Vaatteet ja varusteet 22.11.2019 Päivitetty 18.08.2023

Tuunaa vastasyntyneen laatikko pehmeäksi! Video: Näin syntyy äitiyspakkauksen reunapehmuste

Vauvan ensisängyksi pahvilaatikkopeti on mitä oivallisin. Äitiyspakkauksen koville reunoille teet videon ohjeilla helposti upean ja juuri haluamasi näköisen päällysteen kauniista tikkikankaasta.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Mirva Kakko / OM

Äitiyspakkauksen reunapehmuste on helppo ommella ja vetää laatikon päälle.

Jos kotoasi ei valmiiksi löydy sopivaa kangasta, suuntaa ensimmäiseksi kangaskauppaan. Tikkikangas voi olla paras valinta: vauva kopistelee äänekkäästi äitiyspakkauksen pahvireunoja unilla hyöriessään, mutta paksu tikkikangas vaimentaa kopautuksia tehokkaasti.

Kankaan lisäksi voit ostaa soman satiininauhan laatikon koristelua varten. Nauhoja on tarjolla useita eri värejä ja sävyjä, joista voit valita juuri sinun laatikkoosi sopivan.

Tarkista ensin, että saatavillasi ovat nämä tarvikkeet:

  • tikkikangasta noin 120 cm x 120 cm kokoisen palan verran
  • satiininauha koristeluun
  • mitta
  • sakset
  • nuppineuloja
  • ompelukone ja sopivan värisiä lankoja
  • äitiyspakkaus, johon voit sovittaa pehmustetta

Tärkeimmät työvaiheet neuvotaan alla olevilla ohjevideoilla.

Äitiyspakkauksen reunapehmuste: Ensimmäinen vaihe

Mittaa kankaasta kaksi 120 senttimetriä leveää ja 60 senttimetriä pitkää palaa. Leikkaa palat.

 

Toinen vaihe

Jos käytät kuvioitua kangasta, ota äitiyspakkaus sovita kankaita laatikkoon tarkistaaksesi, että kuviot tulevat lopulta niin päin kuin haluat. Aseta kankaan oikeat puolet vastakkain ja kiinnitä lyhyet sivut yhteen nuppineuloilla.

 

Kolmas vaihe

Merkkaa paloihin nurjalle, eli ompelupuolelle, puoliväli, koska saumanvaran suuruus muuttuu puolivälissä kangasta.

Ompele sitten palat yhteen 60 senttimetrin sivuilta. Aloita joko pienemmällä, noin 2 senttimetrin, tai suuremmalla, noin 4 senttimetrin, saumanvaralla. Lähestyessäsi puoltaväliä kaarra loivasti, jotta pääset ompelemaan loppupuolikkaan päinvastaisella saumanvaran suuruudella. Toista sama toiselle 60 senttimetrin sivulle niin, että samansuuruiset saumanvarat ovat kohdakkain.

Palasista on nyt muodostunut kehä. Huomaa, että suuremmalla saumanvaralla ommeltu puolisko asettuu laatikon sisäpuolelle. Tämä kannattaa ottaa huomioon, jotta kuviot tulevat laatikkoon siten päin, kuten haluat.

Neljäs vaihe

Aseta äitiyspakkauksen reunapehmuste laatikkoon. Pehmuste on todennäköisesti vielä liian löysä. Kokeile. miten paljon suunnilleen pehmustetta kannattaa pienentää. Luultavasti pari senttiä molemmilta puolilta riittää.

Viides vaihe

Sovita vielä pienennettyäsi pehmustetta laatikkoon. Käännä ulkoreunat sopivan pituisiksi ja nuppineulaa ne. Sisäreunoihin riittää huolittelu siksakilla, koska reunat eivät näy, sillä ne asetellaan patjan alle.

Kuudes vaihe

Asettele äitiyspakkauksen reunapehmuste ja sen jälkeen patja paikoilleen. Viimeistele satiininauhalla. Nyt kauttaaltaan pehmeä äitiyspakkaus on valmis pienokaista varten!

Ohjeen kangas on ostettu Eurokankaasta, kuten myös satiininauha.

Lisää vinkeitä käsityöohjeita löydät Kaksplussan bloggaaja Anni Ignatiuksen Sormustin -blogista.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X