Vapaa-aika 24.07.2019 Päivitetty 13.08.2019

Muumit läkähtyvät Naantalissa – Puuhamaan pomo: ”Nalle ei ole helteillä ensimmäinen kärsijä”

Puuha-Nallen pomo on luvannut kaksi ylimääräistä helletaukoa. Loppuviikosta pitkin Suomea hätyytellään 30 asteen lämpörajaa.

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
Muumimaailma

Kuka pelastaisi muumit?  Nuoret kesätyöläiset hikoilevat haisuli- tai muumipuku päällä Naantalin Muumimaailmassa, missä tämän hetken helteet ovat ennusteissa kipuamassa loppuviikosta yli 30 asteen.

Viime kesän pitkistä helteistä on opittu, että tuulettimia pitää olla enemmän jo valmiina, ja lisäksi ”Muumimamman mehua” täytyy olla juotavissa monilla pisteillä työntekijöiden saatavilla.

– Maskotit pääsevät lepäämään ilmastoituun tilaan aina kun haluavat. Koko henkilökunnalle lisätään taukoja, kertoo markkinointijohtaja Ann-Karin Koskinen helleviikon järjestelyistä.

Koskinen tietää omasta kokemuksesta, miten hiki virtaa maskottiasun sisällä. Karvapuvut Hemulista Nipsuun ovat pahimpia pätsejä, mutta ei Pikku Myyn peruukkikaan ”mikään vilpoisin ole”.

Koskisen mukaan asuja pidetään tavallisesti 20–30 minuuttia kerrallaan, mutta viilenemään on lupa poistua aiemminkin, jos oma olo on mahdottoman tukala. Muumien karvaturkin alle kuuluu myös muotoa tuova aluspuku, mutta se ei ota kiinni ihoon.

Entä kuka lohduttaisi Puuha-Nallea?

Puuhamaan puistonjohtaja Ilkka Vaskion mukaan nalle kyllä pärjää. Teddyasussa tehdään viisi tervehdyskierrosta päivässä – helteillä keikan voi tehdä välillä eri työntekijä ja normaalia lyhyempänä. Enemmänkin Vaskiota huolettaa muiden kesätyöläisten kuten ulkovalvojien jaksaminen auringon poltteessa.

– Nalle ei ole tässä ensimmäinen, joka joutuu kärsimään. Kaksi ekstrataukoa per päivä ollaan työntekijöille luvattu, että pääsevät useammin viilentymään, Vaskio sanoo.

Miten lapset jaksavat kuumalla huvipuistossa?

Muumimaailman Koskinen vinkkaa viilentymispaikkoja lapsiperheille kaikkein korventavimpina kesäpäivinä:

• Saaressa on metsää, jonka puiden varjoon on hyvä levittäytyä viilentävälle piknikille

• Muumitalosta lankeaa hyvä isompi varjo. Varjokohtaa mukaillen myös maskotit valitsevat, missä mieluiten tervehtivät lapsia.

• Muumimaailman yhteydessä on kaksi uimarantaa eikä kummallakaan ole toistaiseksi levää. Uikkarit siis mukaan.

• Tänä kesänä on erityistä syytä pyhiinvaeltaa myös viileään Mörön luolaan. Kiekkokaukalosta tuttu lajitoveri Marko Anttilakin kävi.

Lue myös: Huvipuistot vertailussa (Munakoisoni ja minä -blogi)

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X