Vapaa-aika 17.06.2016 Päivitetty 17.04.2024

Nimihoroskooppi – valitse lapsen nimi tähtimerkin mukaan

Eksoottinen nimi sopii huomiota rakastavalle leijonalapselle. Ujolle neitsyelle taas kannattaa valita tuttu ja turvallinen nimi. Nimihoroskooppi kertoo, millaiset nimet sopivat eri tähtimerkkien persoonaan.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
iStock

Terävät nimet istuvat oinaalle

Oinaslapsella on paljon energiaa ja vahva tahto. Voimaa ilmaisevat nimet sopivat hänelle paremmin kuin romanttinen hempeily. Terävät konsonantit kuvastavat oinaan sähäkkyyttä. Lapsi turhautuu, jos hän ei osaa lausua omaa nimeään. Suosi siis napakoita, kaksitavuisia nimiä. Ytimekäs nimi on myös helppo karjaista, kun juokset vilkkaan ja vallattoman lapsen perässä.

Lue myös: Mikä nimeksi lapselle? Tee testi ja tiedät!

Luontonimet sopivat härälle

Härkä on eläinradan maanläheinen nautiskelija. Härkälapset viihtyvät ulkona ja tutkivat mielellään kasveja. Heidän luonteensa romanttisuus näkyy hoiva- ja kotileikeissä, joista härkäpojatkin pitävät. Hieman vanhanaikaiset ja luontoon liittyvät nimet kuvaavat härän persoonaa. Ne tuovat myös ihanalla tavalla mieleesi kevään, jolloin lapsesi syntyi.

Kaksonen on vekkuli nimeä myöten

Kaksoslapsi on fiksu vilpertti, joka sepittää nokkelia sanaleikkejä ja huikeita tarinoita. Kaksonen rakastaa kirjoja, joten saduista tutut nimet sopivat hänelle. Veikeät, reippaat ja mielikuvitukselliset nimet ilmentävät hänen luonnettaan. Kaksonen keksii lempinimiä sekä omastaan että muiden nimistä. Nimeä valitessa kannattaakin miettiä, millaisia väännöksiä terävä lapsi keksii siitä.

Runollinen nimi kuvaa rapua

Rapu on romanttinen horoskooppi. Tälle tähtimerkille sopivat pehmeät ja mennyttä aikaa huokuvat nimet. Vältä kovia konsonantteja ja suosi m- ja l-kirjaimia. Nimet, jotka herättävät mielikuvia hellyydestä ja sulokkuudesta, sopivat herkälle lapselle. Rapupojalle voi antaa runopojan nimen, sillä hänestä kasvaa todennäköisesti juuri sellainen.

Leijona tarvitsee pramean nimen

Leijona uhkuu jo lapsena itsevarmuutta ja näyttämisenhalua. Uljaat, kuninkaalliset ja eksoottiset nimet sopivat pikkuleijonalle. Tälle lapselle ei kannata valita hempeää tai tavanomaista nimeä. Jos nimi ei vastaa leijonan egoa, hän alkaa mankua murrosiässä, että haluaa muuttaa sen. Usko pois, hän toteuttaa uhkauksensa heti täytettyään 18 vuotta. Ole siis kaukaa viisas.

Turvallinen nimi sopii neitsyelle

Neitsyt on varauksellinen horoskooppimerkki, jolle ei kannata antaa liian erikoista nimeä. Ujo neitsyt ahdistuu, jos hänen nimensä erottuu joukosta. Pehmeät, yksinkertaiset nimet sopivat lapselle, joka pitää mielellään matalaa profiilia. Älä valitse pitkää nimeä, sillä käytännöllinen neitsyt lyhentää sen kuitenkin helpompaan muotoon.

Lue myös: Tässä ovat vuoden 2015 suosituimmat nimet

Vaa’an nimi on kuin sävel

Vaakalapsi haluaa luoda ympärilleen tasapainoa ja lempeyttä. Vaa’at ovat esteetikkoja, jotka rakastavat musiikkia ja luontoa. Melodiset ja soljuvat nimet sopivat lapselle, jossa on ripaus keijukaista. Pitkät vokaalit saavat nimen kuulostamaan säveleltä. L- ja s-konsonantit luovat mielikuvia solisevasta vedestä ja lempeästä tuulesta.

Tarunimet kiehtovat skorpionia

Skorpioni on eläinradan velho, joka kiinnostuu varhain historiasta ja myyteistä. Skorpionilapsessa on jotain selittämätöntä, ja välillä sinusta tuntuu kuin hän osaisi lukea ajatuksesi. Skorpioni on oman tiensä kulkija, joten hänelle kannattaa valita yksilöllinen ja rohkea nimi. Vanhoissa irlantilaisissa nimissä on tarunhohtoisuutta, jota tämä lapsi rakastaa.

Lue myös: Inspiraatiota lapsen nimen valintaan

Jousimiehen nimi löytyy kaukomailta

Jousimiehen elämäntehtävä on kiertää maailmaa ja sukeltaa erilaisiin kulttuureihin. Anna lapselle kansainvälinen nimi, sillä hän tulee matkustelemaan paljon ja saattaa muuttaa pois Suomesta. Havaijilaiset ja japanilaiset nimet vievät ajatukset kaukomaille. Nimet istuvat pienellä muokkauksella suomalaiseen suuhun, eikä niissä ole vaikeita kirjainyhdistelmiä.

Lue myös: Katso suosituimmat ja oudoimmat nimet – nämäkin erikoiset nimet menivät läpi

Klassiset nimet pukevat kaurista

Kauris arvostaa perinteitä, ja hänellä on vankka, klassinen maku. Kaurislapsi ei hingu huomion keskipisteeksi. Hänelle on tärkeää, että hänet otetaan vakavasti. Pikkukauriille kannattaa valita ajaton nimi, joka sopii tulevalle asianajajalle tai ylilääkärille. Eksoottiset sanaväännökset ja veikeät kehitelmät eivät sovi täydellisyyttä tavoittelevalle puurtajalle.

Lue myös: Jadeliina vai Jooseppi – tämän lapsesi nimi paljastaa sinusta

Vesimiehelle sopii sukupuolineutraali nimi

Vesimies on idealisti. Hänestä kasvaa vapaamielinen tutkijaluonne, joka kyseenalaistaa normit. Vesimiehelle ei kannata antaa koristeellista tyttönimeä tai äärimmäisen maskuliinista poikanimeä. Sukupuolineutraalit, luontoon, taivaaseen ja avaruuteen liittyvät nimet kuvaavat hänen persoonaansa. Lapsi nauttii, kun hänen nimeään kehutaan erikoiseksi.

Kalojen nimi löytyy ruotsalaisesta kalenterista

Mikään ei ole liian krumeluuria kalalapselle, jolla on lentävä mielikuvitus. Kalat rakastaa pukeutumista ja hovileikkejä, ja rooli jää hänelle usein päälle. Lapsesi tulee todennäköisesti innostumaan kuvataiteista ja näyttelemisestä. Taidemaailmassa nimellä erottautuminen on etu. Hanki siis ruotsinkielinen almanakka ja laita vaaleanpunaiset lasit nenällesi.

Lähteet: Carousel, Disney Baby, Etunimet.net, Lapsennimi.com, SheKnows

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X