Vaatteet ja varusteet 29.11.2019 Päivitetty 05.11.2020

Testi: 6 x lasten talvikengät – tiesitkö näitä tuntemattomampia merkkejä? Testivoittaja on tuttu

Nettikaupat tuovat lasten talvikenkiin paljon valikoimaa ja hintahaitaria. Testasimme tuttuja ja vähemmän tunnettuja kenkämerkkejä talvea varten.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock ja valmistajat
3 kommenttia

Talvikenkätesti toteutettiin kuudella vaihtoehdolla, joita kokeili viisi eri-ikäistä lasta.

Richter

Richter talvikenkä testi

79,95 e, Zalando
koot 25–35

Plussat: Kengät ovat siron malliset. Hyvät lapselle, joka ei innostu loskarin tapaisista kengistä. Vedenpitävyys on erittäin hyvällä tolalla.

Miinukset: Varsiosa on kapoinen, mutta antaa käytössä periksi. Vaatii muutamia käyttökertoja, jotta lapsi saa vetoketjun sujuvasti itse kiinni.

Pisteet: 4/5

8-vuotiaan Huldan kommentti: ”Pompin kengillä paljon vesilätäköissä, eikä varpaat kastuneet. Kimaltavat sydänkoristeet on kivat.”

Bundgaard Ivar

Bundgaarg Ivar kokemuksia lasten talvikengät

106 e, pikkujalat.fi
koot 23–30

Plussat: Tyylikkäät nahkakengät, äiti rakastui heti. Tex-kalvo lupaa pitää jalat kuivina ja piti lupauksensa. Joustavan tuntuiset ja erittäin lämmin lammasvillavuori. Testaajan jalka on leveä ja pulleahko, ja hän on hyvin herkkä epämukaville kengille, mutta nämä veti heti jalkaansa ja oli tyytyväinen näppärään tarrakiinnitykseen.

Miinukset: Pysyyköhän nahka hyvännäköisenä joutuessaan jatkuvasti kosteuden kanssa tekemisiin? Ei ideaalit loskatalveen, vaan parhaimmillaan kirpeinä pakkaspäivinä.

Pisteet: 4/5

4-vuotiaan Niilon kommentti: Tosi nopeat kengät, näillä voi juosta! Kivaa kun saan itse helposti jalkaan. (Myös nämä liian kuumat, kun ei pakkasta.)

Sorel Yoot Pac

Sorel talvikenkätesti

89,95 e, Zalando
koot 25–31

Plussat: Suomessa ei voi tulla niin kylmä, etteivät nämä riittäisi pitämään lapsen jalkoja lämpiminä. Kumia muistuttava materiaali pitää sukat kuivina pahimmassakin loskassa. Pohjan kuvioinnin ansiosta jopa taapero pysyy pystyssä liukkaalla kelillä.

Miinukset: Kengät ovat melko jäykät. Vaikka varressa on säätönyörit, pulleampaa pikkujalkaa pitää vähän survoa sisään.

Pisteet: 3/5

2-vuotiaan Vilhon kommentti : Kivat kengät! (Myöhemmin valitteli kuumuutta, kun oli vain nollakeli.)

Viking Hero R GTX

viking talvikenkätesti

119 e
koot 20–33

Plussat: Heti ensimmäisenä kengät eroavat päiväkodin hyllyssä superheijastavuudellaan. Miniheijastimia on ainakin kymmenittäin ja kauttaaltaan kenkämateriaalin kuvioinnissa. Kumipohja on luotettavan pitävä, vuori lämmittää varpaita ja Gore-tex suojaa märältä. Helppo pukea ja kiinnittää kahdella tarralla.

Miinukset: Kengän lyhyehkö varsi on makuasia.  Pienellä lapsella on näiden kenkien kanssa oltava ehdottomasti lenksulliset haalarit, mutta liikkumiselle ja kiipeilylle niukka varsi on hyväksi. Testin kalleimmat kengät.

Pisteet: 4,5/5

2-vuotiaan Ellin kommentti: ”Haluan laittaa nuo.”

Lue myös: Kengät oikeisiin jalkoihin – Nerokas vinkki, jolla pienikin lapsi onnistuu!

Friboo

Friboo talvikenkätesti

34,95 e, Zalando
koot 22/23–38/39

Plussat: Kullanhohtoiset saapikkaat ovat kivannäköiset ja pieni testaaja on innoissaan. Leggingsien kanssa ne vaikuttavat oikein käteviltä ja lämpimiltä. Loskakeleille kengät sopivat, koska ne ovat kuin traktorin renkaat, jotka eivät vähästä säikähdä.

Miinukset: Omaan käteeni kengät tuntuvat painavilta. Huomaankin, että testaajan on vaikea astella rappusia alas. Hän kovasti haluaisi pitää kengistä eikä aluksi suostu sanomaan niistä mitään ikävää. Lopulta käy niin, että kuusivuotiaan mielestä kengät on niin hankala laittaa jalkaan, ettei hän halua pitää niitä. Ulkohousuja hän ei saa itse varren päälle, eikä halua tunkea niitä sisäpuolellekaan.

Pisteet: 3-/5

6-vuotiaan Marian kommentti: ”Näitä kenkiä voi käyttää vain vähän aikaa. Näillä ei ole hyvä kävellä, kenkä jotenkin vetää kantapään heti maahan.”

Reimatec Samoyed – talvikenkätesti löysi voittajan

Reimatec Samoyed testivoittaja hyvä lasten talvikenkä

Kaksplussan talvikenkätesti valitsi voittajaksi Reiman lämpimän saappaan.

89,95 e, Reima
koot 24–38

Plussat: Nämä kengät nousivat välittömästi testaajan suosikeiksi. Ne selvästikin tuntuvat hyviltä jalassa ja lapsi saa ne puettua nopeasti. Kengät ovat lämpimät, ketterät ja vedenkestävät, ja niissä on heijastavia yksityiskohtia.

Miinukset: Huonoja puolia emme keksineet. Hinnankin ymmärrän, koska laadukkaista jalkineista nyt vain joutuu maksamaan. Nämä vaikuttavat myös kestäviltä, ja menevät ensi vuonna seuraavalle käyttäjälle.

Pisteet: 5/5

6-vuotiaan Marian kommentti: ”Mainiot! Jalat on helppo vain työntää kenkien sisään. Yleensä laitan lahkeet varsien päälle. Pehmeät ja kivan väriset. Mun makuun sopivat.”

Kommentit (3)

Hassua, että tässä ei ole mitään mainintaa siitä miten hyvin kengät täyttävät tämän hetkiset suositukset. Samaisessa lehdessä kuitenkin oli juuri artikkeli aiheesta, niin luulisi olevan toimittajillakin tiedossa. Tällaisesta lehdestä monet vanhemmat hakevat tietoa valinnoilleen, niin toivoisi että mentäisiin terveys edellä ja jaettaisiin kaikki saatavilla oleva relevantti informaatio.

Mites ne suositusten mukaiset kengät? Tässäkään ei mitään puhetta siitä miten epöterveellisiä nämäkin kengät on jaloille. Kantakorko, kärki nousu. Joustamaton paksu pohja, huono varvastila yms.

Missäs on ne parhaat eli Kuomat?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X