Vapaa-aika 22.07.2022 Päivitetty 07.09.2022

8 kalliiksi käynyttä lukijakokemusta tavaroista, jotka lapsi hajotti

Hei hei, uudet Ray-Banit! Ja design-lamppu! En minä teitä olisi kaivannutkaan...

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Harva lapsi rikkoo tavaroita tahallaan. Se on kuitenkin laiha lohtu, sillä vahingot käyvät vanhemmalle yhtä kalliiksi!

Lue myös: Joulutorttu kengässä ja tuoksukynttilä maitopurkissa – Näin lapset piilottavat omaisuuttasi

Kaksplus kysyi lukijoiltaan, mikä on arvokkain asia, jonka heidän lapsensa on rikkonut tai tärvellyt. Lue tosielämän kokemukset ja irvistele myötäharmista.

Sisustus uusiksi

”Yli tuhat euroa maksanut sohva hajosi, kun 2- ja 5-vuotiaat lapseni hyppivät sen päällä niin, että pohjakangas repesi.”

”Kallein meillä hajonnut asia on varmaan ikkuna, joka rikkoontui, kun poikani 3-vuotiaana heitti sitä lelulla. Silloin ei naurattanut! Myöhemmin hän vieläpä teki saman tempun televisiolle.”

Lue myös: 25 x parhaat ruokaraivarit uhmaiässä – se draama, kun äiti sekoitti puuroa väärään suuntaan

”Olin siivonnut ja jättänyt yleispesuainetta sisältävän suihkepullon tv-tasolle. Ilmeisesti lapsi otti puuhastelustani mallia, kun hän suihkutteli ainetta runsaasti tv-ruutuun. Kapillaari-ilmiön ansiosta kuvaruutuun nousi kosteutta varsin vekkulilla tavalla, ja niinpä telkkarista tuli entinen.”

Designin tuomiopäivä

”Olimme reissussa, kun 1-vuotias tyttäreni rikkoi Ray-Ban-aurinkolasini. Olin ostanut ne vain kolmea kuukautta aiemmin. Roskiin menivät, sillä en tiennyt, että varaosiakin saisi. Ja matkavakuutus olisi korvannut, jos olisin tajunnut ottaa rikkinäiset lasit mukaan kotiin…”

”10-kuinen tyttöni oli juuri oppinut kävelemään. En ollut silloin vielä tajunnut, että siinä iässä hän haluaa tutkia kaikkia mahdollisia asioita. Block-valaisin oli hyllyn päällä. Kun käänsin selkäni muutamaksi sekunniksi, kuulin, että nyt räsähti. Tyttö oli kunnossa, mutta lamppu ei niinkään. Silloin harmitti, mutta nykyään kyseinen lamppu on edelleen esillä kauneusvirheineen kaikkineen –  joskin aiempaa turvallisemmalla paikalla.”

Hyvästit elektroniikalle

”Vauva imeskeli puhelinta niin, että kuolaa pääsi laturireikään. Kännykän arvo oli noin 600 euroa.”

”Lapseni repi läppäristä näppäimet irti.”

lapsi rikkoo tavaroita

Jos lapsi rikkoo tavaroita vahingossa, elektroniikka on valitettavan usein tuhon kohteena.

”Olimme lähdössä rannalta 2-vuotiaan poikani kanssa. Hänellä oli hirveä uhmakausi meneillään. Omaa tyhmyyttäni annoin hänen katsoa Ryhmä Hauta puhelimestani. Lapsi kulki perässäni ja yhtäkkiä kuului ’oho’. Hän oli pudottanut kännykkäni ja sitten hän KÄVELI sen päältä niin, että näyttö oli hiekkaa vasten. Onneksi kotivakuutus korvasi hajonneen näytön. Mutta kuukauden kuluttua tipautinkin puhelimen itse rappukäytävän lattialle!”

Lue myös: Auton maalipinta sai kyytiä – 6 hintavaa esimerkkiä asioista, jotka lapsi tärveli

Anna.fi: Näin pääset turhasta tavarasta eroon ja tienaat sen myynnillä – 6 vinkkiä

Kommentit (1)

Lapsi oli löytänyt terävän lastan, jolla ikkunoista saa kuivuneet maaliroiskeet pois. Hän käsitteli sillä auton maalipinnan kauttaaltaan neljävuotiaan korkeudelta. SKRIITS!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X