Vapaa-aika 27.04.2017 Päivitetty 25.05.2023

Nämä ovat eri horoskooppimerkkien vahvuudet isänä – onko kumppanisi hellä härkäisä vai leikkisä kaksosisä?

Härkäisä osoittaa rakkautensa paijaamalla ja halimalla lapsia. Kaurisisä on pidättyväisempi, mutta kohtelee jokaista lastaan tasavertaisesti eikä suosi ketään. Miesten parhaat puolet paljastava horoskooppi kertoo, mitkä ovat kumppanisi vahvuudet isänä.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
iStock

Oinasisä (21.3.−20.4.) pursuaa positiivista energiaa

Oinas on yksi tähtiradan positiivisimmista horoskooppimerkeistä. Hänen elämässään ei ole esteitä, ainoastaan kiinnostavia haasteita, jotka on tehty ratkottaviksi. Oinasmies opettaa samaa asennetta lapsilleen, sillä hän uskoo, että asenne ratkaisee kaikki ongelmat.

Oinas on myös äärettömän energinen. Tämä isä jaksaa peuhata, pelata ja juosta lasten kanssa aamusta iltaan. Kun hän on lasten kanssa, hän on 200-prosenttisesti läsnä.

Oinas rakastaa urheilua ja kilvoittelua. Häntä ei harmita herätä viikonloppuna viemään lapsia harrastuksiin, ja kisoissa hän tsemppaa heitä kuuluvasti kentän laidalla. Oinasisä on kannustava, ja hän karistaa epäonnistumisen aiheuttaman harmin nopeasti lapsen mielestä.

Lue myös: Nämä 11 asiaa kertovat, että lapsellasi on mahtava isä

Härkäisä (21.4.−20.5.) ei pihtaile hellyyttään

Isyys on härkämiehen elämän tärkeimpiä etappeja. Vaikka härkä on perusluonteeltaan mukavuudenhaluinen, isyys nostaa esiin tämän miehen epäitsekkään puolen. Lapset ovat härälle maailman tärkein asia, ja hän näyttää sen päivittäin.

Härkäisä pussaillee, hellii ja paijaa pienokaisiaan. Hän vaatii lapsiltaan hyvää käytöstä, mutta se ei ole hänen rakkautensa ehto. Hänen sylinsä on aina avoin, vaikka lapsi hölmöilisi. Härkä painottaa, että lapsi ei ole huono, vaikka hänen käytöksensä olisi joskus kehnoa.

Hellyys ja jämäkkyys yhdistyvät härkämiehessä ihanteellisella tavalla. Hän vaatii lapsiltaan sinnikkyyttä ja hyvää moraalia, mutta aikuinenkin lapsi saa häneltä aina lohtua.

Lue myös: 10 asiaa, joiden tulisi olla kunnossa lapsiperheessä

Kaksosisä (21.5.−21.6.) eläytyy satujen maailmaan

Kaksosmiehen huumorintaju, verbaalisuus ja mielikuvitus puhkeavat kukkaan, kun hänestä tulee isä. Kaksoset on älykäs ja leikkisä. Hän rakastaa kirjoja ja on täysillä mukana lapsen mielikuvitustarinoissa. Itse asiassa hän uskoo niihin melkoisesti itsekin.

Kaksosisä jaksaa lukea lapsille. Kun satu tulee tutuksi, hän alkaa keksiä tarinaan vaihtoehtoisia loppuja. Hän huvittaa lapsia myös nukkeleikeillä, teatterikäynneillä ja elokuvilla.

Kirjojen lisäksi kaksoset rakastaa tietokoneiden kanssa puuhailua. Kaksosisä ei valita lasten pelaamisesta. Sen sijaan hän käyttää paljon aikaa löytääkseen lapsille älypelejä, jotka kehittävät heidän luku-, kieli ja matematiikantaitoaan.

Lue myös: Näin satu kehittää lasta

Rapuisä (22.6.−22.7.) opettaa vastuullisuutta

Rapumies on kaikin puolin tunnollinen ja kunnollinen. Kun hänestä tulee isä, perheestä tulee hänen elämänsä keskipiste. Rapu ei osoita tunteitaan kovin räiskyvästi, mutta kuorensa alla hän on äärimmäisen omistautunut läheisilleen.

Rapuisä opettaa sitoutumista ja suoraselkäisyyttä myös lapsilleen. Hänen perheessään lupaukset pidetään, ja jokainen kantaa kortensa yhteiseen kekoon. Ravun kasvatustyyli ei kuitenkaan ole ankara, vaan hän ohjailee lapsia hellästi ja kärsivällisesti.

Rapuisä opettaa lapsilleen myös hyviä käytöstapoja. Hän ei hyväksy huutamista tai tönimistä, ja hänen pinnansa saa venyttää äärimmilleen, jotta hän räjähtäisi.

Lue myös: Isähoroskooppi – minkä tähtimerkin kanssa kannattaa perustaa perhe?

Leijonaisä (23.7.−22.8.) valaa lapsiin itseluottamusta

Leijona on valovoimainen horoskooppimerkki, joka saa energiaa sosiaalisuudesta. Perhe on leijonaisälle tärkeä, sillä hän tuntee olonsa turvalliseksi omassa laumassaan. Vaikka leijona on voimakas auktoriteetti, hän myös kannustaa ja kehuu lapsiaan.

Rohkaiseva leijonaisä osaa valaa arkaan lapseen henkistä ja fyysistä itseluottamusta. Hän osallistuu kaikkiin lasta jännittäviin asioihin ja näyttää esimerkkiä, oli kyse sitten kuperkeikan tekemisestä tai vieraiden tervehtimisestä.

Leijonamies opettaa lapselleen myös lojaaliutta. Leijona on valmis venymään lähimmäistensä vuoksi ja opettaa lapsen muistamaan aina muiden hyvät teot.

Lue myös: Nämä 3 lausetta riittävät kasvattamaan lapselle hyvän itsetunnon

Neitsytisä (23.8.−22.9.) laittaa perheen tarpeet ykköseksi

Neitsytmiehet ovat luonteeltaan hoivaavia perfektionisteja. He eivät osaa aina kertoa, miten paljon perhe heille merkitsee, mutta he osoittavat rakkautensa huolenpidolla. Neitsytisä korjaa polkupyörät, tarkistaa veroilmoitukset ja huolehtii, että jääkaappi on täynnä.

Neitsyet ovat joskus ylivarovaisia, mutta parhaimmillaan tämä isä opettaa lapsilleen malttia ja realismia. Hän velvoittaa lapset hoitamaan koulutyönsä, mutta ei odota näiltä uskomattomia suorituksia. Lapset kelpaavat neitsytisälle omana itsenään.

Neitsyt huomioi myös puolisonsa ja osallistuu oma-aloitteisesti arjen pyörittämiseen. Jos työtilanne sallii, neitsytmies jää mielellään koti-isäksi hoitamaan lapsia.

Lue myös: Isän tarina: Olen elänyt pikkulapsiaikaa pian 20 vuotta

Vaakaisällä (23.9.−22.10.) on uskomattomat hermot

Vaa’at ovat tunnettuja rauhallisesta ja miellyttävästä luonteestaan. Vaikka ruuhkavuodet rasittaisivat vaakamiestä, hän ei pura väsymystään perheeseensä. Hermojen hallinta on hänelle kunnia-asia, ja hän haluaa opettaa lapsilleen itsehillintää.

Kun uhmaikäinen kiukkuaa tai murkku vinoilee, vaakaisä laskee mielessään sataan. Hän ei lähde mukaan riitoihin, vaan etsii rakentavia ratkaisuja. Hän keksii loistavia kompromisseja, eivätkä lapset aina edes huomaa, että isä sanoi viimeisen sanan.

Vaakamies on hyvä tasapainottaja temperamenttiselle puolisolle. Hän saa ongelmat vaikuttamaan aina hieman pienemmiltä ja tuo valoa harmaisiin päiviin.

Lue myös: Näin hillitset itsesi uhmaikäisen kanssa – 7 vinkkiä

Skorpioni-isä (23.10.–22.11.) asettaa turvalliset rajat

Skorpioni on yksi emotionaalisimmista horoskooppimerkeistä. Perhe, lapset ja rakkaus ovat hänelle pyhiä asioita, joiden edelle ura ei kiilaa.

Kun skorpionista tulee isä, hänessä herää voimakas suojeluvietti. Hän on kuin kallio, johon perhe voi luottaa aina. Skorpioni-isä tietää, että rajat ovat suurempi rakkaudenosoitus kuin täysi vapaus. Hän asettaa lapsille sääntöjä joskus turhan innokkaasti, mutta ei tee tätä ilkeyttään.

Skorpionimies on erittäin herkkä. Hänellä on lähes yliluonnollinen kyky aistia muiden perheenjäsenten tunteet. Hän huomaa pienistäkin eleistä, jos jokin painaa lapsen mieltä. Tämä ovela isä hoksaa myös nopeasti, jos häntä yritetään huijata.

Lue myös: Isä, näin kasvatat onnellisen tyttären

Jousimiesisä (23.11.−22.12.) rohkaisee lasta seikkailemaan

Matkustelua ja työntekoa rakastava jousimies tulee isäksi usein kypsemmällä iällä. Tämä isä haluaa tutkia maailmaa lasten synnyttyäkin. Hän ei kuitenkaan huitele omissa menoissaan, vaan ottaa lapset mukaan kaikkialle.

Jousimies ei pohdi, voiko vauvan kanssa lähteä kaukomatkalle – tietenkin voi! Hän rohkaisee lapsiaan seikkailemaan, tutustumaan uusiin ihmisiin ja toteuttamaan unelmiaan. Hän uskoo, että omatoiminen persoona pärjää kaikkialla, ja isän rohkeus tarttuu lapsiin.

Jousimies on erittäin vilpitön ja suora. Jos lapsi jää kiinni valehtelemisesta, isä pitää hänelle pitkän puhuttelun. Jousimies ei ole ankara, mutta hän vaatii perheeltään rehellisyyttä.

Lue myös: Lomalle taaperon kanssa – 10 testattua vinkkiä

Kaurisisä (22.12.−19.1.) kohtelee lapsia tasavertaisesti

Kauris on käytännön ihminen, jolla on tiukka moraali. Perheen turvallisuus ja hyvinvointi ovat hänelle kaikki kaikessa. Kaurisisän on vaikea puhua tunteistaan, mutta hän miettii jokaista tekoaan myös lastensa ja puolisonsa näkökulmasta.

Kaurisisällä ei ole suosikkeja eikä hän vertaile lapsia toisiinsa. Kaikilla on samat oikeudet, velvollisuudet, palkinnot ja rangaistukset. Kauris ei hyväksy kiroilua ja rumia puheita. Hän ei anna lasten haukkua toisiaan, vaan kannustaa näitä yhteistyöhön.

Perheen taloudellinen pärjääminen on kaurismiehelle tärkeää. Hän perustaa lapsille säästötilit ja opettaa näille rahan arvoa viikkorahalla, jonka saaminen edellyttää kotitöihin osallistumista.

Lue myös: Näin opetat lapselle rahan käyttöä ja arvoa

Vesimiesisä (20.1.−19.2.) korostaa suvaitsevaisuutta

Vesimies on hiljaisella tavalla vahva persoona. Hän arvostaa yksilöllisyyttä ja pitää erilaisia maailmankatsomuksia rikkautena, ei uhkana. Vesimiesisä haluaakin opettaa myös lapsilleen suvaitsevaisuutta ja avarakatseisuutta.

Vesimies on oman tiensä kulkija, joka ei yritä kasvattaa lapsestaan kaksoisolentoaan. Tämä isä ei säikähdä, jos poika ilmoittaa haluavansa balettitunnille tai tyttö intoilee kaivinkoneista. Hän ostaa pojalle tyynesti trikoot ja vie tytön retkeilemään rakennustyömaalle.

Vesimiehen boheemius saa muun perheen välillä ärtyneeksi, mutta se opettaa muille rentoutta. Jokaista leivänmurua ei tarvitse metsästää imurilla, vaan välillä voi levätä ja unelmoida.

Lue myös: Nämä 5 merkkiä kertovat, että olet kasvattanut suvaitsevaisen lapsen

Kalaisä (20.2.−20.3.) tukee lapsen luovuutta

Kalat on intuitiivinen, empaattinen ja taiteellinen horoskooppimerkki. Lapsen syntymä herkistää kalamiehen, ja hän antaa lapsilleen mallin isästä, joka uskaltaa itkeä ilosta ja liikutuksesta.

Kalaisän on helppo samaistua lapsen maailmaan. Hän leikkii ja askartelee lapsen kanssa ja rohkaisee tämän kekseliäisyyttä. Kalat uskoo, että jokainen ihminen on luova, ja tätä kykyä voi hyödyntää niin maalaamisessa, nikkaroinnissa kuin koulutöissäkin.

Kalaisä on lasten suosikkivanhempi, sillä hän antaa heille paljon vapautta. Joskus hän lipsuu säännöistä turhankin herkästi. Isän luottamuksensa ansiosta lapset alkavat kuitenkin uskoa pärjäämiseensä ja neuvokkuuteensa.

Lue myös: Dekkarikirjailija Vera Vala: Lapsen itsetunto kasvaa rakkaudesta

Lähteet: Sun Signs, Zodiac Signs Astrology

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X