Vapaa-aika 17.11.2023

Joulukeräys 2023 – Näihin voit lahjoittaa lasten ja perheiden hyväksi

Joulun taika kuuluu kaikille lapsille. Listasimme, mitä keräyksiä tänä vuonna on käynnissä.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Eri hyväntekeväisyysjärjestöjen mukaan Suomessa on tällä hetkellä noin 120 000–130 000 vähävaraista lapsiperhettä. Moni joulukeräys tähtää auttamaan lapsiperheitä joulun alla.

Listasimme, millaisia keräyksiä tänä vuonna on käynnissä lasten, nuorten ja perheiden hyväksi.

Hopen ja Prisman joululahjakeräys

Hyväntekeväisyysjärjestö Hopen ja Prisman verkkokaupan yhteiskampanjassa kerätään joululahjoja Hopen asiakasperheiden lapsille. Lahjat valitaan Prisman verkkokaupan valikoimasta.

Lisätietoja voit lukea täältä. Keräykseen voi osallistua 10.12. asti.

Hyvä Joulumieli -keräys

Keräyksen takana ovat Suomen Punainen Risti sekä Mannerheimin Lastensuojeluliitto. Tavoitteena on, että 22 000 vähävaraista lapsiperhettä kotimaassa saisi 70 euron arvoisen ruokalahjakortin. Keräykseen voi osallistua jouluaattoon asti.

Hyvä Joulumieli -keräykseen voi osallistua valitsemallaan summalla täältä.

Joulupata

Pelastusarmeijan vuosittainen joulukeräys kerää varoja kotimaan vähävaraisille. Avunanto ei rajaudu ainoastaan jouluun tai lapsiperheisiin. Tämän vuoden tavoitteeksi järjestö ilmoittaa miljoona euroa.

Joulupata-keräys vastaanottaa myös tavaraa ja lahjakortteja. Rahaa voi lahjoittaa muun muassa netissä. Varsinaiset joulupadat ovat kaduilla 15.–23.12.

Joulupuu-keräys

Joulupuu-keräys on Joulupuu ry:n organisoima joulukeräys, joka toimii liki 250 paikkakunnalla. Tavoitteena on kerätä joululahjoja ja lahjakortteja lapsille ja nuorille, jotka ovat lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä.

Lahjoittaja saa itse päättää, mitä hän haluaa lahjoittaa. Osallistumisohjeet kunkin paikkakunnan osalta sekä lahjavinkit löytyvät järjestön sivuilta. Rahaa voi lahjoittaa ainoastaan verkossa.

Kotimaanapu.fi

Kotimaanapu on valtakunnallinen hyväntekeväisyyskanava, joka saa varansa yksityishenkilöjen ja yritysten lahjoituksista sekä Suomen evankelis-luterilaisissa seurakunnissa kerätyistä kolehdeista. Paikallinen avustustyö toteutetaan Suomen evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyön kautta.

Kotimaanapu.fi-sivustolla on käynnissä useita joulukeräyksiä, jotka keskittyvät esimerkiksi tietyille paikkakunnille tai yksittäisen perheen tarpeisiin. Lahjoituskohteiden listan voi avata täältä ja valitsemaansa keräykseen voi osallistua haluamallaan summalla.

Rakenna joulupuu -keräys

Rakenna joulupuu on Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan seurakuntien yhteinen joulukampanja. Lahjat toimittavat perille seurakuntien diakoniatyöntekijät. Apu ei rajoitu vain lapsiperheisiin, vaan ulottuu myös yksinasuviin sekä vanhuksiin.

Seurakuntakohtaiset ohjeet löytyvät täältä.

Pelastakaa lapset ry:n joulukeräys

Pelastakaa Lapset -järjestön joulukeräys suuntaa lahjoituksia kotimaan lapsille ja nuorille. Tavoitteena on jakaa muun muassa ruoka-apua ja harrastustukea, eli keräys ei rajoitu vain joulunajan hankintoihin.

Lahjoituksen voi tehdä valitsemallaan summalla täältä.

Lue myös: Vanhempi haluaisi äitikavereita, mutta ei kehtaa osallistua perhekerhoon, koska lapsella ei ole tarpeeksi hienoja vaatteita

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X