Vapaa-aika 03.07.2019 Päivitetty 13.08.2019

Missä näet livenä Tatun ja Patun? Entä Tuhkimon? Lasten kesäteatterit ovat juuri nyt vilkkaimmillaan – löydä omasi

Kun saa istua vanhemman ­sylissä kesäteatterin penkillä ja jännittää ­tarinan kulkua, sitä ei hevin unohda. Muista pakata mukaan sadetakki!

Teksti
Toimitus

Tuhkimo

Vaikka Tuhkimo-sadun osaisi jo sanasta sanaan­ ulkoa, se saa yhä edelleen katsojan jännittämään, ehtiikö Tuhkimo juhliin ja mahtuuko kenkä hänen jalkaansa. Vuoroin tomua ja säihkettä tarjoileva näytelmä sopii koko perheelle, ja sen pääroolissa nähdään näyttelijä Alina Tomnikov.

Taaborin kesäteatteri, Nurmijärvi, 18.7.–1.8.

Rölli

Pelastakaa Röllimetsä

Röllimetsä on vaarassa hukkua turhaan roinaan ja roskaan. Rölli lähtee keijuystävänsä kanssa pelastamaan tilannetta, mutta onko jo liian myöhäistä? Koko perheelle sopivassa satunäytelmässä on hullunkuristen hahmojen ja vauhdikkaan menon lisäksi myös tärkeä sanoma kulutuksesta.

Kasinonsaaren kesäteatteri, Savonlinna, 28.6.–21.7.

Pekka Töpöhäntä

Pekka Töpöhäntä Amerikassa

Mitä tapahtuu, kun lukuisista tarinoista tuttu Pekka Töpöhäntä lähtee Amerikkaan? No ainakin hän tapaa siellä uusia katteja, kuten Mary Kermakuonon. Katsomon penkillä saa jännittää Gangsteri Kissan puuhia ja sitä, miten Pekan reissu villissä lännessä sujuu. Sopii kaiken ikäisille lapsille.

Laaja­salon Huvilateatteri Helsinki, 24.7. –18.8.

Tatun ja Patun Suomi Pyynikin kesäteatteri 2019

Tatun ja Patun Suomi

Pyynikin kauniissa maisemissa seikkailevat tänä kesänä monen lapsen suosikkihahmot Tatu ja Patu. Koko perheen näytelmässä Outolasta kotoisin oleva kaksikko testaa muun muassa mökkikulttuurin, ruisleivän ja muita löydöksiä maasta nimeltä Suomi.

Pyynikin kesäteatteri, Tampere, 4.7.–5.8.

Mimmi-lehmä

Mimmi-lehmä ja varis

Itähelsinkiläisen Puotilan kartanon idylliselle pihamaalle avataan kesäksi teatteri, joka on juuri sopivan kokoinen pikkuisille katsojille. Tänä kesänä siellä esitetään musiikilla höystetty iloinen tarina Mimmi-lehmästä ja variksesta.

Puotilan kesäteatteri, Helsinki, 27.6.–11.8.

Herra Hakkarainen

Herra Hakkaraisen seitsemän ihmettä

Mauri Kunnaksen kirjoista tuttu unissakävelijä Herra Hakkarainen voittaa matkan maailman ympäri ja ottaa reissukaverikseen Masa Marsun. Maailman ihmeisiin tutustuminen ei tietenkään suju ystävyksiltä ilman kommelluksia!

Ruissalon Tapahtuma­telakka, Turku, 4.7.–2.8. Esitykset myös Seinäjoella 21. ja 28.7.

Peter Pan

Peter Pan

Joensuun Sinkkolaan avautuu kesäksi Mikä-Mikä-Maa, jossa kuka vain voi olla mitä vain. Sinne johdattaa tietenkin Peter Pan. Ennen esitystä tai väliajalla voi tutustua ilmaiseksi viereisen kotieläinpihan asukkaisiin, vaikkapa kukkoon nimeltä Peter Pan.

Teatteri-Traktori, Joensuu 29.6.–18.8.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X