Vapaa-aika 31.05.2016 Päivitetty 21.08.2023

Lasten kanssa Tallinnassa – 5 vinkkiä hauskaan päivään

Kokosimme vinkit hauskan päivän viettoon Tallinnassa lasten kanssa.

Teksti
Saga Wiklund
Kuvat
123RF, Andres Teiss ja Saga Wiklund

1. Tallinnan eläintarha

Tallinnan eläintarhan ylpeyden aihe ovat norsut, joita pääsee tarkkailemaan tornista. Eläintarhassa riittää katsottavaa matelijoista sarvikuonoihin, apinoihin, jääkarhuihin ja hyönteisiin, joten kiertelyyn kannattaa varata runsaasti aikaa. Alue on suuri, joten pikkulapsille tarvitaan rattaat. Paikan päältä saa myös vuokrata puisia vetokärryjä.

Lasten eläintarhassa pääsee silittelemään kääpiövuohia ja muita pieneläimiä.

Eläintarha sijaitsee kaupungin länsiosassa Rocca al Maren kauppakeskuksen lähellä, osoite on Paldinski maantee 145.

Alle kouluikäiset ilmaiseksi, koululaiset 5 e, aikuiset 8 e, perhelippu 20 e. Eläintarha on avoinna joka päivä, lipunmyynti kello 9–18.

Tallinnan eläintarha

2. Zoo-seikkailupuisto

Tallinnan eläintarhan alueella sijaitsee myös uusi Zoo-seikkailupuisto, jossa on naperorata yli kaksivuotiaille. Radalla lapsi on turvaköysissä, joiden kiinnikkeitä aikuisen täytyy siirrellä lapsen edetessä radalla.

Teini-ikäisille ja aikuisille on myös omat radat, jotka kulkevat jopa puiden latvojen tasalla.

Seikkailupuistossa vierähtää hyvin vaikka puolet päivästä. Mukaan kannattaa ottaa piknik-kassi siltä varalta, että nälkä yllättää kiipeilijät.

Lasten päivälippu (2–6 vuotiaille) 7 e, aikuisen päivälippu 21 e, perhelippu (2 aikuista ja 3 lasta) 65 e. Zoo-seikkailupuisto on avoinna ma–pe kello 10–18 ja la–su kello 10–18.

Lue myös: Lasten kanssa Ahvenanmaalle

Zoo-seikkailupuisto Tallinnassa

3. Nuku-museo

Tallinnan nukketeatterimuseo Nuku esittelee teatterinukkeja kaikkialta maailmasta. Nukun tunnelma on omintakeinen, samalla kertaa leikkisä ja hienostunut. Monet nukeista ovat todellisia käsityötaidon näytteitä. Museon yhteydessä toimii myös nukketyöpajoja.

Alle 3-vuotiaat ilmaiseksi, yli 3-vuotiaat ja aikuiset 6 e, perhelippu (2 aikuista ja 1 alle 16-vuotias lapsi) 17 e. Avoinna ti–su kello 11–18, osoite Nunne tänav 8.

Nuku-museo Tallinnassa

4. RaatihuoneentoriMaiasmokk-kahvila Tallinnassa

Tallinnan Raatihuoneentori (Raekoja plats) oli jo 1300-luvun alussa Tallinnan hansakaupungin sydän, ja siellä voi edelleen aistia historian havinaa.

Torin laidalla sijaitsee kuuluisa kahvila Maiasmokk. Kahvilan yläkerrassa sijaitsee Kalevin marsipaanimuseo, jossa voi tutustua marsipaanin historiaan ja myös sen tekemiseen. Maiasmokk on avattu vuonna 1864, ja se on kaupungin vanhin edelleen toimiva kahvila. Osoite on Pikk 16.

5. Kadriorgin palatsi ja puisto

Kadriorgin upea puisto suihkulähteineen, joutsenlampineen ja ruusutarhoineen on yksi Tallinnan vetonauloista. Puistossa sijaitsee myös Venäjän tsaarin Pietari Suuren rakennuttama barokkipalatsi, jossa on hieno, klassinen taidekokoelma. Kadrioru kunstimuuseumin osoite on A. Weizenbergi 37.

Puiston laidalla on myös lasten leikkipaikka ja Miiamilla-museo. Se on 311-vuotiaille lapsille suunnattu leikki- ja puuhapaikka.

Kadriorgissa sijaitsee myös Tallinnan modernin taiteen museo Kumu osoitteessa Valge 1.

Poikkea vielä lasten kanssa japanilaiseen puutarhaan ja nauti kuppi kahvia jossakin alueen viihtyisistä kahviloista.

Lue myös: Autolla lasten kanssa Tukholman lähialueille

Kadriorgin palatsi Tallinnassa

Lue myös: 9 säästövinkkiä perhelomalle

Lisätietoa:
Tallinnan kaupungin matkailusivusto (suomeksi), Viron valtion matkailusivusto (suomeksi)
Bussien reitit ja aikataulut
Kylpylähotelli lähellä keskustaa: Tallink Spa & Conference 
Tallink Shuttlen aikataulut

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X