Vapaa-aika 20.05.2016 Päivitetty 22.08.2023

Lasten kanssa Mallorcan Alcudiassa: minne mennä ja mitä tehdä?

Alcudian alue Mallorcan saarella on ihanteellinen lomakohde lapsiperheelle. Kokosimme parhaat vinkit perhematkalle Alcudiaan pienten lasten kanssa.

Teksti
Annina Pennonen
Kuvat
Annina Pennonen ja Aurinkomatkat

Mikä alue Alcudiassa on lasten kanssa paras?

Alcudian alue sijaitsee Espanjaan kuuluvan Mallorcan saaren pohjoisosissa ja on kuuluisa upeista hiekkarannoistaan – siksi se onkin erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Hiekkaranta on lähes 15 kilometriä pitkä ja sen varrella sijaitsevat alueen kaupungit ja lomakylät.

Alcudian kaupunki sijaitsee lahden itäpäädyssä ja muodostuu 1500-luvulla perustetusta vanhasta kaupungista (joka on sisämaassa noin kilometrin päässä rannalta) ja rannalla olevasta uudesta osasta, jonne hotellit ja ravintolat ovat keskittyneet. Alcudia on hyvä vaihtoehto, jos haluaa nauttia vähän vilkkaammasta kaupunkielämästä ja shoppailusta. Alcudian rannalla on lapsille pieni leikkipuisto ja maksullisia laitteita, mm. pomppulinnoja.

Hiekkalinna rannassa

Hiekkataidetta C’an Picafortin rannassa.

Noin viisi kilometriä Alcudiasta itään sijaitsee Playa de Muron (katalaaniksi Platja de Muro) kylä, jossa on paljon hotelleja. Tämän alueen monet hotellit ovat aivan rannassa, joten se on ihanteellinen paikka rauhallista rantaelämää rakastavalle. Playa del Murossa on paljon isoja perhehotelleja.

C’an Picafortin kylä sijaitsee Playa de Murosta viitisen kilometriä, Alcudiasta noin 10 kilometriä itään. Se on viehättävä, Playa de Muroa autenttisempi kylä, jossa on hyvät shoppailumahdollisuudet. C’an Picafortissa on paljon lapsiperheille sopivia isoja hotelleja, tosin monet niistä ovat noin 10 minuutin kävelymatkan päässä rannalta. C’an Picafortin rannassa kulkee useamman kilometrin pituinen kävelykatu, jota pitkin on mukava lenkkeillä vaunujenkin kanssa.

Alcudian länsipuolella, noin 10 kilometrin päässä sijaitsee kaunis Puerto Pollencan kaupunki, joka on erityisesti taiteilijoiden suosima.

Alcudian alueelle kestää Palman lentokentältä noin tunti autolla.

Lue myös: Näin lähdet matkalle pienen lapsen kanssa

Millainen hotelli: all inclusive vai ei?

Espanjassa on kiva matkailla lasten kanssa, sillä paikalliset rakastavat lapsia, mutta fasiliteetit eivät ole kotimaan tasoa. Kannattaa siis valita perheille tarkoitettu hotelli ja tiedät, että saat huoneeseen pinnasängyn, ravintoloissa on syöttötuolit ja hotellin yleisissä vessoissa on hoitopöydät. Hyvällä tuurilla hotellin omassa marketissa myydään vaippoja ja soseita.

Isommat lapset nauttivat perhehotellien lastenaltaista, leikkipaikoista ja lasten omasta ohjelmasta. Monessa hotellissa on lapsille oma kerho ja iltaisin minidisko maskotteineen.

Minidisko

Lasten minidisko ja Pufo-maskotti Viva C’an Picafort hotellissa.

Entä ruokailu hotellissa? Moni ennen lapsia reppureissaamaan tottunut kavahtaa ajatustakin all inclusive -hotellista, mutta turhaan. Alcudiassa ne ovat hyvätasoisia ja ruoka niissä on hyvää ja vaihtelevaa.

Olen lomaillut Alcudiassa sekä hotellissa, jossa oli puolihoito, että all inclusive -hotellissa. Puolihoitohotelli sijaitsi Playa de Murossa, jossa ravintolatarjonta on vähän tylsää – päädyimmekin lounastamaan hotellin baarissa monena päivänä.

C’an Picafortissa on enemmän hyviä ravintoloita, mutta perhehotelleilta on ravintoloihin vähän matkaa. Pienten lasten kanssa all inclusive ei siis ole huono vaihtoehto.

Lapsen ruokailu on all inclusive -hotelleissa myös monipuolisempaa, sillä monien ravintoloiden lasten listat ovat tuskastuttavan monotonisia: ranskiksia ja nakkeja, ranskiksia ja nugetteja, ranskiksia ja leivitettyä kalaa… Seisovasta pöydästä voi lautaselle koota myös muuta pöperöä – ja täten ehkä tutustuttaa lasta eksoottisempiin makuelämyksiin. Monissa hotelleissa on nimittäin ravintolassa joka ilta eri teema. Ja toki niistä löytyy myös joka päivä lastenpöytä niillä nakeilla…

Lue myös: Matkalle lapsen kanssa? Muista nämä 4 ohjetta

Löytyykö kaupoista vaippoja, korviketta ja soseita?

Kyllä ja ei. Pienemmissä ja kalliimmissa Spar-marketeissa on rajalliset valikoimat, mutta perhehotellin oma supermarket voi yllättää iloisesti valikoimallaan (ja hinnan puolesta taas vähemmän iloisesti).

Alueen kylissä on jokaisessa myös paikallisten suosimat isot marketit Mercadona ja Eroski, joista löytyvät kaikki vauvaperheiden tarvitsemat asiat: vaipat, soseet, korvikkeet, tuttipullot, tutit jne. Marketit ovat yleensä päätien varressa ja löydät ne helposti vaikka älypuhelimen karttasovelluksella.

Allasalue

Perhehotellien allasalueilla on huomioitu lapset. Kuva Viva C’an Picafort -hotellista.

Tuttuja vaippamerkkejä ei välttämättä löydy, joten jos olet kovin kiintynyt niihin, tuo ne mukanasi. Espanjalaisista vaippamerkeistä yleisin on Todo. Myös uimavaippoja löytyy ainakin isojen hotelleiden supermarketeista.

Muista tilata hotellista etukäteen vauvansänky, jos sellaista tarvitset. Jos syötte kovin paljon ulkona, matkasyöttötuolin mukaan ottaminen voi olla hyvä idea, sillä varsinkin paikallisten suosimissa paikoissa on harvoin syöttötuoleja.

Lue myös: Mitä mukaan matkalle lasten kanssa? Muista pakata ainakin nämä!

Koska Alcudiaan kannattaa lasten kanssa matkustaa?

Matkailusesonki Mallorcalle alkaa huhtikuussa ja kestää lokakuun loppuun.

Huhti- ja toukokuussa sää on vaihtelevaa ja voi olla jopa sateista ja viileää. Huonolla tuurilla rantaloma menee tuolloin mönkään.

Ranta

C’an Picafortin ranta on upea myös viileämmässä kevätsäässä.

Sesonki käynnistyy kunnolla vasta toukokuun lopulla, joten retkitarjonta voi olla alkukeväästä vajaata. Alkukevään hyvä puoli on se, että suuret turistimassat eivät ole vielä saapuneet.

Keskikesällä on vilkkainta ja kuuminta. Hyviä puolia on silloin tietenkin se, että ohjelmaa on tarjolla paljon ja merivesi sopivaa vesileikkeihin.

Sää jatkuu syksyllä miellyttävänä lokakuuhun asti, jolloin myös ruuhkat helpottavat.

Matkanjärjestäjien suomenkieliset lastenkerhot toimivat yleensä koulujen loma-aikoina. Hotellien omat lastenkerhot (kieli yleensä englanti ja saksa) taas toimivat pidempään.

Keskustele: Kokemuksia Mallorcasta lasten kanssa?

Mitä tehdä lasten kanssa Alcudiassa?

Uima-altaalla nautiskelun ja rannalla köllöttelyn lisäksi Alcudian alueella on paljon tekemistä lapsiperheille.

Retkiä lähellä:

Hidropark: Suuri vesipuisto lähellä Alcudian kaupunkia.

Rancho Grande: Hevostila C’an Picafortissa, jonne järjestetään puolipäiväretkiä. Mahdollisuus ratsastaa ja paijata eläimiä. Illallisshow, johon kuuluu ruokailu ja ratsastusesitys.

S’Albuferan luonnonpuisto: Luonnonsuojelualue Playa de Murossa. Ilmainen sisäänpääsy, pääsylippu pitää lunastaa infosta. Suuri rämealue, jossa risteilee polkuja (rattaiden kanssa pääsee hyvin). Ihanteellinen lintujen bongailuun. Lapsiperheiden suosiossa mm. kilpikonnien ja monien taukopaikkojen ansiosta.

Alcudian vanhakaupunki: Sopivan pieni lapsillekin. Kaupunkia kiertää muuri, jonka päälle pääsee kävelemään. Taatusti hauskaa lapsista!

Alcudia, Mallorca

Alcudian vanhakaupunki on pieni mutta viehättävä.

Meriretkiä: C’an Picafortin ja Alcudian satamasta lähtee useita aluksia retkille, jotka kestävät muutamasta tunnista koko päivään. Pienille lapsille sopii esim. kahden tunnin retki, jossa käydään katsomassa Cap Menorcan niemen ”merirosvoluolia”.

Retkiä kauempana:

Palman akvaario: Suuri akvaario, jossa kuluu helposti koko päivä. Alcudian alueelta on kuljetus (n. 1 tunti) akvaarioon) kahdesti viikossa.

Tippukiviluolat: Näistä Mallorca on kuuluisa! Alcudian aluetta lähimmät tippukiviluolat sijaitsevat saaren itäosissa Canyamelissa. Vuokraa auto tai lähde järjestetylle retkelle.

Serra de Tramuntanan vuoristo: Upea vuoristoalue saaren länsipuolella. Vuokraa auto tai lähde järjestetylle retkelle. Sa Calobran kylä ja rotko siellä ovat käymisen arvoisia paikkoja lastenkin mielestä.

Sa Calobran rotko Mallorcalla

Sa Calobran rotko sijaitsee jylhän Serra de Tramuntanan vuoriston takana.

Formentorin niemi: Pollensan lähellä sijaitseva yksi Mallorcan ”tunnusmerkki”. Niemenkärjen päässä on majakka, josta on upeat näkymät.

Junalla Solleriin: Palman ja Sollerin kaupungin väliä kulkee aito 1920-luvun juna. 45 minuutin matkalla sukelletaan 13 tunneliin. Matkalla on ihanat maisemat ja junassa historiallinen tunnelma. Sollerin kaupunki on viehättävä vuoristokaupunki, josta voi jatkaa matkaa vanhalla raitiovaunulla (20 minuuttia) Port de Sollerin rannikkokaupunkiin. Port de Sollerissa on hienohiekkainen, lapsille sopiva uimaranta ja paljon mukavia rantaravintoloita.

Soller

Sollerin satamasta pääsee 20 minuutissa vanhalla ratikalla Sollerin vuoristokaupunkiin.

Lue myös: Yksin matkalla vauvan kanssa? Näin äiti pärjäsi kolmikuisen kanssa Roomassa

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X