Vapaa-aika 04.01.2018 Päivitetty 25.05.2023

Perhehoroskooppi 2018 – Mitä jännittävää vuosi tuo teille tullessaan?

Oinasvanhemman arki jumittaa ja oinaslapsi lievittää tylsistymistään leikkaamalla salaa hiuksensa. Neitsyt taas nauttii rauhallisesta vuodesta ilman sairastelua ja uhmaa. Lue, millaisia iloja ja haasteita horoskooppi lupaa sinun ja lapsesi tähtimerkeille.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
iStock

Oinas (21.3.–19.4.) kiukuttelee tekemisen puutetta

Maaliskuussa syntyneille oinaille vuosi 2018 on rauhallinen, jopa jumittava. Maaliskuinen oinaslapsi turhautuu helposti ja kiukuttelee tekemisen puutetta. Oinasvanhemmasta vuosi tuntuu arkiselta puurtamiselta: elämä on yhtä soseroiskeiden siivoamista. Yrittäkää päästä irti valittamisesta ja keksikää koko perheelle yhteistä, aivan uudenlaista tekemistä.

Huhtikuussa syntyneet oinaat suorastaan janoavat muutosta. He eivät kuitenkaan odota, että joku keksisi sitä heille. Pidä huhtikuista oinaslasta silmällä, sillä hän voi inspiroitua leikkaamaan itse hiuksensa, kun otat torkut. Innokkaat pikkukädet voivat saksia myös sinun kutrisi uuteen kuosiin, kun olet unten mailla.

Lue myös:

Tällainen on oinaslapsi

Tällainen äiti on oinas

Härkä (20.4.–20.5.) ystävystyy ja yllättää muutoksilla

Ihmissuhteet ovat tapetilla härkäperheissä, pääosin positiivisessa mielessä. Härkälapsi voi löytää paljon uusia ystäviä. Perhevapaalla oleva härkävanhempi taas istahtaa hiekkalaatikolla niin mukavan juttukaverin viereen, ettei hän huomaa, kun lapsi hörppää ämpärillisen kuravettä, joka näyttää kaakaolta.

Niin härkälapsilla kuin aikuisillakin on tarve tehdä muutoksia. Normaalisti laiskahko pikkuhärkä innostuu petaamaan vuoteensa. Herkuille perso härkä-äiti yllättää perheen sokerittomalla raakakakulla vain todetakseen, että jatkossa hän ostaa kiltisti Dominoita marketista. Vuotta luonnehtii härälle epätyypillinen impulsiivisuus, joka tasaantuu lokakuussa.

Lue myös:

Tällainen on härkälapsi

Tällainen äiti on härkä

Kaksosten (21.5.–20.6.) perhe-elämä rullaa mukavasti

Tämä perhe voi huokaista helpotuksesta. Kaksosia koetellut raskas seitsenvuotiskausi on ohi ja asiat alkavat luistaa. Kaksoslapsen itkupotkuraivarit helpottavat ja kengät löytävät oikeisiin jalkoihin. Kaksosaikuinen alkaa nauttia vanhemmuudesta toden teolla. Maailmassa on sittenkin muutakin kuin noroviruksia ja unettomia öitä!

Kesäkuun puolivälin jälkeen syntyneillä kaksosilla on vauhti päällä. Lapsi hukkaa tohinassa tavaroitaan, vanhempi laittaa kaukosäätimen kerta toisensa jälkeen jääkaappiin. Toukokuun lopun kaksoset taas uppoutuvat haaveiluun. Soppa kärähtää, kun vanhempi unelmoi kaukomatkoista ja lapsen ruokailu lipsuu porkkananpaloille (eli keijukaisille) jutteluksi.

Lue myös:     

Tällainen on kaksoslapsi

Tällainen äiti on kaksoset

Rapu (21.6.–22.7.) rohkaistuu kokeilemaan uutta

Tänä vuonna arka rapu rohkaistuu. Lapsi uskaltaa harjoitella uusia taitoja ja juttelee oma-aloitteisesti vieraille ihmisille. Aikuinen seuraa tapahtumia lumoutuneena ja lapsi käyttää hämmennystä hyväkseen. Vanhempi tajuaa luvanneensa lapselle kolme karkkipäivää viikossa, ja enkelimäinen pikkurapu levittelee käsiään: itsepähän sanoit juu.

Kokkailua ja sisustamista rakastava rapuvanhempi panee kotona tuulemaan. Sohvan paikka vaihtuu viikoittain, lastenhuone siirretään olohuoneeseen ja keittiössä valmistuu eksoottisia keitoksia. Perhe ei uskalla loukata ravun herkkiä tunteita ja lautaset tyhjennetään vaikka väkisin. Lattialta tosin löytyy tavallista enemmän servietteihin piilotettua ruokaa.

Lue myös:     

Tällainen on rapulapsi

Tällainen äiti on rapu

Leijona (23.7.–22.8.) on helposti huijattavissa

Leijonaperheen vuotta 2018 luonnehtii hyväuskoisuus. Pikkuleijona uskoo kavereidensa uunotukset. Älä siis ihmettele, jos kotonanne höpötellään lähimetsässä asuvasta yksisarvisesta. Myös leijonavanhempi on vietävissä. Lapsi kietoo sinut pikkusormensa ympärille parilla ovelalla kehulla ja havahdut huijauksiin, kun on jo liian myöhäistä.

Leijonavanhemman kannattaa välttää suuria hankkeita, sillä arviointikykysi ei ole parhaimmillaan. Ei, et pysty hoitamaan yhtä aikaa taloprojektia ja kouluttamaan agility-koiraa, aloittamaan aikuisbalettia ja hieroglyfian alkeita. Mitä enemmän perheessä on leijonia, sitä tasaisemmin ja varovaisemmin tämä vuosi kannattaa elää.

Lue myös:     

Tällainen on leijonalapsi

Tällainen äiti on leijona

Neitsyt (23.8.–22.9.) nauttii rauhasta ja luovuudesta

Vuosi 2018 on neitsyen perheessä mukavan rauhallinen. Töissä ja kotona sujuu paremmin kuin pariin vuoteen, eikä neitsytvanhemman pinna kiristy. Monen neitsylapsen kehityskaaressa on tasaisempi vaihe. Vuosi antaa toiveita siitä, että voit toisinaan katsoa kokonaisen jakson Emmerdalea ilman kitinää ja keskeytyksiä.

Luovuus luonnehtii tätä kautta. Nyt on hyvä hetki aloittaa neitsytlapsen taideharrastus. Vanhemman taas kannattaa lepuuttaa hermojaan musiikin tai maalaamisen parissa. Tänä vuonna kannattaa tehdä myös maltillisia uudistuksia ja reissata perheen kanssa. Tiedossa on tavallista vähemmän matkapahoinvointia ja rähinää lentokoneessa.

Lue myös:

Tällainen on neitsytlapsi

Tällainen äiti on neitsyt

Vaaka jumittaa (23.9.–23.10.) vetoketjunsa ja suhteensa

Jos perheessä on vaakoja, tiedossa on haastava vuosi. Jokin konkreettinen asia ei toimi ja vaatii muutosta. Kyse voi olla pikkuharmista, kuten välikausihaalarin jumittuvasta vetoketjusta, tai asumisen tyyppisestä suuresta asiasta. Saatat nostaa kädet pystyyn ja myöntää, että olet kaukana kodinhengettärestä ja on aika tilata siivooja.

Lokakuun puolivälin jälkeen syntyneet vaa’at kipuilevat ihmissuhteissa. Vanhempien välit voivat kiristyä, ja tavallisesti niin tyynellä vaakalapsella voi olla kitkaa kaverisuhteissa. Nipotus ei kuitenkaan laukaise stressiä. Vaakavanhemman kannattaa laittaa välillä itsensä jäähylle ja rauhoitella tunteitaan reippaalla kävelylenkillä.

Lue myös:     

Tällainen on vaakalapsi

Tällainen äiti on vaaka

Skorpioni (24.10.–22.11.) katkaisee napanuoran ja irrottelee

Tämä vuosi tuo helpotusta skorpionin myllertävään tunne-elämään. Pikkuskorpionin pahin uhma tasoittuu – kyllä, se on todellakin mahdollista. Skorpionivanhemmat ovat usein peloissaan lastensa puolesta, mutta nyt neuroottisuus helpottaa. Hyväksyt viimein, että viisivuotiaan ei tarvitse käyttää enää konttauskypärää.

Varsinkin lokakuussa syntyneet skorpionit tekevät yllättäviä aloitteita. Perhepedissä viihtynyt lapsi ilmoittaa itse haluavansa omaan sänkyyn, koska isi kuorsaa. Aikuisen skorpionin parisuhde virkistyy ja voit löytää kumppanisi kanssa uudelleen flirttailun ilot. Olet valmis irrottautumaan intensiivisestä perhe-elämästä ja hurvittelemaan välillä aikuisseurassa.

Lue myös:     

Tällainen on skorpionilapsi

Tällainen äiti on skorpioni

Jousimies (23.11.–21.12.) joutuu laskemaan rimaansa

Alkava vuosi on jousimiehen perheessä ihanteiden kyseenalaistamisen aikaa. Vanhempien kannattaa laskea rimaa, jotta he eivät uuvu. Mieti, tarvitsevatko lapset paljon harrastuksia? Voisiko muusi tulla joskus pussista ja lihapullat pakastealtaasta? Onko sinun pakko olla jatkuvasti läsnä vai voisitko olla välillä itseksesi tuntematta asiasta huonoa omaatuntoa?

Rahat ovat jousimiesperheessä tiukalla. Harkitse kahdesti ennen kuin klikkaat itsesi Gugguun verkkokauppaan, se on tänä vuonna turmion tie. Levoton jousimieslapsi aloittaa tänään yhden harrastuksen, huomenna toisen. Pidä järki matkassa äläkä tartu lapsen jokaiseen impulssiin, sillä kukkarosi ei kestä niitä.

Lue myös:     

Tällainen on jousimieslapsi

Tällainen äiti on jousimies

Kauris (22.12.–19.1.) turhautuu sortuviin Lego-torneihin

Alkuvuosi koettelee tätä horoskooppimerkkiä. Vastoinkäymiset turhauttavat kaurislasta, joka haluaa onnistua kaikessa täydellisesti. Joudut tyynnyttelemään monet itkut, kun Lego-torni kaatuu, eikä kauriin anneta johtaa jokaista leikkiä. Kaurisvanhemman pinna on kireällä, sillä dominonappulat tuntuvat kaatuvan toistensa päälle harva se päivä.

Myös kauriiden terveyttä koetellaan. Kaurislapsi imee flunssabakteereita kuin kärpäspaperi. Sairastelu hankaloittaa arkea, sillä köhä iskee yleensä vanhempien työsuman aikaan tai silloin, kun hoitoapua ei ole. Joulun jälkeen syntyneet kaurisvanhemmat voivat saada uusia työtarjouksia. Niihin kannattaa tarttua, mutta pidä pääsi kylmänä ja huolehdi kunnostasi.

Lue myös:     

Tällainen on kaurislapsi

Tällainen äiti on kauris

Vesimies (20.1.–19.2.) kapinoi sääntöjä vastaan

Vuosi 2018 on vesimiehille kapinan vuosi. Säännöt ja sitovuus ärsyttävät niin isoja kuin pieniäkin. Jos vesimieslapsi on hoidossa, hän voi sooloilla ja yllyttää muita lapsia uhmaamaan ohjeita. Koettelu jatkuu kotona. Välillä sinusta tuntuu, että lapsi käyttää kaiken nokkeluutensa vain tehdäkseen asiat juuri päinvastoin kuin käsket.

Vanhemmuuden vaativuus tuskastuttaa aikuisia vesimiehiä. Välillä haaveilet yksisuuntaisesta menolipusta Balille. Lopulta lähdetkin tuulettamaan päätäsi yksin – Prisman kahvilaan. Pakomatkan sijaan turhautumista kannattaa purkaa harrastuksiin. Etenkin taide laukaisee stressiäsi ja saa innostuksen virtaamaan.

Lue myös:     

Tällainen on vesimieslapsi

Tällainen äiti on vesimies

Kalat (20.2.–20.3.) joutuu joustamaan muiden vuoksi

Kalalapsi on yleensä höpöttävä haaveilija. Tämä vuosi tuo kalojen elämään kuitenkin viileää tyyneyttä. Välillä säikähdät lapsesi rationaalisuutta: hän nimittäin kieltää sinua napsimasta suklaata ennen päivällistä. Sinä etsit kuumemittaria ja mietit, houriiko jälkikasvu vai onko kyseessä edes sama lapsi, jonka toit synnytysosastolta kotiin.

Kala-aikuinen kokee tasaisen elämänmenon välillä tylsäksi. Ota siitä kuitenkin kaikki irti ja lepää, sillä elämä lataa eteesi vielä uusia kiukkukausia ja paiskottuja ovia. Ennen maaliskuun 8. päivää syntyneet voivat joutua uhrautumaan toisten vuoksi. Syöt ruokasi taas kerran kylmenneenä ja tv-kanava vaihdetaan väkisin, kun Ryhmä-Hau alkaa.

Lue myös:    

Tällainen on kalalapsi

Tällainen äiti on kalat

Lähteet: Ask Ganesha, Horoscope 2018, Rajatieto

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X