuosi.

Vaatteissa on paljon pirteitä kuoseja ja eläinprinttejä – pöllöjä, lintuja kettuja – mutta myös neutraaleja ja helposti yhdisteltäviä värejä kuten harmaata ja valkoista.

Äitiyspakkaus 2017: Koiran mallisessa unilelussa edessä Kela-Kerttu-brodeeraus.

Koiran mallisessa unilelussa edessä Kela-Kerttu-brodeeraus.

Mukana on suosittu uniriepu, joka on tänä vuonna unikoira. Viime vuonna unipehmolelu, pupu, oli ensimmäistä kertaa mukana ja se oli erityisen suosittu.

Äitiyspakkaus 2017: Villamyssy oli toivottu tuote. Valkoisessa palmikkokuvioisessa pipossa leuan alle solmittavat nauhat.

Äitiyspakkaus 2017: Villamyssy oli asiakkaiden pitkään toivoma tuote. Valkoisessa palmikkokuvioisessa pipossa on leuan alle solmittavat nauhat.

Liukuvoide palaa pakkaukseen. Edellisen kerran se oli mukana vuonna 2010. Ensi vuonna vuodelaatikko saa uuden kuvituksen.

Kaikki äitiyspakkaus 2017 -tuotteet.

Äitiyspakkaus 2017 – tässä ovat kaikki tuotteet.

Katso kuvat vuoden 2016 äitiyspakkauksesta!

Lue myös: Nämä tavarat vauva tarvitsee

Äitiyspakkauksen suosituimmat tuotteet

Äitiyspakkauksen tekstiilien värimaailma herättää aina keskustelua vanhemmissa – usein niitä pidetään esimerkiksi liian poikamaisina. Kela ei päätä väreistä tai kuoseista, vaan valmistajat määräävät ne.

Kela uudistaa äitiyspakkausta vuosittain muun muassa asiakaspalautteen perusteella. Tekstiilien kuosit ja värit vaihtelevat, ja mukaan tulee myös täysin uusia tuotteita.

Valtaosa perheistä on tyytyväisiä äitiyspakkaukseen. Esikoisen odottajista 95 prosenttia ottaa äitiyspakkauksen 140 euron äitiysavustuksen sijaan. Kaikista perheistä 75 prosenttia ottaa äitiyspakkauksen.

Makuupussi, talvihaalari ja kevyttoppahaalari ovat pakkauksen suosituimmat tuotteet. Äitiyspakkauksessa on noin 50 tuotetta.

Koska äitiyspakkaus 2017 on saatavilla?

Uutta pakkausta aletaan jakaa aikaisintaan huhtikuun loppupuolella. Edellinen pakkaus jaetaan vuosittain loppuun, ennen kuin uutta pakkausta aletaan jakaa. Pakkauksen vaihtumisajankohta riippuu äitiysavustushakemusten määrästä.

Suomalainen äitiyspakkaus on parissa vuodessa saanut valtavaa huomiota ympäri maailmaa. Pakkauksia muokataan nyt eri maiden tarpeisiin. Katso, millainen on äitiyspakkauksen intialainen tai afrikkalainen versio! Kela ei voi myydä äitiyspakkausta, sillä se ei ole kaupallinen tuote.

Lue myös:

Äitiyspakkaus 2017 – katso suloiset kuvat uutuusvaatteista vauvan päällä!

7 vinkkiä: näitä vaatteita ja varusteita kesävauva tarvitsee

 

Lue lisää äitiyspakkauksesta Kelan sivuilta

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X