Vapaa-aika 30.10.2023

Yllätä isä tänä vuonna! 10 uniikkia tapaa toivottaa ”hyvää isänpäivää”

Hyvää isänpäivää voi toivottaa muutenkin kuin kortilla. Listasimme persoonallisimmat ja ikimuistoisimmat tavat.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Korttiin kirjoitettu ”hyvää isänpäivää” on tuttu ja turvallinen tapa onnitella. Joskus vaihtelu kuitenkin virkistää.

Kaksplus kokosi kymmenen vaihtoehtoista tapaa välittää terveiset isälle tai ukille. Nämä luovat toivotukset ilahduttavat sekä onnittelujen kohdetta että onnittelijaa itseään!

1. Anna kortin sijaan taulu

Onnittelujen sijaan korttipohjaan voi raapustaa runon tai mietelauseen, joka mielestäsi kuvastaa jollain tavalla isää tai ukkia. Kruunaa kokonaisuus hienoilla kehyksillä.

Voit myös teetättää tai taiteilla isästä kuvan ja laittaa sen kehyksiin. Onnittelukortit usein katoavat ajan kuluessa, mutta taulu pysyy kirjahyllyssä tai seinällä vielä vuosien kuluttua.

2. Jättijuliste

Miksi tyytyä pieneen A5-kokoiseen korttiin tai A4-kokoiseen tauluun, kun vain mielikuvitus on rajana? Kirjoita ylös ylistyspuhe tai kokoa humoristinen miellekartta isään liittyvistä asioista. Jos tykkäät näperrellä, leikkele kuvia ja kirjaimia vanhoista lehdistä.

3. Kirjoita suurieleisesti ”hyvää isänpäivää”

Idea on yksinkertainen, mutta toteutus vaatii jonkin verran vaivaa. Kirjoita toivotus johonkin yllättävään paikkaan ja ota siitä kuva. Kuvan voi teettää tai sen voi lähettää viestitse vastaanottajalle.

Piirros lumessa, kivet nurmikolla, liitukirjoitus asfaltissa… Kunnianhimoisimmat laativat tekstin jättikirjaimin ja nappaavat ilmakuvan dronella.

4. Rakkaudella kuorrutteessa

”Hyvää isänpäivää” on melko pitkä teksti mahdutettavaksi kakkuun. Pelkkä ”isä” tai ”isälle” ovat turvallisempia vaihtoehtoja, jos et ole varma tilan riittävyydestä. Myös valmiin kakun voi koristella itse, jos leipominen ei nappaa.

5. Laadi kirje

Aikuinen lapsi voi ilahduttaa isää tai vaaria kirjoittamalla tälle kirjeen, jossa kuvaillaan, kuinka rakas kirjeen vastaanottaja on.

Pikkulapset voivat laatia hauskan kirjeen toisen vanhemman, muun aikuisen tai isosisaruksen avulla. Lasta voi pyytää kertomaan, millainen isä tai isoisä hänen mielestään on ja mitä tämän kanssa on mukavaa tehdä.

Avuksi voi ottaa valmiin pohjan, jonka tyhjät kohdat täytetään lapsen vastausten perusteella. Esimerkiksi:

Isän nimi on ___. Isä on ____, ____ ja ____. Isä käy töissä ___. Isä sanoo usein, että ____. Isän lempiruokaa on ____ ja lempiväri ____. Isän kanssa on kivaa ____ ja ____. Isällä on usein yllään ____. Isä tekee mieluiten ____. Aamuisin isä ___. Iltaisin isä ___. Isässä parasta on ____. Lempipuuhaani isän kanssa on ____.

Kirjeen alussa voi toivottaa hyvää isänpäivää. Päiväys on hyvä merkitä näkyviin myöhempää muistelua varten.

Kirjeonnittelut soveltuvat monenlaisiin elämäntilanteisiin, koska kuoren voi lähettää postitse, jos ei pääse ojentamaan sitä kasvotusten.

6. ”Hyvää isänpäivää” videoterveisissä

Myös video-onnittelut ovat hyvä vaihtoehto silloin, jos päivänsankaria ei pääse tapaamaan isänpäivänä. Videolla voi onnittelujen ohella kertoa, mitä isä tai vaari itselle merkitsee.

Jos luovuutta riittää, heittäydy käsikirjoittamaan, näyttelemään ja ohjaamaan humoristinen sketsi isän iloksi.

7. Yllätys ovelle

Lähetä ovelle kukkakimppu tai vaikkapa tilaus isän suosikkiravintolasta. Ajoitathan lähetyksen kuitenkin niin, että lahjan saaja on kotosalla!

8. Sanomalehti-ilmoitus

Etenkin isoisät voivat arvostaa elettä. Kirjoita onnittelut esimerkiksi lyhyen värssyn kera.

hyvää isänpäivää
Tämähän pitää leikata talteen!

Sanomalehti-ilmoitukset ovat melko hintavia, joten voit pyytää myös muita lapsia tai lapsenlapsia osallistumaan onnittelutekstin laatimiseen. Jakakaa kustannukset ja mainitkaa ilmoituksessa, ketkä ovat terveisten takana. Muista hankkia lehdestä irtokappale siltä varalta, ettei onnittelujen kohde olekaan nähnyt ilmoitusta.

9. Tilaa ”hyvää isänpäivää” etikettiin

Saisiko isäsi suosikkiolutta, -karkkia tai muuta herkkua tilattua kustomoidulla paketilla tai etiketillä varustettuna? Ota selvää vaihtoehdoista ja ilahduta isää persoonallisella lahjalla. Huumorintajuinen isä arvostaa myös onnittelutekstillä varustettuja sukkia.

10. Toivekappale radioon

Sanomalehti-ilmoituksen tapaan tämä hyvää isänpäivää -toivotus on erityisen passeli, jos pohdit sopivaa muistamistapaa iäkkäämmälle isälle tai isoisälle. Myös isät, jotka kuuntelevat paljon radiota esimerkiksi ajaessaan autoa, ilahtuvat varmasti.

Lähetä toive radioon ja pyydä isää tai ukkia avaamaan kanava hyvissä ajoin.

Kohti hyvää isänpäivää

Kaipaisitko lisävinkkejä isänpäivän viettoon?

Jos isänpäivälahja on vielä hankkimatta, inspiraatiota voit etsiä Kaksplussan suuresta lahjakoosteesta. Yli sata lahjaideaa eri-ikäisille miehille löydät puolestaan täältä.

Hemmottele isää herkkuruualla juhlapäivän kunniaksi. Katso maukkaat reseptit, joista osan voi toteuttaa helposti yhdessä myös lapsen kanssa.

Kaksplus toivottaa hyvää isänpäivää (ja sen odotusta) kaikille asianosaisille!

Lue myös: Isyyspakkaus on hauska lahja tulevalle isälle – 64 ideaa isyyspakkaukseen!

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X