Vapaa-aika 17.03.2020 Päivitetty 18.08.2023

Jotain mukavampaa ajateltavaa karanteeniin? Listasimme ihan parhaat tv-sarjat lapsiperhe-elämästä

Näitä ohjelmia osaa todella arvostaa tässä kaikkein ihanimmassa pikkulapsen vanhemmuuden elämänvaiheessa. Hyvä viihde vie hetkeksi ajatukset pois myös todellisen maailman tuskasta.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Draaman ja komedian täyteisten tv-sarjojen katsominen on parasta ajatusten nollausta. Valitse listasta kutkuttavin sarja, joka vie ajatuksesi jonnekin ihan muualle.

 

Breeders

Brittipariskunnan vanhemmutta sävyttävät muun muassa lapset, jotka eivät tunnu nukkuvan koskaan, hölmöt isovanhemmat ja lasten koulutusvalinnat, vaikka nuorempi lapsista on vasta 4-vuotias.

Viha-rakkaussuhde omia lapsia kohtaan ei jää peittelemättä. Hulvattoman hullunmyllyn seuraamisen jälkeen oma elämä näyttäytyy paljon keveämpänä. Ihka uusi sarja on katsottavissa HBO:lla.

Lapsi tuntemattoman kanssa

Realitysarjoissa etsitään yleensä kumppania, jonka kanssa yritetään muodostaa parisuhde. Suomalaisessa uutuussarjassa miehet ja naiset kohtaavat aikeinaan ryhtyä vanhemmiksi ilman perinteistä romanttista suhdetta. Eri-ikäisiä aikuisia yhdistää kuitenkin toive tulla vanhemmaksi toisen henkilön kanssa – sellaisen, jonka kanssa jakaa vanhemmuuden onni ja vastuu.

Ohjelmassa on mukana 11 osallistujaa ympäri Suomen. Uusi maaliskuussa alkanut sarja on kevään kahvipöytien puheenaihe.

Kakarat

Kakarat on draamasarja, joka kertoo alle parikymppisistä Astasta ja Joonasta, joille on tulossa vauva. Raskaus ei ole suunniteltu ja nuoret kipuilevat asian kanssa: pilaako vauva heidän elämänsä?

 

Koukuttavassa sarjassa on kiinnostavia henkilöhahmoja, luontevaa dialogia ja ilahduttavan erilaisia perheasetelmia. Sarja on katsottavissa Yle Areenasta.

Bonusperhe

 

Ruotsalainen uusperhe-elämän idylli saa kolauksia toinen toisensa jälkeen, kun draamakomedian pääpari Lisa ja Patrik yrittävät ottaa huomioon omien ja bonuslasten lisäksi eksien toiveet.

 

Naurulta ei voi välttyä, kun seuraa monimutkaisen perhepalapelin kiemuroita, joissa pariterapeuteistakin paljastuu hyvin epäimartelevia puolia. Sarjan voit katsoa ainakin Netflixistä.

 

Tekemistä äitiyslomalle? Nainen katsoo imettäessä televisiota

On hyvä järjestää jo etukäteen rentouttavaa tekemistä äitiyslomalle pitkiä imetysrupeamia varten.

 

Imettäjät

 

Jos imettäminen on elämässäsi ajankohtaista, laita seurantaan Yle Areenasta löytyvä 8-osainen Imettäjät.

 

Sarjassa esiintyy seitsemän äitiä, joilla kaikilla on erilaiset lähtökohdat imettämiseen. Marissa tandemimettää, Jenniä mietityttää osittaisimetys ja Nette pyörittää vauva-arkea yksin. Paitsi että imettäjät on leppoista katseltavaa, se tarjoaa vertaistukea monentyyppisiin tilanteisiin.

 

The Handmaid’s Tale

 

Tämä sarja ei vastoin otsikkoa kerro lapsiperhe-elämästä. HBO:n draamasarja The Handmaids’ Tale vie katsojan maailmaan, jossa vauvoja ei enää synny.

 

Harvat hedelmälliset naiset on alistettu synnytyskoneiksi, jotka saavat olla oman lapsensa elämässä vain 9 kuukauden ajan. Kyseessä ei ole mikään hyvän mielen sarja, joten se ei välttämättä tarjoa piristystä lapsiperhearkeen. Toisaalta Handmaid’s talen jälkeen oma elämä voi näyttää paljon, paljon valoisammalta.

 

Uraäidit

 

Äitiyslomalta paluu ei ole yksinkertaista. Se käy selväksi komediasarjassa, jossa yksi äideistä huomaa, että hänelle on saapunut työpaikalle kilpailija.

 

Miespuolinen uratykki viuhtoo menemään, ja äitiparka saa todistella olevansa tosissaan töiden kanssa vailla haaveita kotiäitiydestä. Sarjan löydät Netflixistä.

 

Mrs. Fletcher

 

Entäpä sarja lapsiarjen jälkeisestä tyhjiöstä? Yksinhuoltajaäiti Eve, 45, alkaa etsiä uinunutta seksielämäänsä poikansa muutettua pois kotoa. Eve pohtii, saako hän antautua nuorelle miehelle, joka piirittää häntä kiivaasti kirjoituskurssin tuoksinnassa.

 

Samaan aikaan Even poika kipuilee collegessa. Äiti on yrittänyt valistaa poikaansa, että naisia tulee kohdella hyvin. Tämä ei kuitenkaan ole mennyt urheilijanuorukaiselle jakeluun.

HBO:lta löytyvään minisarjaan on mahdutettu lukuisia muita, ajankohtaisia teemoja seksuaalisuudesta.

 

Gilmoren tytöt

 

Supersuloinen äiti-tytärpari ilahduttaa aina, kun mieli tuntuu mustalta. Nokkelan sanailun mestarit, nuori yksinhuoltajaäiti Lorelai ja teini-ikäinen älykkötytär Rory, elävät pikkukaupungissa, jossa ei voi välttyä kommelluksilta.

 

Tukikohtana kaksikolla on kahvila, jonka omistajan ja Lorelain toisiaan kohtaan kokema vetovoima antaa odottaa kukkaan puhkeamista. Millenniumin aikainen, Netflixistä löytyvä draamakomedia on saanut myös nykypäivään sijoittuvia jatko-osia.

Supernanny

 

Haluaisitko välillä omien pienten tappelupukariesi seuraamisen vastapainoksi katsella muiden oikuttelevia naperoita?

 

Supernannyn Suomi-versiossa ipanat laittaa ojennukseen Pia Penttala, joka on tehnyt pitkän uran lastensuojelun parissa. Ohjelmasta voi poimia kasvatusammattilaisen ohjeita tosielämän koettelevia tilanteita varten. Katsottavissa ilmaiseksi Mtv3-palvelussa.

 

Lue myös: Kotiäiti, näin teet rahaa vaikka lapset ovat kotona! 3 äitiä kertoo oman tipuaskelensa työelämään

 

Anna.fi: Mikä tv:stä tuttu perhe sinun perheesi on? Testaa!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X