Vaatteet ja varusteet 11.05.2018 Päivitetty 13.08.2019

Uusissa yhdistelmävaunuissa on valinnanvaraa – tee tärkeä päätös huolella

Vaunuvalinnassa kannattaa kuunnella kokemuksia, vertailla hintoja ja ennen kaikkea miettiä tarkkaan, millaiseen tarpeeseen vaunut tulevat. Valinnanvaraa kun on.

Teksti
Anna Intovuori
Kuvat
Paula Kukkonen / Otavamedia, valmistajat

Vaunut ovat monelle tärkein hankinta ennen vauvan syntymää, mutta vaunukaupoilla menee helposti pää pyörälle. Mitkä olisivat meille hyvät? Uusista yhdistelmävaunuista löytyy sopivat vaunut moneen eri tarpeeseen.

Ora Unto

Suomalaista suunnittelua

Ora Unto -vaunut on suunniteltu pohjoisiin olosuhteisiin. Vaunujen koppa on suojaisa, sillä kuomun lippa taittuu alas ja suojapeite ylös. Kopassa on myös kätevä vetoketjullinen säilytystasku ja hyvät heijastimet. Kaikki kankaat saa irti, joten ne on helppo pestä. Vaunut on saatavilla kiinteillä tai kääntyvillä etupyörillä. Hinta 790 € sisältää vaunukopan, istuinosan sekä topatut peitteet molempiin. Malleina Siina-äiti ja Väinö 7 kk.

Bugaboo Fox

 

 

Materiaalit muovijätteestä

Bugaboo Fox -vaunut ovat kevyet, ja alumiinirungon keskijousitus ja erillisjousitetut eturenkaat varmistavat tasaisen kyydin. Vaunut on helppo kasata ja säilyttää pystyasennossa. Rungon muoviosissa on käytetty merestä kerättyä kierrätysmuovia ja myös kankaat on valmistettu osittain kierrätysmateriaaleista. Useita värivaihtoehtoja. Hinta alkaen 1 240 €.

Nord Active -yhdistelmävaunut

 

Valtava varustepaketti

Nord Active -yhdistelmävaunujen koppa on niin tilava, että lapsi mahtuu kyytiin hyvin lämpöpussissakin. Kopan selkänojaa saa kohotettua, jolloin vauva näkee ympärilleen. Alumiinirungon isot ilmakumirenkaat takaavat peh- meän kyydin. Vaunupaketti sisältää kopan, istuinosan, rungon, irrotettavan turvakaaren, hoitolaukun, sadesuojan, hyönteissuojan, jalkapeitteen ja viltin. Hinta 599 €.

Bumbleride Indie Twin

Kätevät kahden kanssa

Bumbleride Indie Twin -tuplarattaita on helppo ohjata yhdelläkin kädellä. Istuimissa on omat selkänojasäädöt, turvakaaret, kuomut ja turvavyöt. Kangasmateriaalit ovat kemikaalittomia, pestäviä ja likaa hylkiviä. Rungon leveys 76 cm. Vaunupaketti 989 €, sisältää pumpun, turvaremmin, irrotettavat turvakaaret ja ilmarenkaat. Vaunukoppa 199 €.

Silver Cross Wave

Monipuoliseen menoon

Silver Cross Wave -vaunujen One plus One -ratkaisu mahdollistaa 16 erilaista yhdistelmää vaunukopan, istuinosan ja turvakaukalon välillä. Vaunuissa on vettähylkivä kovapohjainen tavarakori ja puhkeamattomat erikseen jousitetut pyörät. Kolmeen asentoon taipuvan istuimen painoraja on jopa 25 kiloa. Hinta 1 479 €, sisältää rungon, istuinosan, kopan ja paljon lisävarusteita.

Stokke Xplory

Pitkälle ja pätkälle

Stokke Xplory -sarjan uusimmassa V6-mallissa on entistä suurempi vaunukoppa. Ratasosan lisäpehmusteet tekevät lapsen olosta mukavan. Vaunujen korkeutta on helppo säätää, joten sekä pitkän että lyhyen työntäjän on miellyttävä käsitellä niitä. Vaunut menevät kasaan näppärästi yhdelläkin kädellä.

Vaunupaketti sisältää vaunukopan, istuinosan ja tilavan hoitolaukun. Hinta 1 200 €.

Mamas Papas Ocarro

Moneen maastoon

Mamas & Papasin Ocarro-vaunujen reilunkokoiset renkaat, tuplajousitus ja tukeva runko helpottavat vaunujen kärräämistä vaihtelevassa maastossa. Vaunukopan suojapeitossa on kätevä magneettikiinnitys. Vaunut on helppo taittaa kasaan yhdellä kädellä, ja ne menevät pieneen tilaan. Hinta 890 €.

Emmaljungan NXT

Ketterät kaupunkivaunut

Emmaljungan NXT-sarjan kevennetyn NXT60-kaupunkimallin runko on kompakti. Pitkälle ulottuva, säädettävä työntöaisa sopii hyvin eripituisille työntäjille. Rataspaketti sisältää rungon, istuinosan, tilavan tavarakorin sekä aurinkosuojan ja hyönteisverkon. Rattaat 689 €, vaunukoppa 310 €.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X