Vaatteet ja varusteet 28.03.2019 Päivitetty 13.08.2019

Tässä ovat 2019 äitiyspakkauksen uutuudet – ja nämä tuotteet jäivät vain kokeiluiksi

Uusi äitiyspakkaus on taas täällä! Tänä vuonna unipussin korvaa potkupuku, eikä ruokailutarvikkeita ole pakkauksessa ollenkaan.

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
Kela / Veikko Somerpuro, Annika Söderblom

Kela julkisti juuri vuoden 2019 äitiyspakkauksen, ja mukana on tuttuun tapaan niin pakkauksen perinteisiä suosikkeja kuin joitakin uutuuksia.
Tänä vuonna äitiyspakkauksen tuotevalikoima on pysynyt vanhempien toiveesta melko ennallaan, mutta värimaailmaa ja kuoseja on uudistettu neutraalimpaan suuntaan. Vaatteiden pohjaväreinä nähdään valkoista, beigeä, harmaata ja jopa mustaa, mutta iloisuutta on tuotu mukaan muun muassa hauskoilla eläinkuoseilla. Kirkkaita värejä löytyy murrettuina vihreinä ja oransseina.

Tämän vuoden pakkauksessa on kaiken kaikkiaan 63 tuotetta. Mutta mitkä tuotteet ovat äitiyspakkauksen tämän vuoden uutuuksia, ja mistä on puolestaan luovuttu?

Bodyja ennätyksellisen paljon

Yksi tämän vuoden uutuustuotteista on lyhythihainen body. Siinä on venepääntie, jollaista ei myöskään ole aikaisemmin äitiyspakkauksen tuotteissa nähty. Body on pohjaväriltään vaalea, ja siinä on hauska vihanneskuviointi.

Body

Myös muissa bodyissa nähdään uutta venepääntietä. Tämän vihreävalkoraidallisen pitkähihaisen bodyn hihansuissa on raapimissuojat, ja haaraosassa painonapit. Bodyja on tämän vuoden äitiyspakkauksessa ennätyksellisen paljon: niitä on yhteensä 14, kun viime vuonna niitä oli 8.

Body

Viime vuonna äitiyspakkauksessa ensimmäistä kertaa ollut viltti on mukana jälleen: Se on tällä kertaa pilkullinen harmaalla pohjalla.

Viltti

Samoin leggingsit löytyvät pakkauksesta perheiden toiveesta nyt toista kertaa. Ne ovat saatavilla raidallisina, puolipallokuviolla sekä pirteän oransseina.

Leggingsit

Potkupuku on korvannut yöpukuna toimivan, alhaalta napitettavan unipussin, joka löytyi äitiyspakkauksista vuosina 2018 ja 2017.

Potkupuku

Hygieniatarvikepaketti on pysynyt lähes entisellään. Tänä vuonna mukana on kuitenkin myös digitaalinen kuumemittari, joka puuttui viime vuoden pakkauksesta.

Hygieniatarvikkeet

Huopatossuista luovuttiin

Viime vuoden uutuutena äitiyspakkaukseen saapuneet huopatossut jäivät vain yhden vuoden kokeiluksi, eikä niitä 2019 äitiyspakkauksessa nähdä. Viime vuoden valikoimasta löytyivät myös perinteisen villasekoitehaalarin lisäksi villahousut, jotka eivät ole nyt mukana.

2018 äitiyspakkauksesta löytyivät ensimmäistä kertaa myös ruokailuvälineet. Leijonakuvioinen lautanen ja yksi lusikka jouduttiin kuitenkin vetämään pois pakkauksesta, sillä lautasen valmistuksessa oltiin käytetty EU:ssa kiellettyä bambujauhoa. Tämän vuoden pakkauksesta ruokailuvälineet puuttuvat.

Tutti hävisi äitiyspakkauksista vuonna 2000, mutta viime vuonna pakkauksesta löytyi uutuutena maistelututti. Se oli tarkoitettu vauvoille 6 kuukaudesta eteenpäin, ja sen tarkoituksena oli auttaa esimerkiksi hedelmien syömisen opettelussa. Myös maistelututti jäi kokeiluksi.

Kestovaipat eivät ole olleet enää pakkauksessa mukana vuoden 2017 jälkeen. Kertakäyttövaipoista luovuttiin jo kymmenen vuotta sitten.

Lähde: Kela

 

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X