Vapaa-aika 08.05.2021 Päivitetty 21.08.2023

Parhaat lastenohjelmat Netflixissä – retrobuumi iski täysillä piirrettyihin, mutta näitä lapset oikeasti rakastavat!

Netflixin lastenohjelmat – joskus haluat valita opettavaista, joskus ratkiriemukasta. Toisinaan toivot viihtyväsi katse ruudussa itsekin.

Teksti
Tiina Torikka

1. Outoilijat

Karva-asuiset kummajaiset luottavat tilannekomiikkaan ilman vuorosanoja. Ilmeikkäät hahmot kohtaavat avaruusolioita ja seikkailevat muutenkin todellisuutta ihmeellisemmissä ulottuvuuksissa.

Etenemistyyli on kerronnassa rivakkaa, mutta seuraamista helpottaa jaksojen sanattomuus. Outoilijoiden suuret eleet ja tunneskaalan huomioiva musiikki auttavat lasta tekemään tulkintaa siitä, liikutaanko draaman kaaressa onnellisissa käänteissä vai vastatuulessa.

2. Pentuakatemia

Ihan oikeat koiranpennut näyttelemässä! Salaista koirakoulua käyvät hauvat osaavat puhua ja tehdä vaikka mitä, kun niiden omistajat ovat päivisin toisaalla ihmisten koulun penkillä.

Näytelty sarja voi olla hyvä tapa tykästyttää piirrettyjä rakastava lapsi toisenlaiseen kerrontaan, jotta kynnys perheen yhteisiin Putous-hetkiin madaltuu.

3. Oktonautit -erikoisjaksot

Pikku Kakkosesta tuttu meripelastuspartio seikkailee Netflixissäkin. Tuttuja perusmittaisia jaksoja katsotaan Areenasta, mutta Netflixissä asuvat pitkät Oktonautti-spesiaalit.

Karkeasti noin tunnin mittaisissa elokuvamaisissa Oktonauteissa on sama viehätys kuin alkuperäissarjassakin: merenalaiset ihmeellisyydet perustuvat tosielämään. Moni aikuinenkin on näistä oppinut, että Meksikossa on huikea, maailman pisin merenalainen luolaverkosto ja että yksisarvista muistuttava sarvivalas on aivan oikeasti olemassa.

Netflix lastenohjelmat Oktonautit

Kwazii, Valkonen, Shellington ja Peso ovat oktonautteja.

4. Parhaat Netflix-lastensarjat: Palomies Sami

Sami tulee hätiin, kun tunnistettavasti brittiläisellä maaseudulla pulaan hankkiutuu jälleen kerran kylän vahinkoaltis Norman.

Ensimmäiset Sami-jaksot on tehty 80-luvulla, mutta Netflixin neljä kautta ovat tuoreempia. Erikoispitkä jakso Ponttipantin suurpalo ilahduttaa tosifaneja.

5. Olipa kerran elämä

Mikä säväyttävä löytö historiasta! 80-luvun suosikkisarjassa seurataan ihmisen elimistössä eläviä sympaattisia ja ilkeitäkin touhuajia.

Taas kerran siinä sivussa tulee oppineeksi yhtä ja toista kehon ja sisäelimien toiminnasta.

6. Lattia on laavaa

Sinulle, joka haluat viihtyä itse samalla sohvalla. Englanniksi puhuttua aikuisten peliohjelmaa joutuu hieman suomentamaan sen edetessä, mutta lapsi innostuu kielimuurista huolimatta laavaa pulppuavasta temppuradasta.

Kolmen hengen joukkueet yrittävät selvitä hullunkurisissa huoneissa huonekalulta toiselle putoamatta alas. Herkemmille lapsille voi kertoa, että punainen meri radan alla on marjamehua.

Netflix lastenohjelmat Pipsa possu

Areenasta poiketen Netflix ei ole katkonut yksittäisiä Pipsa-tarinoita viiden minuutin jaksoiksi.

7. Pipsa Possu

Pipsa Possu saattaa olla yhtä aikaa suosituin, vihatuin ja aliarvostetuin lastenohjelma. Pääporsas on lasten mielestä rakastettava, mutta älä ohita vanhemmuuden kiroille sarkastisesti kuittailevia, hienovaraisia viittauksia!

Areenasta poiketen Netflix ei ole katkonut yksittäisiä tarinoita viiden minuutin jaksoiksi, vaan noudattaa alkuperäistä tuplapaketointia. Ole siis tarkkana, jos aikomus oli saada tv nopeasti kiinni yhden pika-Pipsan päätteeksi.

8. Gabbyn nukketalo

Lastenohjelman nimi on miedosti ohi aiheen: kaikki tässä sarjassa on lähtöisin kissoista!

Pienet kissafanit viihtyvät Gabby-tytön seurassa, kun hän keksii erilaisia leikkejä omituisten kissaystäviensä suuressa talossa. Gabbyn nukketalossa on tämän listauksen tarttuvimmat musiikkirenkutukset, mutta ne ovat lopulta aika suloisia.

9. Ystävien kylä

Lämminhenkinen norjalaisanimaatio panee pakkaa sekaisin: ei ihmisiä, ei puhuvia eläimiä, ei puhuvia autoja ja skoottereita – vaan niitä kaikkia yhtä aikaa.

Eniten ruutuaikaa saavat Aku-apina ja Kalle-jänis, jotka lapsenomaisina joutuvat vähän väliä pinteeseen ja kaipaavat virkavallan väliintuloa. Silloin palomies Tomi ja poliisi Tiina kiirehtivät elävillä paloautolla ja poliisiautolla hätiin.

Netflix lastenohjelmat Totoro

Totoro-peikosta on moneksi. Se on kiistatta Ghibli-studion suosituin hahmo.

10. Studio Ghiblin elokuvat

Japanilainen leffastudio tunnetaan omalaatuisista seikkailuelokuvista, joista moni voi olla päiväkoti-ikäisille turhan jännittävää katsottavaa. Ghiblin iki-ihanaan maailmaan voi alkaa ensimmäisenä tutustua Naapurini Totorosta käsin.

Tuskin mikään lastenelokuva on kuvannut yhtä koskettavasti sisarusrakkautta. Satsuki ja Mei muuttavat maalle, tapaavat naapurissa asuvan peikon ja niin todellisuus sekoittuu hassuun mielikuvitusmaailmaan jättiläispuumetsän liepeillä.

11. Mikko Mallikas

Retrobuumiin täysillä iskevä ruotsalaissarja on hyväntuulinen kurkkaus kuusivuotiaan pojan elämään, jossa jatkuvasti oppii aivan uutta. Parasta on arkisuus ja kotoisuus viestien sitä, että hauskaa voi olla ilman avaruusseikkailuja ja kuninkaanlinnoja.

Netflixin lastenvalikoimassa on paljon klassikoita, mutta myös yksinoikeudella palveluun tuotettuja ohjelmia ja erikoisjaksoja.

12. Booba

Netflixissä on liuta hyviä venäläisiä lastenohjelmia, joista tunnetuin lienee Masha ja karhu. Booba luottaa samantyyliseen mykkähauskaan. Boobasta on hankala sanoa, onko hän vanha mies vai tyystin peikko, mutta ainakaan lapsi ei halua ajautua samoihin kummallisiin, päättömiin ja ratkiriemukkaisiin vaaroihin!

13. Netflixin lastenohjelmat: Heidi

Ihanan hidastempoinen piirrossarja perustuu rakastettuihin klassikkokirjoihin pikku Heidistä. Sydämellinen Heidi on jäänyt orvoksi ja taustatarina tuo tarinaan syvyytensä. Siitä huolimatta kyseessä on hyvän mielen sarja, joka uppoaa sekä päiväkoti-ikäisiin että pikkukoululaisiin.

Kotiliesi.fi: Netflix-elokuvat – Nämä 10 leffaa kannattaa katsoa

.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X