Vapaa-aika 27.06.2017 Päivitetty 29.01.2021

Suunnitteletko kesäreissua? 5 hauskaa menovinkkiä lapsiperheille

Lähtisitkö lasten kanssa Oulun Tietomaahan, uuteen Muumimuseoon tai Turun linnaan? Kaksplus kokosi yhteen kesän retkikohteita, joissa viihtyvät aikuisetkin.

Teksti
Riikka Heinonen
Kuvat
Kati Leinonen/Tiedekeskus Tietomaa

1. Oulun Tiedekeskuksessa riittää ihmeteltävää

Tiedekeskus Tietomaa tarjoaa elämyksiä niin lapsille kuin aikuisille. Oulussa sijaitsevassa Tiedekeskuksessa on kesällä 2017 avoinna vauhdikas Ihminen ja eläin – kykyjen koitos -näyttely, jossa kävijät voivat vertailla taitojaan eri eläinlajien kanssa.

Mekaniikkalinna on uutuuskohde, jossa pääsee tutustumaan hammasrattaisiin, vipuihin, työntötankoihin ja kampiin hauskalla tavalla. Avaruus-näyttelyssä tutuiksi tulevat niin Marsin pinta kuin meteoriitit ja rakettien pienoismallit.

Dinolan dinosaurusten luona viihtyvät erityisesti perheen pienimmät.

2. Muumimuseo avautui Tampereella

Maailman ainoa Muumimuseo avautui kesäkuussa Tampere-talossa. Kuinkas sitten kävikään? -näyttelyssä pääsee tutustumaan muumien koko tarinaan vaarallisen juhannuksen kelluvasta teatterista majakkasaaren arvoitukseen.

Monipuolisessa ja laajassa näyttelyssä esitellään kaikki kaksitoista Tove Janssonin muumikirjaa tarinoineen ja kuvituksineen, joten muumifaneille riittää paljon ihmeteltävää ja ihasteltavaa.

3. Jännittäviä seikkailuja Turun linnassa

Turun linna on Suomen suosituimpia nähtävyyksiä ja monen perheen vakioretkikohde. Lapsista on jännittävää kierrellä sokkeloisen linnan käytävillä ja kuunnella tarinoita linnan synkästä historiasta myös vankilana.

Turun linnassa järjestetään 14.–16.7. turnajaiset, jolloin tarjolla on sirkusta, musiikkia ja opastettuja kierroksia, joissa kerrotaan menneen ajan ritarikulttuurista ja taisteluista.

4. Luonnontieteellinen museo kiinnostaa kaikenikäisiä

Helsingissä sijaitsevaan Luonnontieteelliseen museoon kannattaa tulla vierailulle kauempaakin. Lasten suosikkimuseossa riittää hämmästeltävää lapsille ja aikuisille: luurankoja, fossiileja, täytettyjä eläimiä ja kuivattuja matelijoita.

5. Vieraile Herra Hakkaraisen talossa Sastamalassa

Mauri Kunnaksen lastenkirjoihin perustuvassa näyttelyssä pääsee tutustumaan Kunnaksen tarinoiden maailmaan ja ottamaan itse osaa tarinoihin. Sastamalan Vammalassa sijaitsevassa talossa voi leikkiä kotia Herra Hakkaraisen keittiössä, tutustua ullakolla asustaviin kummituksiin, kokeilla, mitä tuntuu laskeutua palomiehen tankoa pitkin, laskea liukumäkeä ja miekkailla.

Kesällä avoinna on myös Herra Hakkaraisen hurjan hauska autopiha.

Lue myös:

Nämä 11 pientä kesäelämystä lapsesi muistaa ikuisesti 

Näin koko perhe nauttii kesälomasta – 8 vinkkiä stressittömään lomaan

Näin estät parisuhteen lomakriisin – 5 vinkkiä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X