Vapaa-aika 15.03.2024

Nämä 12 poseerausta onnistuvat perhekuvissa aina – kokeile seuraavan kerran kameran edessä!

Kohenna perhepotrettiesi laatua näillä helpoilla poseerauksilla, jotka jokainen osaa harjoittelematta.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Hetket ovat ohikiitäviä ja lapset vain vähän aikaa pieniä. Siksi niiden otosten, jotka tallentavat perheen vaiheita, soisi onnistuvan mahdollisimman hyvin.

Sekä ammattivalokuvaajan pakeilla että tee se itse -kuvauksissa muutama niksi auttaa toivotun lopputuloksen saavuttamisessa. Voit ammentaa inspiraatiota esimerkkikuvista ja alla olevista vinkeistä.

1. Marionetti

Tämä poseeraus on vaivatonta toteuttaa niin taaperon kuin vauvan kanssa. Kuvan voi rajata niin, että aikuinen näkyy kokonaan tai hänestä näkyy vain osa. Kameraan tallentuu iloisia ilmeitä, sillä pikkulapsesta on lähes poikkeuksetta mukavaa tepastella ympäriinsä!

2. Poski poskea vasten

Klassinen poseeraus, joka toimii hyvin niin perhe-, sisarus-, pariskunta- kuin vauvakuvissa. Tämän asennon vahvuus on se, että lopputuloksesta välittyy kuvattavien läheisyys. Poseeraus toimii myös silloin, kun lapsia on useampi.

3. Nenä nenää vasten

Ihana idea niin sisaruksille, pariskunnille kuin lapsen ja vanhemman yhteiskuvaan. Kuten poseeraaminen poski poskea vasten, nenien tuominen vastakkain ilmaisee perheenjäsenten välistä läheisyyttä. Tämä asento saa lapset usein nauramaan, mikä on tietenkin plussaa.

4. Leikkihetki

Leikkimisen tallentaminen kameraan on lyömätön tapa saada aikaan aitoja tilannekuvia ja vieläpä sellaisia, joissa lapsi on hyvällä tuulella. Leikin lomassa kaikki rentoutuvat, jolloin lopputulos näyttää vaivattomalta.

5. Taputusleikki

Mikäli kuvausta varten ei voi laittaa leikkejä pystyyn, ainakaan taputtamista ei estä mikään! Taputusleikin ja kämmenien läpsyttely vastakkain saa hymyn niin aikuisten kuin lasten huulille. Lisäksi taputtelu voi auttaa pientä lasta jaksamaan kameran edessä. Taputusleikin lomassa harvoin katsotaan suoraan kameraan, joten ihania tilannekuvia on luvassa.

6. Kellahdus

Maassa, lattialla tai vuoteella makoilu on muunneltavissa moneksi. Kuvaan mahtuu periaatteessa rajaton määrä ihmisiä, ja katseen voi suunnata niin kameraan, kanssamakoilijoihin kuin kaukaisuuteenkin. Silmiä voi pitää myös kiinni. Makuulla poseeraus toimii hyvin vauvatalouksissa, jossa perheen pienin viihtyy parhaiten selällään.

7. Lentokone

Klassikko kaikissa perheissä, jossa lapset ovat riittävän pieniä ja kevyitä nosteltaviksi. Toimii hyvin kahden henkilön kuvissa tai osana isompaa perhepotrettia. Myös tämä poseeraus mahdollistaa moneen suuntaan katsomisen.

8. Kiepsahdus  

Pieni liike ja lasten aito riemu näyttävät valokuvissa kivoilta. Tanssiposeeraus luonnistuu niin sisä- kuin ulkotiloissa ja sopii kaikenikäisille.

9. Selkähali

Halaaminen näyttää kuvissa hyvältä, koska se tuo kuvaan kerroksellisuutta. Selkähalaus on helposti muunneltavissa: lasta voi pitää reppuselässä tai lapsi voi olla kuvan etualalla niin, että vanhempi halaa häntä takaa.

10. Suukko

Maailman helpoin poseeraus, jonka kaikki osaavat! Toisinaan suukkokuviin tallentuu erityisen söpöjä ilmeitä, joten kuvausten lomassa on hyvä idea moiskautella pusuja kokeeksi.

11. Kävelyretki

Käveleminen tuo kuvaan liikettä, aitoutta ja muunneltavuutta. Perhe voi olla selin kameraan tai vaihtoehtoisesti kävellä sitä kohti, linssiin voi katsoa tai katseen voi suunnata muualle ja kuvauspaikan upeudessa on vain paikallistuntemus rajana.

12. Yli olan -halaus

Tämä poseeraus tuo kuvaan kauniisti kerroksellisuutta ja ilmentää kuvattavien läheisyyttä. Poseeraus sopii kaikille perheenjäsenille iästä riippumatta. Olkapään yli voi kurkkia useampi kuin yksi perheenjäsen.

Lue myös: Helpot ja hauskat vauvakuvat – tee se itse! 10 söpöä ideaa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X