Vapaa-aika 27.12.2019 Päivitetty 26.11.2021

”Taakse jää” vauvahai – näitä biisejä lapsemme hoilasivat 2010

Miltä päättyvä vuosikymmen kuulosti pienin korvin? Ikuiselta vapulta rahan takii. Listasimme 10 kappaletta, joita lapsemme eivät anna meidän unohtaa!

Teksti
Tiina Torikka

10. Baby Shark

Oletko sinä yksi klikkaaja YouTube-videolla, jolla on yli 4 miljardia katselukertaa? Jos et, älä erehdy edes uteliaisuuttasi.

Korealaislähtöinen haitanssi alkoi 2016, valloitti Yhdysvallat ja levisi sitä kautta pohjolaankin. Amerikkalaiset aikuisetkin bailaavat, kun Baby Shark soi – aivan kuin eurooppalaiset Macarenaa konsanaan.

Vauvahai-renkutus ei poistu aivoista pesemälläkään. Vain jokin alla olevista korvamadoista voi tulla tilalle.

9. Luis Fonsi: Despacito

Pari vuotta sitten ei ollut kokonaista tarhapäivää, jona ei olisi kajahtanut yksinäistä ”Despacitooo!”-ulvahdusta. Bailando-äitien lapsista tuli ilmeisesti vanhempiaan rauhallisempia, sillä espanjaksi despacito tarkoittaa ”hitaanlaisesti”.

Puertoricolaisen laulajan kappaleesta tuli Suomen kesähitti 2017 ja mehudiskojen vakiokalustoa hamaan tulevaisuuteen.

8. PSY: Gangnam Style

Unohtumattomasta Gangnam Stylestä tulee kuluneeksi kohta kahdeksan vuotta. Koreastapa tämäkin, ja toki tanssiliikkeiden kera.

Tämän tahdissa sekoiltiin paitsi yökerhoissa, myös turvaistuimissa. Julkisuuteen ponnahti muun muassa tämä ihmisen alku, jonka saa takuuvarmasti hyväntuulisena hereille maailman parhaalla biisillä:

Lue myös: Näin vauvasi ymmärtää musiikkia

7. Poju: Poika (saunoo)

Kiitos 2011, kiitos Leijonat.  Vaikka lätkäkultaa saatiin Suomeen tänäkin vuonna, ei tämän parempaa voittokappaletta voi luukuttaa – ainakaan perheen päiväkoti-ikäisten mielestä.

Kaiken kaikkiaan 2010-luvun kasvatit ovat saaneet tottua makeaan kiekkomenestykseen ja veisanneet siinä ohessa myös muun muassa Taivas varjele! ja Löikö mörkö sisään.

6. Antti Tuisku: Rahan takii

Rovaniemen Antti Tapanista tuli samaan aikaan roisi aikuinen ja tarhalasten suosikkibiisinikkari. Moni 2015 julkaistusta Antti Tuiskun hullun vuoden biiseistä raikui päiväkodeissa, mutta pienillä korvilla väärin kuultujen kertosäkeiden vuoksi Rahan takii on herkullisin.

Että oliko sen pakko twerkkaa, perkkaa vai virkkaa, että saisi purkkaa? Pirkkaa?

5. Munamies: Pomppufiilis

Vuonna 2010 televisiossa alkoi Putous. Seuraavana vuonna se antoi meille Munamiehen. Riku Niemisen polvitaipeita särkevä hahmo piipitti kolme (!) levyllistä lastenmusiikkia.

4. Ryhmä Hau -tunnusmusiikki

Samppa, Rolle, Vainu, Rekku, Toma, Kaja, jee! Nyt kutsutaan Ryhmä Hau. Kanadalainen lastenohjelma näki päivänvalon vuonna 2013 ja löysi ennen pitkää tiensä Pikku Kakkoseen.

Sen jälkeen on ollut tauotta tuttu pentupoppoo vauhti päällä lapsiperheiden kuvaruuduissa. Hyviä ovat uuden Muumilaakso-animaationkin kauniit tunnusmusiikit, mutta onneksi eivät aivan yhtä tajunnanhajottavia.

3. JVG: Ikuinen vappu

Tämän vuoden kappale, mutta päiväkotisuosiossaan ylitsepääsemättömän massiivinen.

Myös tässä korvamadossa on hykerryttävät väärinkuulemisen ulottuvuudet. Taaperotulkintana on kuultu muun muassa, kuinka ”ikuinen vappu takaperin jatkuu” ja kuinka ”syvemmälle uuniin meen”.

2. Robin: Boom Kah

Boom Kahin jumalallisuudesta taaperopiireissä kertoo jo se, että Rolle ja Samppa vetävät Ryhmä Haun kauppakeskuskiertueilla biisiä Robinilta kopioiduin tanssiliikkein. Robinin räjähtävin hitti on vuodelta 2013.

1. Taakse jää (elokuvasta Frozen – huurteinen seikkailu)

Disney-elokuvan tunnetuin laulu toimii suomeksi ja englanniksi (Let It Go). Käsittämättömän suosittu prinsessaleffa ei todellakaan ole vain tyttöjen juttu. Alla isän ja pojan yhteinen Elsa ja Elsa -tuokio, joka alkaa olla yhtä klassikko kuin vuonna 2013 jukaistu elokuva itsessään.

Joulupäivänä ensi-iltansa saaneesta Frozen 2:sta on sanottu, että se on tunnuskappaleineen oikein mainio – mutta ei koskaan alkuperäisen veroinen!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X