Vapaa-aika 02.12.2022

Muistipeli lapsille – valitse sopiva helppojen, keskitasoisten ja haastavien pelien joukosta

Hauskoja pelihetkiä muistipelien parissa!

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Muistipeli lapsille on kivaa ajanvietettä, joka haastaa pientä pelaajaa sopivasti. Kuvakorttien yhdistely on sekä hauskaa että hyödyllistä puuhaa.

Muistin eri osa-alueiden lisäksi muistipeli harjoittaa lapsen päättely- ja reagointikykyä. Muistipeli tarjoaa lapselle myös onnistumisen kokemuksia, kun kaikki kuvaparit on saatu yhdistettyä.

Lue myös: Arvoituksia lapsille – 20 hassua pulmaa ajanvietteeksi koko perheelle

Tähän artikkeliin on koottuna eri tasoisia muistipelejä lapsille. Pelien taso vaihtelee helpon, keskitason ja haastavan välillä. Helpoimmissa peleissä on kahdeksan kuvaparia, haastavissa 15.

Muistipeli on loistava viihdyke, johon lapsi voi keskittyä hetkinä, jolloin vanhemman keskittymistä vaaditaan toisaalla. Vanhempi ja lapsi voivat tehdä näitä muistipelejä myös yhdessä, jolloin pelihetkestä muodostuu yhteistä laatuaikaa.

Skrollaa alemmas, niin pääset valitsemaan sopivan tasoisen muistipelin, jonka teema miellyttää lasta.

Helppo muistipeli lapsille

Tässä muistipelissä on kahdeksan kuvaparia. Kuvat ovat piirrettyjä eläimiä.

Keskitason muistipeli lapsille

Tämä lasten muistipeli on edellistä peliä astetta haastavampi, sillä se sisältää 12 kuvaparia. Kortit esittävät piirrettyjä eläimiä.

Haastava muistipeli lapsille

Tämä muistipeli sisältää jo 15 kuvaparia. Nämäkin kortit esittävät piirrettyjä eläimiä.

Valokuvamuistipeli: maatilan eläimet

Muistipeli lapsille on pienten mielestä parhaimmillaan, kun siinä esiintyy kuvakirjoista ja lastenohjelmista tuttuja eläimiä. Tässä muistipelissä on oikeita valokuvia maatilan eläimistä.

Valokuvamuistipeli: hedelmät

Tämä muistipeli saa veden suorastaan herahtamaan kielelle! Kuvakorteista lapsi voi tunnistaa jokapäiväisiä hedelmiä sekä oppia tunnistamaan muutaman uuden tuttavuuden.

Kaipaatko lisää tekemistä lapselle?

Jos Kaksplussan jokainen muistipeli lapsille on jo pelattu moneen kertaan läpi, voit viihdyttää lasta esittämällä hänelle hauskoja arvoituksia. Arvoitukset kehittävät kielellistä ymmärrystä sekä loogista päättelykykyä.

Takuuvarmat naurut puolestaan saa lukemalla vitsejä. Aikuista ne eivät välttämättä naurata, mutta lasta ne huvittavat senkin edestä!

Sen sijaan jos lapsella tuntuu olevan liikaa energiaa paikoillaan istumiseen, voit tarjota hänelle pieniä tehtäviä ajanvietteeksi.

Lue myös: Suujumppa auttaa lasta löytämään ärrän ja ässän – 8 hauskaa harjoitusta

Kotiliesi.fi: Huono muisti nuorella – milloin työikäisen kannattaa huolestua muistin pätkimisestä?

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X