Vapaa-aika 29.03.2018 Päivitetty 21.08.2023

Pääsiäinen on ihan nurkan takana! Kaksplus-bloggaajien vinkit keväiseen juhlaan

Yllättikö pääsiäinen lapsiperheilijän? Ei hätää, vielä ehtii leipomaan ja askartelemaan. Inspiroidu siitä, miten Kaksplussan bloggaajat valmistautuvat pääsiäisen viettoon.

Teksti
Maria Soininen
Kuvat
Blogit

Pari sulkaa, maitopurkin pohja ja paperisilppua — rairuohokippo on valmis.

1. Maitotölkistä pupukippo rairuoholle

Rairuohot kylvetty, mutta teemaan sopiva astia puuttuu? Love Beyond Words -blogin Maria jakoi blogissaan myös vinkin helposta pääsiäisaskartelusta. Rairuohokippo syntyy tyhjästä maitopurkista, muutamasta höyhenestä sekä pienestä paperitavarasta. Kuten Maria postauksessaan toteaa, lapset rakastavat kaikkea, mihin liittyy liima, paperin leikkaus ja silkkipaperin ryttääminen.

Oreo-kakun mansikkakoristelut virittävät mielen jo tulevaan kesään.

2. Varma hitti pääsiäispöytään — yksi Oreo-juustokakku, kiitos

Jos haluat pelata varman päälle tarjoiluissa, leivo oreokekseillä ja suklaalla kyllästetty kakku Mutsi ja Murupullat -blogin ohjeen mukaan. Muistathan, että kakun pohjan täytyy antaa jäähtyä kunnolla, ennen kuin sen päälle voi koota Oreo-vanilja- ja suklaajuustomassat.

Kakku ei ole vegaaninen, eikä edes vähälaktoosinen saati vähärasvainen. Itse asiassa se on kaikkea muuta kuin terveellistä. Mutta ai että, se oli hyvää.

Jatkoon! Jo pelkän myyntipuheen ansioista tämä kakku on pakko saada pääsiäispöytään.

3. Pavlova on pääsiäispöydän kuningatar

Pääsiäisen juhlapöydän kruunaa herkullinen pavlova, jonka resepti löytyy Kun äiti kelaa -blogista. Pavlovan leipominen on helppoa, ja erilaisia variaatioita löytyy paljon. Selinan jakamassa reseptissä pääosassa ovat passionhedelmä, mansikat, kiiwi ja mangokastike, jotka tekevät marenkikakusta ihanan raikkaan.

Kranssi päivittyy pääsiäiseen pajunkissoilla.

4. Kranssi pajunkissoista

Kranssit ovat nopeita askarreltavia ja niistä saa tehtyä näyttäviä koristeita seinälle tai vaikkapa ulko-oveen. Unelmalandia-blogin Doris kertoo ohjeet pajunkissakranssiin, johon tarvitset pajunkissoja, ohutta rautalankaa, puuhelmiä, juuttinarua, pieniä pääsiäiskoristeita ripustettavaksi sekä kaunista nauhaa rusetiksi.

5. Kolme tapaa koristella pääsiäismunat

Miten sieviä pääsiäsmunakoristeita In the little cottage -blogissa! Kananmunat tyhjennetään nuppineulalla tehdyn reiän kautta, josta sisälmys puhalletaan ulos. Puhdistettuihin ja kuivuneisiin kananmuniin tökätään grillitikku, joissa munat pysyvät hyvin koristelun ajan. Koristeluun voi käyttää kalkki- tai askartelumaalia, kultahileitä tai vaikka paljetteja.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X