Vaatteet ja varusteet 23.06.2019 Päivitetty 13.08.2019

Uusia lastenvaunuja ja rattaita! Esittelemme 12 kiinnostavinta – ketteriä, kotimaisia, tyylikkäitä ja muunneltavia

Rattaat helpottavat arkea, mutta vaunukaupoilla saattaa mennä sormi suuhun pähkäillessä, mitkä kannattaisi ostaa. Lievitimme valinnan tuskaa ja kokosimme yhteen kiinnostavat uutuudet.

Teksti
Elisa Hurtig
Kuvat
Kristiina Kurronen ja valmistajat

Ora Unto

Vaunut ovat tukevat, ja niissä on isot ilmakumipyörät, tilava vaunukoppa ja runsaasti heijastimia. Suomessa ommellut kankaat saa irrotettua pestäviksi, ja niihin ei ole lisätty haitallisia käsittelyaineita. Useita värivaihtoehtoja. Hintaan sisältyy ratasosan lisäksi koppa, istuinosa ja jalkapeite. 790 e.

Thule Sleek

Rattaissa voi istua myös kasvot menosuuntaan. Rattaissa on nelipyöräjousitus, ja renkaissa on vaahtomuovitäyte, joten ne eivät mene puhki. Teleskooppiaisan ansiosta rattaat sopivat eri mittaisille työntäjille. Painoraja on 15 kg. Rattaisiin saa lisävarusteina vaunukopan ja sisaristuimen. 850 e.

Cybex Priam Lux

Cybex Priam Lux

Vaunujen runko on ylellisen ruusukullan värinen. Vaunujen inspiraationa on käytetty Ray ja Charles Eamesin huonekaluja. Kopassa on hengittävä ja muotoutuva patja sekä panoraamaikkuna. Ratasosan istuin on sopivalla korkeudella ruokapöytään nähden, joten rattaita voi käyttää syöttötuolina ravintolassa. Vaunut saa kasattua yhdellä kädellä. Paketti sisältää kopan, ratasosan ja istuinosan. 1467 e.

Mountain Buggy Urban Jungle

Mountain Buggy Urban Jungle

Kolmipyöräisiä vaunuja on ketterä työntää ahtailla kaduilla, mutta ne ovat vakaat myös vaikeakulkuisessa maastossa. Tavarakori kestää jopa 10 kilon painon. Vaunukopassa on lisävuoraus, joten se on lämmin myös talvella. Kopan voi säätää makuuasennosta lievästi kallistettuun asentoon, joten se sopii myös refluksioireista kärsiville vauvoille. Paketti sisältää rattaat ja vaunukopan. 848 e.

Silver Cross Coast

Silver Cross Coas­t

Herttuatar Catherine suosii Silver Crossin vaunuja. Silver Cross Coas­t -rattaat soveltuvat vastasyntyneestä jopa 25 kiloa painavalle lapselle. Vaunut ovat kevyet, ja tilava koppa on vuorattu bambukankaalla, joka on hengittävä ja antibakteerinen materiaali. Pyörät ovat puhkeamattomat. Lisävarusteiden ansiosta rattaita voi käyttää jopa kolmella sisaruksella. Hintaan sisältyy runko, koppa, tuulisuoja, istuinosa, jalkapeitto, istuinpehmuste, sadesuoja, hyönteisverkko ja mukiteline. 1259 e.

Bugaboo Fox

Bugaboo Fox

Vaunut ovat ketterät ja mahtuvat pieneenkin kotiin. Rungossa on jousitettu keskinivel, joten kyyti on tasaista. Vaunut ovat ke­vyet ja työntöaisa on säädettävä. Kankaissa on käytetty kierrätysmateriaalia, ja irrotettavat kangasosat voi pestä koneessa. Vaunuihin on saatavilla runsaasti lisävarusteita, joten niiden ilmettä on helppo päivittää. Ratasosan painoraja 17 kg. Runko, koppa ja istuinosa. 1240 e.

Britax GO BIG2

Britax GO BIG2

Vaunut sopivat niin kaupungille kuin maaseudullekin, sillä keskijousituksen ansiosta ne liikkuvat pehmeästi epätasaisellakin pinnalla. Työntöaisa on muotoiltu ergonomisesti, joten ranne pysyy rentona, vaikka vaunuja työntäisi yhdellä kädellä. Kaikki mate­riaalit voi pestä. Etupyörät voi lukita, ja kaikki renkaat ovat puhkeamattomat. Koppa on korkealla, joten aikuisen selkä ei joudu rasitukselle vauvaa hoitaessa. Vauva mahtuu vaunukoppaan yhdeksänkiloiseksi asti. 1099 e.

 

Emmaljunga NXT90 ECO

© Sven Persson / swelo.se

 

Emmaljunga NXT90 Eco

Vaunut ovat vakaat ja laadukkaat. Rungosta 50 % on valmistettu kierrätysalumiinista, renkaat on tehty kokonaan kierrätysmateriaalista ja kankaat muovipulloista. Sisäkangas on ekologista puuvillaa. Rattaat menevät pieneen tilaan, joten niitä on kätevä kuljettaa autossa tai junassa. Kopassa on sisäänrakennettu UV-suoja ja hyttysverkko. Useita värivaihtoehtoja. Ratasosa 999 e, koppa 330 e.

Naturkind Lux

Naturkind Lux

Rattaat ovat voittaneet Red Dot Design Award 2018 -muotoilupalkinnon. Ketteriä rattaita on mukava työntää, ja jousituksen ansiosta ne rullaavat erilaisissa maastoissa. Rattaiden kankaat on tehty luomupuuvillasta ja pehmikkeet luomukaritsanvillasta tai luomupuuvillasta, asiak­kaan valinnan mukaan. Rattaissa on suuret kääntyvät etupyörät. Painoraja 22 kg. Saatavilla useita eri värejä ja hurjasti lisävarusteita. 894 e.

Stokke Xplory V6

Stokke Xplory V6

Tyylikkäissä yhdistelmävaunuissa lapsi istuu tavallista korkeammalla, joten vanhemman selkä ei kipeydy lasta hoitaessa. Istuimen voi kääntää kumpaankin suuntaan. Lisävarusteena myytävän vaunukopan ansiosta rattaat sopivat vastasyntyneestä noin 3-vuotiaaksi asti. Koska pyörien välissä ei ole perinteistä akselia, pitkäjalkainen työntäjä ei potki runkoa astellessaan. Rattaiden painoraja on 15 kg. 1049 e.

Quinny Hubb

Quinny Hubb

Rattaat ovat tilavat, ja niissä on iso tavarakori, joten kyytiin saa pakattua vaikka viikon ruokaostokset. Tavarakori kestää 10 kilon ostokset, ja lisävarusteena myytävä ostoskori vetää sisäänsä toiset 10 kiloa. Istuinosan voi kääntää kumpaankin suuntaan. Säädettävässä kuomussa on kurkistusikkuna ja UV-suoja. Rattaisiin on saatavilla vaunukoppa sekä sisaristuin, jonka avulla rattaat toimivat kapeina tuplarattaina. 799 e.

Nuna Demi Grow

Nuna Demi Grow

Yksinkertaisen nätit rattaat voi muokata tuplarattaiksi sisaruksille. Säädettävän jousituksen ansiosta matkanteko on mukavaa erilaisilla alustoilla. Renkaat ovat vaahtomuovitäytteiset, kääntyvät etupyörät voi lukita. Painoraja 20 kg. Pakettiin kuuluu rattaiden lisäksi sadesuoja, turvaistuin­adapteri ja lokasuojat. 799 e.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X