Vapaa-aika 08.05.2020 Päivitetty 18.08.2023

Mihin kesällä pääsee lasten kanssa? Ainakin nämä auki – ”Saimme juuri ensimmäisen luokkaretkivarauksen”

Turvavälejä, tehokasta siivousta ja desinfiointia sekä rajattuja kävijämääriä. Näillä kesän kohteet varmistavat koronatartunnan ehkäisemisen.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock

Kesätekemistä lapsille?

Moni pienen kesälomalaisen perhe saattoi huojentua, kun hallitus näytti maanantaisessa tiedotustilaisuudessaan vihreää valoa monien kesälomakohteiden avaamiselle kesäkuussa.

Edellytyksenä huvipuistojen, eläintarhojen, museoiden, uimahallien ja kirjastojen toiminnalle on se, että koronavirustartunnan ehkäiseminen otetaan huomioon.

Käytännössä tämä tarkoittaa turvavälejä, tehokasta siivousta ja desinfiointia sekä rajattuja kävijämääriä.

Koronatoimista on tulossa nopeasti arkea muun muassa ulkokiipeilypuisto Flowpark Turussa, joka avaa ovensa aivan ensimmäisten joukossa 15.toukokuuta. Ulkoharrastuspaikat saavat hallituksen luvalla käynnistää toimintansa jo toukokuun puolivälissä.

– Jo ennen koronavirusta olemme pesseet kypärät käytön jälkeen höyrypesureilla, joista ei jää välineisiin ylimääräisiä kemikaaleja. Pandemian myötä keitämme pöpöt pois kuumalla höyryllä myös kiipeilyssä tarvittavista sulkurenkaista, kertoo puiston toimitusjohtaja Janne Kalhama.

Kiipeillessä turvavälejä noudatetaan ilman pandemiaakin, mutta jonottajille merkataan paikat, joissa odottaa omaa vuoroaan.

Ensimmäinen luokkaretkivaraus

– Otamme puistoon kerrallaan huomattavasti vähemmän asiakkaita kuin normaalisti, Flowparkin Kalhama kertoo.

Myös Linnanmäen huvipuisto on ilmoittanut avaavansa ovensa piakkoin ja käyvänsä parhaillaan Aluehallintoviraston kanssa neuvotteluja pandemian edellyttämistä turvatoimista.

– Voimme rajata asiakasmääriä ja ohjata jonotusta tarvittavin suojavälein. Tulemme lisäämään hygieniaohjeistusta ja huolehdimme erityisen hyvin huvipuiston hygieniasta erilaisin toimenpitein, Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo tiedotteessa.

Erityistoimien suunnittelu onkin monissa huvikohteissa aloitettu jo aikaisin keväällä.

Flowpark Turusta kerrotaan, että kiipeilyhanskat kuuluvat tällä kaudella lipun hintaan. Myös käsidesejä tulee olemaan saatavilla.

Kesätekemistä lapsille

Kesätekemistä lapsille löytyy korona-ajasta huolimatta. Kuva: iStock

Vaikka tilanne vaatii kesän kohteilta paljon, piristäviä uutisiakin on ilmassa.

– Saimme juuri ensimmäisen luokkaretkivarauksen ensi kesälle. Varauksia toki oli ennen pandemiaa tehty, mutta kaikki peruuntuivat poikkeustilan alettua.

Entä Muumimaailma tai Särkänniemi?

Naantalin Muumimaailma avaa ovensa 6.6. Myynnissä on epidemiatilanteesta johtuen vain yhden päivän lippuja. Useat kesäkohteet, kuten Särkänniemi, eivät ole vielä ilmoittaneet, milloin ne ovat avoinna kävijöille.

Ähtärin eläinpuiston ja Korkeasaari avaavat ovensa 1. kesäkuuta.

Korkeasaaren eläinpuiston mukaan asukkien arki on jatkunut pandemiasta huolimatta normaalina. Työntekijöiden olosuhteisiin on tehty pieniä muutoksia:

– Tartunnan riskiä on minimoitu jakamalla työntekijöitä useampiin, toisistaan erillään oleviin taukotiloihin, pitämällä kokoukset etäkokouksina sekä siirtämällä toimistotyöntekijöitä etätöihin, puisto kertoo sivuillaan.

Artikkelia päivitetty 26.5.2020.

Lue myös: Vauva vihaa aurinkolaseja? Optikko tietää 5 kikkaa, joilla rillit pysyvät jopa taaperon päässä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X