Vapaa-aika 25.05.2020 Päivitetty 21.08.2023

Elokuvahistorian huonoin vauvakohtaus? Tähtikomistus sylittelee niin hömelösti, ettei tiedä itkeäkö vai nauraa

Tänään televisiossa on Bradley Cooperin vakava menetyselokuva, jolla on tarjota kaikille vanhemmille ratkihauskaa tahatonta komiikkaa.

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
iStock

Tänään kannattaa katsoa televisiosta loistava elokuva American Sniper – varsinkin nähdäkseen mahtibudjetin tuotannossa ratkiriemukkaan köyhästi toteutetun vauvakohtauksen.

Elokuva puhutti ilmestymisvuonnaan 2014 etenkin tositapahtumiin perustuvan sotatarinansa, Clint Eastwoodin ohjaustyön ja Bradley Cooperin koskettavan pääroolisuorituksen vuoksi. Mutta netti repesi kohtauksesta, jossa Cooperin roolihahmo hoitaa pientä vauvaansa.

 

Kerrotaan, että kuvauspäivänä kohtaukseen oli toki osallistumassa ihan oikea ihmisvauva, mutta – kuten lapsiperheissä tiedetään – pikkuinen tuli juuri silloin kuumeiseksi. Kuvauspäivälle oli kutsuttu myös sijaistava vauvanäyttelijä, joka ei koskaan saapunut paikalle.

Elokuvalla oli lähes 60 miljoonan euron budjetti. Tämä amerikkalaissotilaan sielua syväluotaava lapsiperhekohtaus päädyttiin kuitenkin kuvaamaan vauvanukella. Valmiissa elokuvassa muovinkappale ei ehkä liiku jokaisen silmään erehdyttävän luonnollisesti.

Ei voi olla kysymättä, miten tekovauva päästettiin teatterilevitykseen asti.

Myöhemmin Bradley Cooper paljasti tv-haastattelussa, että piti kohtauksen kuvaamista vauvanukke sylissä pähkähulluna. Hän ottaa asian silti jälkikäteen huumorilla.

– Kiinnyin siihen pikkuhiljaa kovasti. Rakastuin siihen muoviolioon.

Cooper itse on sittemmin tullut vuonna 2017 Lea-tyttärensä isäksi.

American Sniper sai kuusi Oscar-ehdokkuutta muun muassa parhaan miespääosan ja parhaan elokuvan kategorioissa ja voitti yhden pystin äänitehosteista. Ainakin muovivauvan itku kuulosti aidolta.

Menestyksekäs draamaelokuva esitetään tänään maanantaina kello 21 Subilla.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X