Vapaa-aika 27.04.2020 Päivitetty 05.05.2020

Elitkö lapsuutta 1990-luvulla? Tee testi ja selvitä, kuinka hyvin muistat ysärilapsuuden

Millaiset pipot olivat ysärillä muodissa? Entä mistä saikaan väriä vaihtavia lusikoita? Testaa, kuinka hyvin muistat asioita 1990-luvun lapsuudesta.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
iStock
12 kommenttia

Kuuluiko lapsuuteesi erilaisten asioiden keräily (tarrat, limupullojen etiketit, gogot…), tyttö- ja poikabändien kuuntelu (Nylon Beat, Spice Girls, Backstreet Boys…)  ja vanukkailla herkuttelu? Jos vastasit kyllä, muistoissasi on todennäköisesti lapsuus 1990-luvulla.

90-luvun lapset joutuivat kokemaan lama-ajan ja sen ikävät puolet. Kenties opettajasi joutui pakkolomalle, koulussasi jaettiin vain puolikkaita pyyhekumeja ja perheesi talous oli tiukilla. Toisaalta pääsit nauttimaan myös mahtavista ysäri-ilmiöistä, kuten tyttöenergiakulttuurista, Tamagotcheista ja pilapuheluista.

Millaisia muita asioita 90-luvun lapsuuteen liittyikään?

Testaa alla, kuinka hyvin ysärilapsuus on muistoissasi!


Lue myös: Äitiyspakkauksen ihanat makuupussit ennen ja nyt – Näistä kuvioista tunnistat ikätoverin!

Kotiliesi: Sisustustrendit tulevat nyt 90-luvulta – kuivakukkia ja rottinkia

Kommentit (12)

Mulla on muuten edellee käytös sellanen pitkähiippainen pipa

Toi nokian 3310 kyllä tuli vasta 2000-luvun alussa.

Mutta pipoista tais olla muodissa sekä isotupsuiset että pitkähiippaiset ysärillä.

Kyllä lippapipot oli ainakin stadissa ysärillä iso juttu. Myös nokian puhelimet muistetaan ysäristä paremmin kuin nuo kaula ja käsi hässäkät. Taitaa olla nyt tekijällä omat ysärin asiat mielessä

En tajunnu tuota kuvakysymystä jossa oli Nokian kännykkä, pelikoneita ja tatskakoruja. Kaikkihan ne oli ihan ysäriä!

Itse kyllä muistan, että etenkin mennessäni 3. luokalle vuonna 99, olivat pitkät hiippapipot, jotka piti kietoa kaulan ympärille, todella in. Näin ainakin Lahdessa. Olen syntynyt vuonna 1990.

Juu, muiden kirjoittajien kanssa samaa mieltä, olin itse teini ysärillä ja muistan kyllä että hiippapipot olivat ysärin alku-ja keskiajan muotia, EI lopun. Myöskin kreippirauta kuului ehkä ysärin ensimmäisille vuosille mutta kyllä silloin jo suoristusrautaa käytettiin enemmän..hiusmascaran kanssa;)

Myös ”Muumien maailma”, entiseltä nimeltään ”Muumilaakson tarinoita” alkoi kyllä 80-luvulla. Lasse Pöysti näytteli jossain Muumi-ohjelmassa sitäkin ennen, mutta se saattoi olla ruotsinkielinen.

Tässä ”testissä” ei ollut kyllä tekijä ihan ysärikartalla…

Oliks tossa kaikki ees niin kun piti

Ei. Meillä oli hiippapipot 80-luvun alussa ja jättitupsupipot 90-luvun alussa.
Apu-lehti kirjoittaa pipomuodista näin:
”1990-luvun alun skimbahurmoksessa asustemuotiin hyväksyttiin pään kokoisella tupsulla varustetut, mieluusti neonväriset, jättitupsupipot. Räntäsateessa märkä tupsu aiheutti niskajumeja, joten epäkäytännöllisyys poisti tämän trendivillityksen melko nopeasti.”

Ei pidä kyllä suurin osa paikkaansa. Kreppirauta oli 80 luvulta, miumit oli enben ysäriä ym. Kyllä nyt testin tekijällä vähän sutii oma muisti.

Muumeista oli tehty näytelty suomalainentv-ohjelma jo 60-luvun lopussa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X