Vapaa-aika 02.06.2016 Päivitetty 26.05.2023

Perhehoroskooppi – näin tähtimerkit vaikuttavat perhedynamiikkaan

Oinas tuo perheeseen räjähtäviä tunteita, vaaka diplomatiaa ja neitsyt maalaisjärkeä. Perhehoroskooppi paljastaa, miten lasten ja vanhempien tähtimerkit vaikuttavat tapaanne toimia ja ilmaista tunteita.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
123RF

Oinas riitelee ja rakastaa

Oinaslapsi tuo perhedynamiikkaan kirjaimellisesti dynaamisuutta. Tämä lapsi on kärsimätön, energinen ja tunteellinen, ja ilmaisee herkästi niin rakkautensa kuin ärtymyksensä. Vaativa oinas jättää muut sisarukset helposti varjoonsa, mikä voi aiheuttaa mustasukkaisuutta ja kärhämöintiä. Oinas ottaa yhteen etenkin härän kaltaisen vahvan sarvipään kanssa.

Oinasvanhempi ottaa perheessä johtajan roolin. Parhaimmillaan olet loistava organisaattori, joka järjestää perheen lomamatkat ja remontit. Pahimmillaan olet jyrä, joka luulee olevansa aina oikeassa. Vanhemmuus on oinaalle sekä koettelemus että kypsymisen mahdollisuus. Et voi alentua rähjäämään lastesi nähden, saati sitten heidän kanssaan. Tyyni vaaka ja vesimies ovat perhettä ajatellen ihannekumppaneitasi, jotka tasoittavat kuohujasi.

Keskustele: Gallup: Kuka teidän perheessänne määrää kaapin paikan?
Lue myös: Lapsihoroskooppi – millainen tähtimerkki talossanne temmeltää?

Härkä on jämpti kodin sydän

Pikkuhärkä rakastaa ruokaa ja luontoa. Hän haluaa osallistua kotitöihin ja riemuitsee saadessaan kuopsuttaa puutarhaa. Suurin haaste vanhemmille on härän itsepäisyys. Jos lapsi päättää olla pukeutumatta, hän mököttää eteisessä tuntikausia – kunhan hänen ei tarvitse pukea. Neitsyt ja kauris osaavat käsitellä tätä jääräpäätä tyynen jämäkästi, mutta pehmeä vaaka ei tiedä, miten saisi kontaktin jurottavaan lapseen.

Härkävanhempi on turvallinen ja lämmin. Kotinne on siisti ja ruokapöytä notkuu herkkuja – pöytään ei tosin ole asiaa ennen käsienpesua. Kaipaat turvallista ja säännöllistä elämää. On hyvä, että perheessä on järjen ääni, mutta älä tukahduta läheistesi haaveita. Kauris on sinulle hyvä kumppani, sillä olette yhtä rauhallisia, mutta kauriilla on kunnianhimoa, joka inspiroi sinuakin.

Keskustele: Kun mies tuhlaa perheen rahat ja minä yritän säästää
Lue myös: Isähoroskooppi – lue, minkä tähtimerkin kanssa kannattaa perustaa perhe

Kaksonen levittää iloa ympärilleen

Kaksonen on äärimmäisen sosiaalinen horoskooppi. Kaksoslapsi oppii varhain puhumaan, hän kyselee tauotta ja tarvitsee paljon virikkeitä. Vesimies- ja vaakavanhempi ihastuvat pikkuvanhaan lapseen, mutta ikätoverit tuskastuvat kaksosen besserwisseröintiin. Vanhempien pitää opettaa kaksoselle malttia. Nokkelankin lapsen on kunnioitettava muita, ja kierrokset on välillä rauhoitettava levolla.

Kaksosvanhempi on perheen ilopilleri. Sepität lapsillesi satuja ja juttelet puolisosi kanssa viinilasin äärellä pikkutunneille. Vaikka rakastat keskusteluja, ahdistut ongelmista etkä osaa puhua niistä. Rauhoitu, kuuntele rakkaitasi ja avaudu peloistasi. Oinas ja leijona kaivavat tunteesi pintaan, ja kipinä säilyy suhteessanne raskainakin aikoina.

Keskustele: Kun mies ei puhu, mutta vaimo senkin edestä
Lue myös: Horoskooppimerkkien yhteensopivuus – testaa, ovatko tähdet rakkautenne puolella

Rapu tarvitsee perheensä tukea

Ujo rapulapsi ahdistuu vieraassa ympäristössä ja tarvitsee tuttuja rutiineja. Ravun rooli on vaikea, jos muut perheenjäsenet ovat oinaan, leijonan ja jousimiehen kaltaisia räiskähtelijöitä. Vanhemman pitää kunnioittaa ravun herkkyyttä ja rohkaista häntä painostamisen sijaan. Vahvista lapsen itsetuntoa antamalla hänelle mukavia vastuutehtäviä, kuten perheen lemmikistä huolehtiminen.

Rapuvanhempi omistautuu perheelleen. Viihdyt kotona ja mietit jatkuvasti, onko läheisilläsi hyvä olla. Älä anna hoivavietillesi liikaa valtaa, sillä voit opettaa puolisosi ja lapsesi avuttomiksi palvelemalla heitä liikaa. Vesimies passuuttaa sinua, mutta empaattinen kalat huomioi tarpeesi ja istuttaa sinut vaihteeksi sohvalle teemukin kera.

Lue myös:
Miksi lapsi näkee painajaisia? Neuvoja lapsen rauhalliseen uneen
Onnellisuushoroskooppi – näin löydät kestävän onnen ja tasapainon

Leijona antaa tunteiden näkyä ja kuulua

Pikkuleijonat rakastavat esiintymistä. He tekevät mitä tahansa viihdyttääkseen muita ja saadakseen kehuja. Leijona on myös kurinalainen, voimakkaalla moraalilla varustettu luonne. Korosta lapselle näiden piirteiden tärkeyttä, jotta hänestä ei kehity itsekästä diivaa. Vesimiesvanhempi jumaloi säkenöivää leijonalasta, mutta hillitty neitsyt hämmästelee tämän hedonismia.

Leijonavanhempi on perheen sydän, joka kestitsee rakkaitaan perhepäivällisillä. Tunteellisuutesi on kompastuskivesi. Kun olet pahantuulinen, koko perhe tuntee sen nahoissaan. Jousimies osaa lievittää masennustasi, mutta sinun on huomioitava vastavuoroisesti hänet. Leijonan on ymmärrettävä, ettei perheonni saa olla riippuvainen hänen mielialoistaan.

Lue myös:
Saako lapsen nähden riidellä puolison kanssa? Asiantuntija vastaa
Horoskooppimerkkien kehonkieli – tätä viestität eleilläsi

Neitsyt murehtii muidenkin huolet

Neitsyt on huolehtivainen horoskooppi. Neitsytlapsi huomioi yksityiskohdat, ennakoi ja jännittää. Hän ei osaa aina kertoa huolistaan, ja pelot voivat oirehtia vatsakipuina ja yökasteluna. Lasta ei saa painostaa ylittämään rajojaan liian nopeasti, mutta hänen ei saa antaa paisutella jännittäviä asioita mielessään. Rapuvanhempi kohtelee neitsyttä hellästi, mutta oinas voi tuskastua tämän arkuuteen.

Vanhempana neitsyt on käytännöllinen ja järkevä. Huolehdit siitä, että lapsilla on aina säänmukaiset vaatteet, ja laskut maksetaan ajallaan. Olet hyvä kumppani kalojen kaltaiselle romantikolle, joka tarvitsee apua rutiineissa. Älä silti ylly nipottavaksi nuukailijaksi. On hyvä, että joku pitää perheen ruodussa, mutta elämästä pitää myös nauttia, etenkin ruuhkavuosina.

Lue myös:
Lapsen yökastelu on yleistä – miten auttaa yökastelijaa?
Rahahoroskooppi – lue, oletko pihi vai tuhlari ja miten voit säästää rahaa

Vaaka sovittelee perheen riidat

Vaakalapsi aiheuttaa harvoin harmeja. Hän on pienestä pitäen diplomaatti, joka ei halua pahoittaa muiden mieltä. Vaaka aistii herkästi ihmisten väliset jännitteet ja yrittää lievittää niitä. Jos vanhempien välit ovat kireät, lapsi voi ottaa liikaa vastuuta yrittäessään ratkoa aikuisten ongelmia. Leijonavanhempi osaa opettaa vaa’alle omien rajojen asettamista ja tunteiden ilmaisemista.

Vaakavanhempi on seurallinen viihdyttäjä. Haluat luoda ympärillesi harmonisen ilmapiirin. Läsnäolosi tekee hyvää etenkin levottomalle kaksoselle, ja otat perheessä rauhoittajan roolin. Joskus tosin yrität lakaista perheenne ongelmat maton alle ja takerrut kiiltäviin kulisseihin. Vaikeudet ovat luonnollinen osa elämää, ja sinun pitää opettaa lapset kohtaamaan ne välttelyn ja kaunistelun sijaan.

Keskustele: Miten opetan liian kilttiä lasta puolustautumaan?
Lue myös: Äitihoroskooppi – millainen äiti-lapsisuhteestasi muodostuu?

Skorpioni dominoi läheisiään salaa

Skorpionilapsen vanhempi pähkäilee jatkuvasti, mitä pienessä mielessä liikkuu. Dramaattiset tunteet myllertävät skorpionin sisällä, mutta hän ei hiisku niistä. Skorpioni aistii jo varhain, mikä motivoi ja pelottaa muita. Hän voi manipuloida sisaruksiaan ja vanhempiaan ovelasti, elleivät aikuiset tarkkaile tilannetta. Skorpioni yrittää dominoida etenkin rapua ja kaloja, vaikka nämä perheenjäsenet ovat hänelle myös rakkaimpia.

Perhe on skorpionivanhemmalle kaikki kaikessa, vaikka hänen kuorensa on etäinen. Kalat saa sinut raottamaan tunteitasi, ja avoin kommunikaatio on toimivan perhedynamiikan edellytys. Ilmaiset kiintymystäsi usein kontrolloimalla, mutta tämä tuntuu murrosikäisistä tukahduttavalta. Anna lapsillesi vapautta ja kerro heille suoraan, miten tärkeitä he ovat sinulle.

Lue myös:
Tunnistatko itsessäni nämä 9 merkkiä? Saatat olla tyranniäiti
Horoskooppimerkkien pimeät puolet – millainen sinä olet pahimmillasi?

Jousimies on perheen seikkailija

Jousimies on fyysinen, seikkailuja janoava horoskooppi. Jousimieslapsi rakastaa kiipeilyä, ja usein on parempi, ettet tiedä, mitä hän puuhailee pihalla. Arkirutiinit turhauttavat jousimiestä. Jos muut perheenjäsenet ovat härän ja kauriin kaltaisia järkipersoonia, kiistelette jatkuvasti sääntöjen noudattamisesta. Jousimiehen on kuitenkin opittava sietämään kyllästymistä ja huomioimaan muut.

Jousimiesvanhempi on vapaa kasvattaja. Et tarjoile lapsillesi valmiita vastauksia, vaan haluat, että he muodostavat oman maailmankuvansa. Rakastat matkustelua, etkä epäröi lähteä reppureissaamaan vauvan kanssa. Seikkailunhalusi on uuvuttavaa aralle ravulle, mutta oinas, leijona ja kaksonen ovat lumoissaan. Näiden kumppanien kanssa suhteesi kipinöi niin ruuhkavuosina kuin eläkepäivinäkin.

Keskustele: Vilkas lapsemme on alkanut ärsyttää jo naapuria

Lue myös: Matkalle lapsen kanssa: muista nämä 4 ohjetta

Kauris kantaa vastuuta ja vaatii

Kaurislapsi ei karkaa, kun perhe pitää saada lähtökuntoon. Hän pukeutuu itse ja huolehtii, ovathan vanhemmat pakanneet kaiken. Kauris on äärimmäisen kiltti ja tunnollinen. Vanhempien on oltava tarkkoja, ettei lapsesta kehity perfektionistia, joka on itselleen liian ankara. Kauris on helppo lapsi rauhalliselle härälle, mutta optimistinen jousimies ja kepeä kaksonen ovat avuttomia lapsen vakavuuden edessä.

Kasvattajana kauris on tinkimätön ja kunnianhimoinen. Hän patistaa lapset vaativiin harrastuksiin, sillä kauris ei kestä lahjakkuuden hukkaamista. Tämän horoskoopin suurin haaste on pehmeyden opetteleminen. On hienoa, että opetat lapsillesi ahkeruutta ja sitkeyttä. Onnellinen perhe-elämä koostuu kuitenkin muista asioista kuin menestyksestä ja mammonasta.

Keskustele:
Olemmeko me liian vaativia vanhempia?
Onko leikki-ikäisellä lapsella stressi vai fyysinen sairaus?

Vesimiehen perhe on kaukana perinteisestä

Joskus mietit, onko vesimieslapsesi oikeasti lapsi. Frozenin ja Angry Birdsien sijaan hän uppoutuu historiallisiin kirjoihin ja tieteellisiin kokeisiin. Kypsyydestään huolimatta pienellä vesimiehellä on lapsen tarpeet, mutta joskus aikuiset unohtavat tämän. Kaksosen kaltainen älykkö voi antaa vesimiehelle liikaa henkistä vapautta, mikä ahdistaa lasta, sillä hän tarvitsee rajoja.

Vanhempana vesimies on kapinallinen. Kotinne pursuaa erikoista tavaraa, ja sääntöjä ja siivouspäiviä noudatetaan vaihtelevasti. Keskustelet paljon lastesi kanssa, mutta et osaa näyttää hellyyttäsi. Viileä kuoresi voi tukehduttaa lasten spontaanit rakkaudenosoitukset, ja he alkavat peitellä tunteitaan. Leijona on sinulle hyvä kumppani, sillä hän opettaa sinut ilmaisemaan itseäsi teoilla sanojen sijaan.

Keskustele: Miksi minun on vaikea näyttää tunteita?

Kalat tekee harmaasta arjesta satua

Kalalapsella on lumoava mielikuvitus, ja hän hurmaa saduillaan niin yleisönsä kuin itsensäkin. Jos lasta ei palauteta välillä maan pinnalle, hän voi kärsiä painajaisista ja keksii valheita, joihin uskoo itsekin. Kalat tarvitsee paljon kosketuksia ja läheisyyttä. Tämä voi uuvuttaa omaa tilaa kaipaavan vesimiehen, mutta kärsivällisyys kannattaa. Mitä enemmän lapsi saa tankata rakkautta, sitä paremmaksi hänen itsetuntonsa kehittyy.

Kalat on elementissään hoivaajana. Kalavanhempi hukuttaa lapsen rakkaudenosoituksiin, ja sinut voi koska tahansa houkutella huvipuistoon tai vesisotaan. Rutiinien puute on kompastuskivesi. Neitsytpuolisot ovat helisemässä, koska heidän pitää siivota sekä lasten että sinun sotkusi. Rapu taas huolehtii sinusta mielellään. Ripaus ryhdikkyyttä tekee sinusta hyvän esikuvan lapsillesi, eikä sinun tarvitse riidellä kumppanisi kanssa tiskivuorista.

Lue myös:
Leikin merkitys: Tunnista leikin 5 lajia ja tue lasta oikein
Lapsi ujostelee – älä tee tätä pahaa virhettä

Lähteet: Astro.com, Babycentre, BabyMed

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X