Vaatteet ja varusteet 19.04.2017 Päivitetty 29.10.2021

Vauvalle lahjaksi koru tai valokuvaus – 9 vinkkiä ristiäislahjaksi kasteeseen tai nimenantojuhlaan

Parhaimmillaan nimiäis- tai ristiäislahja on sekä antajansa että saajansa näköinen. Jos kummilusikka kyllästyttää, voit muistaa lasta vaikka klassikkokirjalla tai -lelulla tai avaamalla hänelle tilin tulevia vuosia varten.

Teksti
Maria Mäkelä
Kuvat
iStock ja valmistajat

Moni ristiäisiin tai nimenantojuhlaan kutsun saanut pohtii, mitä vastasyntyneelle voisi antaa nimiäis- tai kastelahjaksi. Parhaimmillaan ristiäislahja on ihana muisto, joka ilahduttaa vuosia. Kokosimme parhaat vinkit ja lahjaideat, joihin voi turvautua myös jouluna!

1. Klassikkokirja

Klassikkokirja on mainio ristiäislahja! Aikaa kestävät klassikkosadut ilahduttavat lasta vielä vuosienkin päästä. Pakettiin voi kääräistä esimerkiksi Kirsi Kunnaksen riimittelemän Hanhiemon iloinen lipas -lorukokoelman, Sam McBratneyn iki-ihanan Arvaa kuinka paljon sinua rakastan -kuvakirjan tai minkä tahansa Tove Janssonin leikki-ikäisille sopivista Muumi-kirjoista.

2. Syntymäjuliste

Erilaiset syntymäjulisteet, birth posters, ovat kasvattaneet suosiotaan ja sellainen onkin osuva ristiäislahja. Julisteita on saatavilla muun muassa itse täytettävinä versioina, lapsen nimellä varustettuna ja graafisina piirroksina, joissa lapsi on ikuistettu syntymämittoineen.

3. Ensiastiat

Suloinen aterinsetti on monelle mieluisa kastelahja. Hauskasti kuvitetut ja kestävät lasten astiat tekevät arkiruokailusta hauskempaa tai tuovat juhlan tuntua erikoishetkiin.

4. Koru

Tyylikäs koru säilyy muistona aikuisuuteen asti. Esimerkiksi kastehelmet ovat ihana ristiäislahja, joka kasvaa kantajansa mukana, kun kummit tai sukulaiset voivat ostaa siihen helmen kerrallaan. Monilta valmistajilta ostettuihin koruihin voi myös kaiverruttaa haluamansa symbolin tai tekstin.

5. Studiovalokuvaus

Vauvasta ei voi olla liikaa valokuvia. Valokuvauslahjakortti on ristiäislahja, josta jää parhaimmillaan ikuinen muisto. Ammattilaisen sommittelema ja kuvaama otos päätyy usein kehyksiin ja seinälle asti.

Vauvan valokuvaus – Näillä vinkeillä onnistut!

6. Vuodevaatteet tai unipussi vauvalle

Vauvan vuodevaatteissa tärkeintä on laadukas, ihoa ärsyttämätön materiaali ja saajalle sopiva kuosi. Uni- tai kapalopussi saattaa rauhoittaa levottomasti nukkuvaa vauvaa.

7. Klassikkolelut

Suloiset vauvanlelut eivät aina kestä äidiltä tyttärelle, mutta käyttöikänsä ajan niistä on paljon iloa lapselle. Suosittuja kastelahjoja ovat esimerkiksi Pentikin Halipupu ja luonnonkuminen Sophie la Girafe -puruleluklassikko.

8. Oma tili

Kummi- tai sukulaislapselle avattu tili voi tuntua mielikuvituksettomalta lahjalta, mutta tilille kerätyistä pienistäkin summista kertyy vuosien varrella kunnon potti.

9. Itse tehty ristiäislahja

Anna ristiäislahjaksi osaamistasi! Maalaa taulu, sävellä kappale tai neulo villahaalari talveksi. Ajatuksella askarreltu lahja ei unohdu.

Lue myös:

Ristiäiset – vauvan ensimmäinen juhla
Keskusteluissa: Kastelahja-ideoita – ei perinteisiä lusikoita ja valokuvakehyksiä
Lapsen 1-vuotissynttärit: näin järjestät ikimuistoiset juhlat

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X