Takuuvarma tapa pitää vauva turvallisesti lämpimänä läpi yön – Testissä 6 x unipussi vauvalle, taaperolle ja isommille lapsille

Unipussi on loistava ja turvallinen tapa pitää vauva lämpimänä läpi yön. Kaksplus vertaili unipussit eri hintaluokista.

Teksti
Toimitus
Kuvat
Valmistajat

Unipussi on loistava tapa pitää vauva turvallisesti lämpimänä läpi yön. Lapsen lämpö pysyy tasaisena läpi unien, sillä unipussi ei liiku pois levottomankaan nukkujan päältä. Pussi saattaa myös rauhoittaa pientä nukkujaa samalla tavalla kuin peitto aikuista.

Unipussi on peittoa turvallisempi valinta, koska se ei voi nousta vauvan kasvoille eikä aiheuta esimerkiksi tukehtumisvaaraa.

Moni siirtyy unipussiin siinä vaiheessa, kun vauvaa ei enää voi kapaloida. Unipussia voikin turvallisesti käyttää myös liikkuvan ja kääntyilevän vauvan kanssa. Se sopii hyvin myös isommille lapsille.

Unipussi on oikean kokoinen silloin, kun liiviosa on sopiva, eikä vauva saa vedettyä käsiään pois aukoista pussin sisälle. Pussin ylimääräinen pituus ei haittaa. Uusi unipussi kannattaa ostaa siinä vaiheessa, kun pussissa on tilaa noin 5 senttiä tai vähemmän.

Valitse unipussin paksuus lämpötilan mukaan

Unipusseja on eri paksuuksia ja oikea malli valitaan vuodenajan ja lapsen iän mukaan. Unipussin valintaa helpottaa TOG-lämpöluokitus. Sen tarkoitus on auttaa valitsemaan pussi, jossa vauvalla ei ole liian kuuma mutta ei liian kylmäkään.

Suuntaa antava ohje:

Lämpötila TOG
yli 23 C 0,5
18-22 C 1
15-18 C 2,5
Alle 15 C 3,5

Huomaa, että on yksilöllistä kuinka paljon lämmikettä vauva kaipaa yön aikana.

Ei ole mitään varsinaista sääntöä siitä, mitä pussin alle kuuluu pukea. Säädä unipussin ja vaatteiden yhdistelmää sen huonelämpötilan ja oman mieltymyksesi mukaan.

Merino Kids Go Go Bag

Merinovillainen unipussi on ihanan ylellinen

Täysin luonnonmukainen unipussi merinovillasta ja puuvillasta. Pussi lupaa tasoittaa lapsen kehon lämpötilaa, poistaa kosteuden iholta ja auttaa rauhoittamaan unta. Pussi sopii erittäin hyvin myös keskosille, pienipainoisille ja herkille lapsille.

”Merino Kidsin unipussi on hintava, mutta tuntuu ihanan ylelliseltä. Materiaali on ominaisuuksiltaan huoleton, sillä sen uskaltaa pukea vauvan ylle monenlaisessa lämpötilassa. Merinovilla eristää lämpöä kylmällä ja vastaavasti pitää viileänä lämpimällä säällä. Turvavöille löytyy aukot, joten pussi sopii hyvin myös esimerkiksi turvaistuimeen. Unipussi oli helppo pukea vauvan päälle kokopitkän vetoketjun ansiosta. Plussaa myös herttaisesta kuosista!”

Lämpöarvo: 1.2 TOG

Materiaali: Vuori 100 % merinovillaa, päällinen 100 % GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa

Hinta: 169,90 €, Bebes 

Lodger-talviunipussi

Lämpöinen unipussi irrotettavilla hihoilla on täydellinen talvella. Ulko- ja vuorikangas ovat Öko-Tex sertifioitua puuvillaa, mikä tekee unipussista pehmeän ja hengittävän.

”Lodgerin unipussi vaikuttaa todella lämpöiseltä! Makuuhuoneemme on viileä talvisin, joten tuntui ihanalta sujauttaa taapero Lodgerin pussiin ja luottaa siihen, että lapsi pysyy varmasti lämpimänä. Vetoketju avautuu alaosasta niin, että pussi on helppo pitää päällä vaipanvaihdossakin. Irrotettavat hihat olivat myös iso plussa.”

Lämpöarvo: 2.3 TOG

Materiaali: Öko-Tex sertifioitua puuvillaa

Hinta: 49,90€, Lastentarvike

ErgoPouch Sleep Suit

unipussi, jossa on lahkeet

Ergo Sleep Suit -unipussi on monipuolinen yöpuku vauvalle, josta saa muokattua niin unipussin kuin unipuvun.

”Melko hiljattain kävelemään oppinut lapsi oli silminnähden riemuissaan pussista, joka päällä pystyi liikkumaan ja parhaimmillaan jopa juoksemaan. Lapsi pysyi hyvin lämpimänä läpi yön, vaikka makuuhuoneemme on välillä oikeasti aika viileä. Varpaatkin pysyivät lämpiminä, kun lahkeet sai suljettua tai vedettyä lahkeet pussiksi. Aamuisin oli kiva viedä lapsi potalle niin, että pussi pidettiin vielä hetken aikaa päällä. Kaula-aukon neppari oli kätevä: sen ansiosta pussi pysyi paikallaan, vaikka lapsi sai välillä vetoketjun avattua.”

Lämpöarvo: 2.5 TOG

Materiaali: Öko-Tex sertifioitua puuvillaa

Hinta: 96,50 €, Lastentarvike

Alvi Unipussi Thermo

Alvi-unipussi on ihanan lämmin ja hengittävä sekä tehty 100 prosenttisesta puuvillasta. Unipussin vetoketju avautuu alhaalta ylös asti, jolloin vaipat voi vaihtaa, vaikka unipussi on edelleen vauvan päällä. Alvi-unipussi käy niin vauvalle kuin taaperollekin. Valikoimasta löytyy myös unipussi isommassa koossa, 110 cm.

”Testasimme unipussia neljävuotiaalla tyttärellämme, joka oli riemuissaan siitä, että hänkin saa oman pussin. Tyttö on tottunut siihen, että pikkuveli puetaan unipussiin iltaisin. Pussi toimi ihanasti myös isommalla lapsella, jolla on taipumus liikkua ja potkia peitto päältään öisin. Nyt lapsi pysyi lämpimänä koko yön. Myös sängystä nouseminen ennen nukahtamista väheni huomattavasti – luultavasti, koska se ei pussi päällä ole niin helppoa. Alvin unipussi on todella lämmin, tilava ja helppo pukea. Toimii varmasti vauvoillakin.”

Lämpöarvo: 3.0 TOG

Materiaali: 100 % puuvillaa

Hinta: 52,00 €, Lastentarvike

Fixoni-unipussi

Fixonin unipussin materiaali on joustavaa ja tuntuu mukavalta päällä. Sen olalla on nepparikiinnitys. Edessä hymyilevä eläinprintti.

”Kätevä peruspussi vauvalle. Helppo pukea ja ottaa pois päältä. Materiaali on pehmoista ja joustavaa trikookangasta, ja se tuntui miellyttävältä. Unipussin käytöstä tuli vauvalle selkeästi rutiini: kun pussi puetaan päälle, vauva tietää, että on aika mennä nukkumaan. Käytimme pussia niin kauan, että sen vuorikangas kului lopulta sisältäpäin hieman rikki.”

Lämpöarvo: ei ilmoitettu

Materiaali: 100% luomupuuvilla

Hinta: 39,95 €, Jesper & Junior

H&M unipussi

H&M:n unipussi on hyvä hintalaatusuhteeltaan.

Kevyesti topattu painokuvioinen unipussi pehmeää puuvillatrikoota. Painonapit edessä. Trikoovuori. Tarkoitettu sisäkäyttöön.

Tässä pussissa on erittäin hyvä hinta-laatusuhde. Mikään kesäpussi tämä ei kuitenkaan mielestäni ole: oma vauvani ei viihtynyt pussissa kovin hyvin tai oli turhan kuumissaan talvellakin. Kotimme on tosin melko lämmin eikä polyestervuori varmaan ole se hengittävin vaihtoehto. Pussi on helppo pukea päälle enkä keksi siitä mitään negatiivista, vaikka oma kuumakallemme ei lopulta ehkä unipussia tarvinnutkaan.”

Lämpöarvo: ei ilmoitettu

Materiaali: Vuori: Puuvilla 100% Pehmuste: Polyesteri 100%

Hinta: 19,95 €, H&M 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X