Vapaa-aika 09.06.2016 Päivitetty 26.05.2023

Anoppihoroskooppi – Tällainen on miehesi äidin todellinen luonne

Lue, millainen anoppisi on tähtimerkkinsä mukaan, ja tiedät, miten toimia hänen kanssaan.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
123RF

Oinas tekee lapsenlapsesta oman projektinsa

Yleensä lapsenlapsi mullistaa isovanhemman elämän, mutta oinaan kohdalla on päinvastoin. Tämä energiaa pursuileva horoskooppi mullistaa miniänsä perhe-elämän, ja muutos on valitettavan uuvuttava. Et saa hetken rauhaa oinasanopilta, joka soittelee antaakseen lapsenhoitovinkkejä ja höpöttää, miten ihanan nutun hän on löytänyt pikku höppelispöppelilleen. Lupaasi ei kysellä, kun jälkikasvusi ilmoitetaan vauva-akrobatiaan ja pianotunneille.

Jos valitat ruuhkavuosien uuvuttavuutta, oinas julistaa tehneensä kolmea työtä, hoitaneensa lapset, ja tehneensä itse kotiruoan – eikä koskaan väsyttänyt.

Lue myös: Anoppi sekaantuu kasvatukseen – Miten toimia?

Lue myös: Äidin ja tyttären suhde voi olla vaikea aikuisenakin

Härkä viisastelee, mutta ei auta

Kun tapaat härkäanopin ensimmäistä kertaa, hän tekee selväksi, millaiset heidän sukunsa tavat ovat. Härkä olettaa, että hänen poikansa perheessä noudatetaan kiltisti äitikullan rutiineja. Jos joulupöydässä ei ole tarjolla härän lempisilliä, hän mököttää olohuoneessa ja suostuu tulemaan pöytään vasta pitkän maanittelun jälkeen.

Härkä laiskistuu entisestään eläkeiässä, eikä tarjoudu kovin hanakasti lastenhoitoavuksi. Tosin hän kertoo sinulle sitäkin innokkaammin, millaisia virheitä teet kasvatuksessa. Härän lähdettyä kotiin paljastuu, että hän on mussuttanut lasten kanssa koko päivän karkkeja, eikä ole edes tarjonnut näille kunnon ruokaa.

Keskustele: Anoppi ei kunnioita poikaansa, neuvoja?

Lue myös: Onko puolisosi kuin isäsi?

Kaksonen hukkaa lapset ja sotkee asunnon

Kaksosanoppi on mukavaa seuraa, jos pidät keskusteluista ja oopperailloista. Sen sijaan hoitoapuna hän on katastrofi. Tämä horoskooppi ei pysty keskittymään mihinkään varttia pidempään.

Kun tulet kotiin, asuntonne on kuin pommin jäljiltä. Lapset kirmaavat alastomina, keittiö on täynnä aterian jämiä ja televisio pauhaa itsekseen olohuoneessa. Sinä siivoat kaaoksen, ja anoppi seuraa sinua papattaen työväenopiston ihanasta koruompelukurssista. Kirjastossa on muuten ensi viikolla filosofiailta, lähdetkö mukaan? Koira, ai mikä koira, missä? Oho, lapset ovat tainneet avata oven, ja pihaporttikin on raollaan. Missä lapset muuten ovat?

Keskustele: Anoppini ei ymmärrä, että joudun lepäämään raskaana

Lue myös: Horoskooppimerkkien kehonkieli: tätä viestität eleilläsi

Rapu on marttyyrien kuningatar

Rapu on kodille omistautunut horoskooppi. Tiedossa on kitkaa, jos olet kiinnostuneempi urastasi kuin Tiffany-lasitöistä. Kahvipöytä notkuu sen seitsemää sorttia, kun kyläilette ravun luona. Anoppi silittelee poikansa päätä kuin tämä olisi vielä lapsi. Kun tämä meidän Marko on aina tykännyt itse tehdyistä kaneliässistä, eikä Marko taida saada niitä kotona.

Yritä niellä kiukkusi, sillä ravusta on sinulle paljon apua. Hän rakastaa lapsia ja jynssää kotinne puhtaaksi kaappeja myöten. Hinta avusta on vieno, marttyyrimainen piikittely. Meidän Marko kun tottui jo pienenä siihen, että äiti silittää sukat ja tekee aamupalan jääkaappiin valmiiksi.

Keskustele: Erotako tässä pitää anopin takia?

Lue myös: Onnellisuushoroskooppi: näin löydät elämääsi tasapainon

Leijonaa on turha houkutella hiekkalaatikolle

Leijona-anoppi huokuu vanhanaikaista arvokkuutta. Tämä matriarkka on tottunut sanomaan viimeisen sanan myös muiden asioihin, eikä hänen mielipiteitään kyseenalaisteta kevyesti, ei ainakaan miniän toimesta. Leijona kulkee pää pystyssä turkiksissa ja timanteissa. Hän ei lähde konttaamaan muskariin tai perhelomalle halailemaan Bamse-nallea.

Yllätyt huomatessasi, että vaikka leijona näpäyttelee sinua kahden kesken, hän ylistää sinua tuttavilleen. Ole kärsivällinen, sillä leijona palkitsee perheenne mukavilla tilisiirroilla merkkipäivinä. Raskaimpina hetkinä tosin tuskailet, miksi tällä kissalla on yhdeksän henkeä.

Lue myös: Näin selviät hankalan anopin kanssa – Perheterapeutti neuvoo

Keskustele: Oletko kuin anoppisi?

Neitsyt siivoaa omat ja toisten nurkat

Neitsyt on niin sanottu Tupperware-anoppi. Hänen kotinsa on piinallisen puhdas, ja kaikilla tavaroilla on paikkansa nimikoiduissa muovirasioissa. Kyläillessään luonanne hän vetelee sormellaan vanoja pölyyn ja pesee vessan salaa.

Neitsyt huomauttelee herkästi lastenne sotkuisuudesta ja huonoista käytöstavoista. Hänelle on turha selittää, että uhmaikä on pakollinen paha, joka tulee ja menee. Neitsyt jää analysoimaan ja jankuttamaan, johtuuko lapsen rähinä alhaisesta verensokerista vai epävarmasta kiintymyssuhteesta. Hän ei tietenkään halua pahoittaa mieltäsi, kunhan nyt vain ajattelee ääneen. Lasipöydässä on muuten jotain töhnää, raaps raaps.

Keskustele: Miten vastata anopin vaatimuksiin ja käskytykseen?

Lue myös: Anoppi voi olla yhtä läheinen kuin äiti

Vaaka harrastaa sairauksien diagnosoimista

Vaaka-anoppi rakastaa puhua sairauksista: sekä omistaan että niistä, jotka hän diagnosoi sinussa ja lapsissasi. On mukavaa, että anoppi huolehtii läheisistään, mutta allergia-analyysit ajavat sinut hulluuden partaalle. Yrität selittää, että pikkulapset saavat harmittomia nuhia ja köhiä, mutta vaaka ei kuuntele järkipuhetta. Jos lapsesi yskäisee, hän päivittelee, eikö äiti pue pikkuiselle riittävästi vaatteita ja alkaa näppäillä päivystävän lääkärin numeroa.

Sosiaalisella anopillasi on myös ikävä tapa juoruta yksityisasianne. Ei hän pahaa tarkoita, mutta kun nyt tuli Sirkan kanssa asiasta puhetta. Ja Kaijan ja Raijan ja Eijan. Ja Seijan.

Keskustele: Anoppi kammoaa tauteja ja tyrkyttää neuvojaan

Lue myös: Millainen äiti olet? Horoskooppimerkkisi paljastaa!

Skorpioni pelkää miniän vievän suvun rahat

Skorpioni on kaikista horoskooppimerkeistä myrkyllisin anoppi. Hän on mustasukkainen pojastaan ja pelkää, että himoitset heidän sukunsa omaisuutta.

Mummona skorpioni on rakastava ja tekee mitä tahansa lastesi vuoksi. Sinuun hän ei valitettavasti luota pätkääkään ja tekee sen selväksi. Miehesi kärvistelee diplomaattisesti välissänne, mutta lopulta pinnasi palaa. Ärähdät anopillesi, että usko jo Anneli, ettei se Espanjan lomaosakkeenne voisi vähempää kiinnostaa. Anoppi voivottelee miehellesi, että on se kauheaa, kun pitää tuolla tavalla ääntään korottaa. Huutaa nyt vanhalle ihmiselle, ja lapsetkin kuulevat.

Keskustele: Anoppi ei hyväksy minua perheeseen

Lue myös: Lapsihoroskooppi kertoo, millainen tenava teillä temmeltää

Jousimies on kikattava puuma-anoppi

Jousimies on energiaa pursuileva horoskooppi. Hän on loistavaa seuraa ja suhtautuu sinuun rakastavasti. Jousimies on oikeastaan enemmän tyttökaverisi kuin anoppisi. Hän kikattaa kuin teini ja juoksuttaa sinua shoppailemassa ja terasseilla. Menevän tulimerkin mielestä ikä on vain numero. Tämä johtaa noloihin tilanteisiin, kun villiintynyt anoppi raahaa näytille poikaystäviään, jotka ovat hänen poikaansa nuorempia.

Jousimies kustantaa mielellään paratiisiloman koko suvullenne. Hoitoavun kanssa vain on niin ja näin, koska anoppi tanssii limboa pikkutunneille ja kuorsaa altaalla puolillepäivin. Ja sitten taas limboamaan!

Keskustele: Anoppi on mukava, mutta ei auta lastenhoidossa

Kauris kyttää lastesi koenumeroita

Mammona ja status ovat tärkeitä kauriille. Tunnet todella olevasi näytillä, kun vierailet ensimmäistä kertaa tämän nirson daamin luona. Kauris ei ole erityisen lämmin ja äidillinen horoskooppi. Hän odottaa lapsiltasi moitteetonta käytöstä, eikä siedä sotkua ja melua.

Jännität sukulointireissuja monta päivää etukäteen. Kauris muistaa nimittäin aina mainita, kuinka kallis lastesi rikkoma vaasi oli, ja miten vaikeaa pöytähopeat on puhdistaa tahmasta. Lapsennekin alkavat karttaa vierailuja mummon luona, sillä kauris tenttaa heitä vain koenumeroista. Tässä suvussahan on perinteisesti luettu tuomareiksi tai lääkäreiksi.

Keskustele: Anoppi vaikeuttaa elämäämme, mies ei usko!

Lue myös: Isähoroskooppi: lue, mikä tähtimerkki kannattaa valita isäksi!

Vesimies ei ymmärrä lapsiperheen rytmiä

Vesimiehen elämäntehtävä on etsiä sisäistä ääntään. Hän syventyy itseensä niin kiinteästi, ettet uskalla jättää lapsiasi ja omaisuuttanne hänen vastuulleen. Vesimiesanoppi ei ole ilkeyttään hajamielinen hössö. On vain niin paljon tätä joogaa, voimauttavaa Nia-tanssia ja Kreetan-retriittejä. Eläkkeellä oleva vesimies ei ymmärrä lapsiperheen elämänrytmiä. Hän soittaa sinulle keskellä yötä aistiessaan, että aurasi on tukkoinen tai lapsesi energiaradoissa on häikkää. Kun sinä puolestaan soitat hänelle kysyäksesi, missä mökin avaimet ovat, puhelin tuuttaa varattua. Shh! Ei saa häiritä kesken tarot-luennan.

Lue myös: Anoppi neuvoi puremaan vauvaa – Vanhempien saamat hölmöimmät kasvatusneuvot

Kalat haksahtaa nigerialaiskirjeisiin

Hoivaava kalat on unelma-anoppi. Hän rakastaa sinua ja tekee mitä vain perheenne vuoksi. Tämän horoskoopin heikkous on hänen kiltteytensä. Kalat ei halua kieltää mitään lapsenlapsiltaan eikä komenna näitä, ja kaikki kasvatusperiaatteesi valuvat hukkaan mummolaviikonloppuina.

Kalat on myös kovin hyväuskoinen, ja selvittelette miehesi kanssa jatkuvasti hänen äitinsä sotkuja. Jankutat anopillesi, ettei hän ole voittanut nigerialaisessa lotossa miljoonia, eikä hänen tarvitse alkaa jokaisen järjestön lahjoittajaksi. Anoppi lupaa olla tiukempi – mutta hei, nyt tuli viesti, että olen voittanut marokkolaisissa arpajaisissa kartanon!

Keskustele: Anoppi tonkii paikkoja, kun emme ole kotona!

Lähteet: Astrawoman, Lipstick ´n´Boots, Momstrology

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X