Vapaa-aika 22.10.2022 Päivitetty 24.10.2022

Hauskoja halloween-leikkejä eri ikäisille – Näillä ohjelmanumeroilla järjestät ikimuistoiset juhlat

Halloween on koko perheen juhla. Listasimme erilaisia ohjelmanumeroita ja hauskimmat halloween-leikit eri-ikäisten vieraiden viihdyttämiseen!

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Järjestä syksyn kunniaksi karmivan hauskat halloween-juhlat! Erilaiset halloween-leikit ovat olennainen osa lokakuun lopussa vietettävää juhlaa.

Lue myös: Parhaat ideat Halloween-juhlien tarjoiluihin ja koristeluun

Kokosimme yhteen parhaat halloween-leikit ikätason mukaan juhlien pienille vieraille.

Alle kouluikäisten lasten halloween-juhlissa ohjelman olisi hyvä olla sellaista tekemistä, johon arimmatkin lapset uskaltavat osallistua.

Aikuisen on hyvä muistaa, että kaikkein pienimmille riittää jo hauska ohjelma ilman sen suurempaa jännitystä. Myös iloiset koristeet tuovat lapsille juhlan tuntua.

Isommille vieraille puolestaan sopivat jo vähän hurjemmatkin leikit. Katso vinkkimme onnistuneen juhlaohjelman luomiseen.

Hauskat halloween-leikit perheen pienimmille

Päiväkoti-ikäisille hauska halloween-leikki on aarteenetsintä, jonka voi toteuttaa monella tapaa.

halloween-leikit ilahduttavat pieniä vieraita varmasti, kunhan pidät ohjelman ikätasolle sopivana

Leikkaa esimerkiksi pahvilaatikkoon pyöreä reikä, josta lapset voivat työntää kätensä sisään. Laita laatikon pohjalle erilaisia tavaroita: esimerkiksi rytättyjä talouspaperipalloja, leikkihämähäkki ja kasa langanpätkiä. Sekoita joukkoon pieniä muovisia timantteja tai vaikkapa maalattuja kiviä. Lasten tehtävänä on vuorollaan etsiä laatikon pohjalta timantteja muiden tavaroiden joukosta.

Myös hämähäkinseittirata ilahduttaa pienimpiä juhlijoita. Pujottele narua tai lankaa sikin sokin huonekalusta toiseen, ja muodosta ”seitti”, jota väistellen lasten täytyy liikkua huoneen toiselle puolelle. Hauska koristeltu ja hämärä huone tekee tunnelmasta jännittävämmän.

Pimennetty huone on klassinen halloween-leikki, joka tarjoaa kihelmöivää jännitystä pienille juhlijoille. Hämärrä huone ja anna vieraille taskulamput käteen.

Ympäri huonetta voi ripustaa heijastimia tai muita hahmoja, joita taskulamppujen avulla voi etsiä. Tämä leikki on mahdollista toteuttaa myös ulkona. Varmistathan kuitenkin etukäteen, ettei kukaan juhlijoista pelkää pimeää!

halloween-leikkejä: lapset nauttivat kasvomaalauksista

Kasvomaalaus ilahduttaa juhlien pieniä vieraita varmasti. Hanki kotiin valikoima kasvovärejä ja etsi netistä muutama yksinkertainen kuvio malliksi. Muista suojata sekä lapset että ympäristö hyvin.

Lue myös: ”Aikuisen on tärkeää ottaa lapsi tosissaan” – Halloween voi oikeasti pelottaa lasta

Kauhujen kuja tarjoaa kihelmöivää jännitystä – halloween-leikkejä isommille vieraille

Hieman isompien vieraiden halloween-leikit voivat sisältää enemmän jännitystä.

Järjestä kauhujen kuja pimeässä pihassa tai sisällä valot sammutettuina. Kujan eri pisteet kuljetaan läpi esimerkiksi pareittain.

halloween-leikkejä

Kuja voi alkaa sukelluksella hämähäkkiverhon läpi. Ripusta siimalangalla muovihämähäkkejä esimerkiksi oviaukkoon, jonka läpi vieraiden on kuljettava.

Oviaukon takana odottaa kummituksen tervehdys. Aikuinen pukeutuu valkoiseen lakanaan ja odottaa vieraita pimeässä huoneessa. Juhlijoiden tehtävä on käydä huoneessa hakemassa jotain, esimerkiksi karkkia kulhosta.

Etsi huoneen taustaääniksi vaikkapa Spotifyn Creepy Sound Effects -listalta kammottavaa musiikkia. Kun juhlija lähestyy nurkkaa tai huoneen osaa, jossa kummitus on, kummitus sytyttää lakanan alla taskulampun ja valaisee itsensä. Kirkuminen taattu!

Seuraava halloween-leikki vuorossa voi olla matosanko. Laita kylmää tai haaleaa keitettyä spagettia astiaan ja sekoita loraus öljyä mukaan. Piilota spagetin joukkoon karkkeja, joita lasten on tongittava astiasta silmät sidottuina.

Noidan ennustus on loistava halloween-leikki. Aikuinen pukeutuu ja maskeeraa itsensä ennustajaeukoksi tai noidaksi. Kristallipallo tai diskopallo täydentää varustuksen.

Noidalla on edessään neljä kulhoa. Juhlijat tulevat yksitellen noidan luo hakemaan ennustuksensa eli nostavat jokaisesta kulhosta yhden lapun. Lapuista muodostuu hassu ennustus jokaiselle. Tee laput vaikkapa tätä ohjetta mukaillen.

Juhlien päätteeksi nautitaan käsiboolia. Lapsille sopiva alkoholiton juoma syntyy mustikkamehusta ja kuplavedestä.

Boolin sekaan jäädytetään kertakäyttöhanskoissa Juissi-mehua, joka on terästetty punaisella karamellivärillä. Yhdestä Juissi-litrasta tulee neljä kättä. Jäädytä kädet edellisenä iltana pakkasessa. Juhlajuoman sekaan voi halutessaan laittaa lisäksi uiskentelemaan esimerkiksi muovisia silmämunia.

Lue myös: Helppo halloween-asu lapselle – viisi tapaa mennä sieltä, missä aita on matalin

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X