Vapaa-aika 11.05.2023

Ihana äitienpäiväkortti syntyy helposti perustarvikkeista – 5 kekseliästä ideaa askarteluun

Jos toiveissasi on askarrella hieno äitienpäiväkortti melko vähäisellä vaivalla, nämä ohjeet ovat sinua varten.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Näyttävä äitienpäiväkortti vaatii vähemmän vaivaa kuin voisi luulla. Perustarvikkeilla pötkii jo pitkälle, kunhan materiaalien värit ovat kauniita ja askarteluun on varattu riittävästi aikaa.

Kaksplus kokosi askarteluohjeita, joiden toteuttaminen luonnistuu lapsiltakin. Tarvittaessa vanhempi voi auttaa kortin teossa.

Muista äitiä kukin

Mitä olisikaan äitienpäiväkortti ilman kukkateemaa? Tämä kukkaiskortti on hauska vaihtoehto suorakulmaiselle onnittelukortille.

Äitienpäiväkortti näyttää kukkakimpulta.

Askartelutarvikkeet: Sakset, liimaa, erivärisiä kartonkeja

Äitienpäiväkortin ohje: Leikkaa kartongista kolme kukan muotoista kuviota, kolme palloa ja kolme pitkää suikaletta. Liimaa pallot kukan keskiosiksi ja suikaleet varsiksi. Anna kuivua.

Taittele A4-kokoinen kartonki pitkän sivun keskeltä kahtia. Taita sitten vasen alakulma oikean sivun keskelle. Leikkaa ylimääräiset reunat pois. Asettele kukat taittojen alle ja liimaa ne paikalleen. Anna kuivua. Liimaa viimeiseksi taitoksen reuna kiinni.

Lisävinkki: Lopputulos on sitä harmonisempi, mitä vaaleampia ja yhteensopivampia värejä käyttää. Yksi kaunis toteutustapa on ujuttaa päivänkakkaroita esittäviä kukkia beigeen kartonkitaskuun.

Veikeä makaronikortti

Tämä riemastuttava äitienpäiväkortti vaatii hieman enemmän vaivaa ja odottelua. Kuumaliimapyssyn käytössä aikuisen täytyy olla apuna.

Askartelutarvikkeet: 1–2 korttipohjaa, akryylimaalia, sivellin, hauskan mallisia makaroneja, pala säkkikangasta, paperinarua, kuumaliimapyssy + liimaa, liimapuikko

Äitienpäiväkortin ohje: Maalaa akryyliväreillä haluamasi määrä makaroneja. Anna kuivua.

Leikkaa pala säkkikangasta ja taittele se kolmiomaiseksi tuutiksi kuvan mukaisella tavalla. Sido terävä kärki tiukasti paperinarulla. Lisäpitoa narulle saa tarvittaessa liimasta. Kiinnitä kangaspala korttiin liimalla.

Sommittele ja liimaa makaronit niin, että lopputulos muistuttaa kukkakimppua. Anna kuivua.

Liimaaminen voi rasittaa korttipohjaa. Tarvittaessa kiinnitä vielä puikkoliimalla kortin toinen puoli toiseen korttipohjaan, niin onnittelut pääsee kirjoittamaan paperille, jossa ei ole kupruja.

Lisävinkki: Erimallisia makaroneja voi hyödyntää korttiaskarteluissa muutenkin: ne voivat esittää perhosia, rusetteja, simpukoita… Vain mielikuvitus on rajana!

Helppo äitienpäiväkortti syntyy paperisydämistä

Tämä äitienpäiväkortti onnistuu melko helposti pieneltäkin lapselta. Sydämet voivat olla hieman epäsymmetrisiä ilman, että lopputulos kärsii.

Äitienpäiväkortti, jossa on sydämiä

Askartelutarvikkeet: Korttipohja, sakset, liimaa, erivärisiä kartonkeja, tussi

Äitienpäiväkortin ohje: Leikkaa kartongista erivärisiä sydämiä. Leikkaa yksi hieman muita isompi sydän. Liimaa pienemmät sydämet korttipohjaan lomittain toistensa kanssa ja iso sydän kortin vasempaan alakulmaan. Anna kuivua.

Piirrä tussilla pienemmistä sydämistä isompaan sydämeen johtavia viivoja ilmapallojen naruiksi. Suloinen äitienpäiväkortti on valmis!

Lisävinkki: Tee muutama sydän glitter-askartelupaperista, jolloin korttiin tulee entisestään kerroksellisuutta ja vivahteikkuutta.

Lue myös: 10 luovaa ja ikimuistoista tapaa toivottaa ”hyvää äitienpäivää”

Kielot sopivat äitienpäivään

Tämä näyttävä kielokortti on helpompi toteuttaa kuin miltä ehkä ensisilmäyksellä näyttää.

Askartelutarvikkeet: Sakset, liimaa, vaaleansävyistä ohuehkoa kartonkia tai paperia, vihreää kartonkia, valkoista ohutta paperia (esim. silkkipaperia)

Äitienpäiväkortin ohje: Leikkaa vihreästä kartongista suikaleita kielon lehdiksi ja hyvin ohuita suikaleita kukkien varsiksi.

Taita puolikas A4-arkki tötterölle ja liimaa tötterö huolellisesti kiinni. Liimaa ohuet varsisuikaleet kiinni kuvanmukaisella tavalla toisiinsa niin, että noin puolet suikaleesta jää irtonaiseksi. Taivuta suikaleita irti toisistaan.

Leikkaa valkoisesta silkkipaperista pieniä kukkia. Vielä helpompi tapa on rypistää silkkipaperi pieniksi paperitolloiksi ja käyttää niitä kukkina.

Liimaa kukat vihreiden varsien kärkiin ja anna kuivua hyvin. Liimaa sillä välin puolet lehdistä paikalleen. Liimaa kukkavarsi paikalleen ja loput lehdet sen päälle. Anna kuivua hyvin. Kaunis äitienpäiväkortti on valmis!

Lisävinkki: Suihkauta korttiin vielä hajuvettä. Älä kuitenkaan liioittele! Hajustaminen on parasta jättää väliin silloinkin, jos kortin saaja on tuoksuille yliherkkä.

Äitienpäiväkortti kahvia rakastavalle äidille

Tämä kortti sopii äidille, joka rakastaa kahvia ja kukkia! Haastavinta kortissa on löytää kahvikupille sopiva muoto.

Kahvikupin muotoinen äitienpäiväkortti

Askartelutarvikkeet: Sakset, liimaa, erivärisiä kartonkeja

Äitienpäiväkortin ohje: Taita iso kartonkipohja keskeltä kahtia. Piirrä haluamasi muotoinen kahvikuppi niin, että toinen reuna on taitoksen kohdalla. Leikkaa ääriviivoja myöten niin, että taitoskohta jää leikkaamatta.

Leikkaa paperista neliönmuotoinen pala, joka mahtuu kahvikupin sisään. Pyöristä reunat saksilla ja liimaa pala paikoilleen kortin sisäpuolelle.

Leikkaa kartongista kolme tulppaanin muotoista kuviota, kolme pitkää suikaletta niiden varsiksi sekä muutama lehden muotoinen kuvio. Leikkaa myös yksi ohut kaistale, josta muotoillaan lopuksi rusetti.

Liimaa varret ristiin kortin sisäpuolelle ja lehdet niiden päälle. Liimaa tulppaanit varsien päälle ja anna kuivua hyvin. Liimaa viimeiseksi paikoilleen rusetti taittelemalla se halumaasi muotoon.

Viimeistele äitienpäiväkortti runolla tai mietelauseella.

Lisävinkki: Paras mahdollinen tapa antaa tämä kortti on tietysti kahvin kera – mieluusti äidille sänkyyn tarjoiltuna!

Kotiliesi.fi: 6 x äitienpäiväkortti – Askartele äidille kaunis, hauska tai suloinen kortti!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X