Vapaa-aika 31.12.2016 Päivitetty 25.05.2023

Lasten ruokahoroskooppi – onko lapsesi nirsoilija vai pieni kulinaristi?

Neitsytlapsen ruokailu koettelee vanhempien hermoja, sillä lapsi kieltäytyy syömästä, jos muusi koskettaa kastiketta. Jousimies taas maistelee rohkeasti mausteisia ja eksoottisia ruokia. Lue, mitä horoskooppi paljastaa lapsesi ruokamieltymyksistä.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
Istock

Oinaslapsi (21.3.−20.4.) tarvitsee tasaisesti energiaa

Aktiivinen oinaslapsi tarvitsee ruokaa säännöllisesti, jotta hänellä riittää tasaisesti energiaa. Oinas uppoutuu leikkeihinsä niin intensiivisesti, että hän unohtaa nälkänsä. Kun oinaan verensokeritaso romahtaa, hän muuttuu vihaiseksi. Energiajuomat ja sokeri puolestaan saavat hänet hyperaktiiviseksi.

Oinas kärsii usein vatsavaivoista, joten hänen ruokavaliossaan on oltava paljon täysjyvää ja kasviksia. Valtavia proteiiniannoksia kannattaa välttää, vaikka oinas pitääkin kovasti lihasta, etenkin grilliherkuista.

Härkälapsi (21.4.−20.5.) koukuttuu sokeriin

Härkä on pienestä pitäen eläinradan herkkusuu. Härkälapsi on perso makealle, ja suklaa on parasta, mitä hän tietää. Härkään uppoaa uskomattomia määriä sokeria, ja vanhempien on vedettävä rajat lapsen napostelulle.

Hyvä uutinen on se, että härkä rakastaa kokkailua. Hänet saa innostumaan terveellisestä kotiruoasta, jos hän saa osallistua ruoanlaittoon. Varmista, että lapsen jokaisessa ateriassa on proteiinia. Kunnon ruoka auttaa pitämään sokerihimon kurissa.

Tiesitkö: Näin sokeri voi vahingoittaa lastasi

Kaksoslapsi (21.5. −21.6.) napostelee välipaloja

Kaksonen ei saa ruoasta samanlaista mielihyvää kuin esimerkiksi härkä. Hän leikki ruoallaan ja höpöttelee, kun annos jäähtyy lautasella. Vanhempien pitää kirjaimellisesti raahata kaksonen ruokapöytään ja vahtia, että lautanen tyhjentyy. Muuten ateriavälit venähtävät, kun kaksoslapsi häärää tietokoneella ja lueskelee.

Kaksonen korvaa ateriat välipaloilla, ja kouluiässä hän alkaa tuhlata viikkorahansa pikaruokaan. Tämäkin levoton horoskooppimerkki on pidettävä kaukana sokerista, ettei lapsi ala käydä kierroksilla.

Lue lisäksi: Koululaisen terveelliset välipalavinkit

Rapulapsi (22.6. −22.7.) on pieni kulinaristi

Rapu on ruokapöydässä unelmalapsi, sillä tämä horoskooppimerkki rakastaa ruokaa. Pitkään haudutetut padat ja keitot ovat ravun suosikkeja, mutta kiltti lapsi maistaa outojakin ruokia. Monista lapsista poiketen rapu pitää kalasta ja äyriäisistä. Ainoastaan vahvat mausteet, avokado ja kylmä sushi epäilyttävät häntä.

Rapu ei ole kovin liikunnallinen ja ruoka maistuu hänelle niin hyvin, että kotiruokaa kannattaa keventää. Älä käytä ylettömästi kermaa ja voita, ja opeta lapselle sopiva annoskoko lautasmallin avulla.

Lisää aiheesta: Näin ehkäiset lapsen ylipainoa

Leijonalapsi (23.7. −22.8.) herkuttelee luksuksella

Leijonalapsi hämmästyttää aikuisia herkuttelemalla eksoottisella ruoalla. Hän saattaa ilmoittaa lempiruoakseen mustekalan tai viiriäisenmunat. Pikkuleijona on myös erittäin laatutietoinen. Hän ei syö kevytjäätelöä tai kengänpohjaksi paistettua possua, vaan vaatii hyvää lihaa ja kermajäätelöä.

Leijonalapsi syö valtavasti, mutta ei liho, sillä hän on koko ajan liikkeessä. Älä kuitenkaan anna lapsen ahmia liikaa ja hotkia ruokaansa. Leijona nimittäin kärsii aikuisena usein korkeasta verenpaineesta ja närästyksestä.

Keskustele: Mitkä ovat lastenne lempiruoat?

Neitsytlapsi (23.8. −22.9.) ei syö outoa ruokaa

Neitsytlapsi on perheen nirsoilija. Hän ilmoittaa pontevammin, mitä hän inhoaa kuin kertoo, mistä hän pitää. Ruoan koostumus, ulkonäkö ja lämpötila ovat tärkeitä neitsyelle. Raaka-aineet eivät saa sekoittua lautasella, ja annoksen pitää olla selkeä. Neitsyt ei syö mitään outoa, limaista tai sitkeää, joten äyriäiset kannattaa unohtaa.

Neitsyt voi fiksoitua pariin suosikkiruokaan, joita hän haluaisi syödä päivästä toiseen. Miedot ja pehmeät maut ovat hänen suosikkejaan. Moni neitsytlapsi voisi elää pelkillä muroilla ja voileivillä.

Vaakalapsi (23.9. −22.10.) rakastaa aterian valmistelua

Esteettinen vaakalapsi rakastaa pöydän kattamista. Hän taittelee lautasliinat kauniisti ja suoristaa aterimet millintarkasti. Ateriaan liittyvät valmistelut kiehtovat häntä jopa enemmän kuin syöminen. Vaaka haluaa kuitenkin miellyttää aikuisia eikä jätä ruokaa lautaselle.

Vaa´an ruokamaku on aikuismainen, ja hänen lempiruokiaan ovat etikkasäilykkeet, oliivit ja voimakkaat juustot. Myös makeat jälkiruoat maistuvat hänelle, joten karkkipäivää kannattaa noudattaa tiukasti.

Hyviä vinkkejä: Näin kasvatat itsellesi apukokin

Skorpionilapsi (23.10. −22.11.) hotkii ja paastoaa

Skorpionilapsi suhtautuu kaikkeen ehdottomasti, myös ruokaan. Häntä on turha pakottaa syömään, jos hänellä ei ole nälkä tai ruoka ei miellytä. Jos hän taas haluaa tiettyä herkkua keskellä yötä, vanhemmat saattavat jopa järjestää sitä säästyäkseen loputtomalta mouruamiselta.

Skorpioni pitää mausteisista liharuoista ja kermaisista pastoista. Hän syö herkkujaan valtavasti, mutta jos ruoka ei maistu, lapsi voi paastota päiväkausia. On tärkeää, että hän söisi edes jotain pientä, sillä paastoaminen ja ahmiminen aiheuttavat ummetusta.

Jousimieslapsi (23.11. −22.12.) ei pelkää mausteita

Utelias jousimieslapsi maistelee ruokia rohkeasti. Hän pitää etenkin vahvasti maustetuista nuudeleista ja kanasta. Suurin haaste on saada supersosiaalinen lapsi pysymään pöydässä. Ruokailu nimittäin unohtuu, kun jousimiehen kaverit soittelevat ovikelloa.

Älä anna jousimiehen ampaista ulos heti, kun hän on tyhjentänyt lautasensa, sillä sääntö saa hänet ahmimaan. Istuta lapsi aloilleen ainakin vartiksi. Keskittykää syömiseen ja ruoan pureskeluun, keskustelkaa ja nauttikaa toistenne seurasta.

Kaurislapselle (22.12. −19.1.) kelpaa vain kotiruoka

Kauris on jo lapsena vanha sielu. Hänelle maistuvat suomalaiset kotiruoat, kuten keitot ja laatikot. Kaurislasta on turha pakottaa maistamaan kovin värikkäitä, maustettuja tai erikoisia ruokia. Ulkomaanmatkoilla lapsi elää ranskanperunoilla, jos hän ei halua syödä mitään outoa.

Ateriahetken rauhallisuus on kauriille tärkeää. Kiire ja melu voivat ahdistaa lasta niin, ettei syömisestä tule mitään. Treenatkaa syömistä ennen koulun alkua, ettei ateriointi suuressa ruokalassa ahdista stressiherkkää lasta.

Osallistu keskusteluun: Lapsi nirsoilee ja etsii ruoasta heti kaiken, mistä ei pidä

Vesimieslapsi (20.1. −19.2.) miettii ruoan alkuperää

Vesimies on pienestä pitäen tiedostava ja eettinen horoskooppimerkki. Hän voi järkyttyä kuullessaan, että lihapullat tehdään possusta. Vanhempien ei kannata yllättyä, jos vesimieslapsi ilmoittaa aloittavansa kasvissyönnin tai boikotoi tonnikalaa.

Vesimiehet pitävät kevyistä ruoista, kuten hedelmistä, marjasoseista ja puuroista. Varmista, että aktiivinen lapsi saa ruoastaan riittävästi energiaa ja proteiinia. Pähkinät, smoothiet ja itse tehdyt myslipatukat ovat hänelle käteviä välipaloja.

Tiesitkö tämän: Lapsi ja kasvisruokavalio – ota huomioon nämä asiat

Kalalapsi (20.2. −20.3.) syö myös silmillään

Kalojen luovuus ja herkkyys näkyvät hänen makuaistissaan ja tavassaan asetella ruoka lautaselle. Kalalapsi pitää esteettisistä ruoista, kuten värikkäistä hedelmistä. Hän innostuu leivonnasta ja loihtii niin upeita kakkuja ja vuokaleivoksia, että niitä on vaikea uskoa lapsen tekemiksi.

Kalojen lempiruoat ovat makeita, raikkaita ja kevyitä. Taaperona hän pitää keitoista ja hedelmistä, koululaisena jopa salaateista. Mehut ja limsat ovat kalojen heikkous. Vanhempien kannattaa valvoa, ettei lapsi lipitä niitä jatkuvasti.

Lähteet: Astrology and Zodiac Signs, Momstrology

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X